Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Beş sezonda; 7 dünya şampiyonluğu

Aprilia WSBK'da beş yılda 7 dünya şampiyonluğu hedefliyor.Piaggio Group bünyesindeki Aprilia, 2015 motor sporlarına dair güzel bir ön izlenim sunan Phillip Island'daki Superbike'ta 50. galibiyetine ulaşırken Haslam ile Üretici ve Pilot kategorilerinde birincilik elde etti. 


şampiyon yola çıktı


Aprilia'nın fabrika türevleri motosiklet kategorisindeki kararlılığını Lorenzo Savadori ve Kevin Calia yeni Aprilia RSV4-RR'ler ile Superstock 1000 FIM KUPASI'nda ortaya koyuyor. 

Geleneksel olarak motor sporları sezonunun açılış raundu olan Avustralya Superbike raundunda Aprilia beşinci Superbike galibiyetini kazanırken Üreticilerde birinci oldu ve Leon Haslam da Pilotlarda en üst sıraya yerleşti. Jordi Torres'in Aprilia ile SBK'daki ilk yarışındaki kazanımları ise mükemmel bir dördüncülük derecesi ve iki zorlu yarış oldu.




Pilot-İmalatçı kategorilerinde Doha'daki (Katar) son raundu alarak çifte dünya şampiyonluğu ile 2014 şampiyonasını kazanan ve unvanını koruyan Aprilia gelişmiş yapısı ve son yıllarda WSBK yarışlarını domine eden Aprilia RSV4 ile ilk yarışını yapacak olan iki yeni pilotla 2015 sezonu için hazır.

Aprilia’dan 5 sezonda 7 dünya şampiyonluğu

Aprilia'nın Superbike'da başarı geçmişi son derece etkileyici: 2010'dan bugüne sadece 5 sezonda 7 dünya şampiyonluğu. Bu, fabrika türevleri segmentinde tartışmasız bir üstünlük sağlarken çeşitli motor sporları disiplinlerinde (Grand Prix Motorcycle Racing, Superbike ve Off-road) 54 dünya şampiyonluğuyla tüm zamanların en başarılı yarış birimlerinden olan Aprilia'nın dünya çapındaki başarı koleksiyonunun zenginliğine zenginlik katıyor.
Superstock 1000 FIM KUPASI: Kevin Calia ve Lorenzo Savadori Aprilia RSV4-RR ile yarışacak

Lorenzo Savadori ve Kevin Calia Superstock 1000 FIM KUPASI'nda Nuova M2 Racing Takımı'nın yeni Aprilia RSV4-RR modeli ile yarışacak. Bu da Aprilia'nın fabrika türevleri motosiklet kategorisindeki kararlılığını ortaya koyuyor.

Son derece kısa yarış sporları tarihinde benzersiz bir koleksiyon

Aprilia 54 dünya şampiyonluğuyla Piaggio Group'un Aprilia, Gilera, Moto Guzzi ve Derbi markalarıyla kazandığı 104 dünya şampiyonluğunun bulunduğu kupa koleksiyonunun incisi. Aprilia kısa kariyerine 54 dünya şampiyonluğu sığdırarak motosiklet yarışları tarihindeki en çok kazanan markalardan biri oldu.


Aprilia kupa koleksiyonu

• Grand Prix Motosiklet Yarışları'nda 38 şampiyonluk (125 kategorisinde 20 ve 250 kategorisinde 18)
• 7 Superbike şampiyonluğu (2010'da Pilotlar ve Üreticilerde; 2012'de Pilot/Üretici çifte şampiyonluğu, 2013'te Üretici şampiyonluğu ve 2014'te Pilotlarda ve Üreticilerde).
• 9 Off-Road şampiyonluğu (Supermoto'da 7 ve Trial müsabakalarında 2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..