Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Demir atlarla Çanakkale'ye yolculuk tamamlandı

 Çanakkale'de 100 üncü yıl kutlanıyorÇanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü sebebiyle yapılan en farklı etkinlik, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tamamlandı..
  TARİHİMİZİN YÜZ AKI ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜNDE DEMİR ATLARI İLE 475 KİLOMETRE SONUNDA ÇANAKKALE ABİDESİNE ULAŞAN

 “IŞIK”LILAR ŞEHİTLERİNİ ANMANIN ONURUNU YAŞIYOR.
 Konuyla ilgili basın bültenini aşağıda  okuyabilirsiniz...
 130 yıldır ve 47.215 gündür kesintisiz eğitim veren Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve Bisikletliler Derneği üyelerinden oluşan toplam 40 sürücü, İstanbul-Çanakkale arasında 6 gün süren 475 kilometrelik bisiklet yolculuğu sonrasında Çanakkale’de Şehitler Abidesine ulaşarak şehitlerimizi andı.

Bilim, sanat, spor, medya, eğitim ve iş dünyasından kendi dalında başarılara imza atmış duyarlı gönüllülerimiz eşliğinde 18 Mart’ta demir atlarıyla yola çıkan ekip; bu gün FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, Mütevelli Heyeti Üyesi Cem YURTBAY ve Çanakkale Mülki Erkanı katılımı ile açılışı gerçekleşen ‘Barış ve Dostluk’ temalı resim sergisi ardından, bisikletleri ile Çanakkale Şehitleri Abidesine ulaşarak yolculuklarını tamamladı.
Kınalı Ali’yi
Gönüllü Bombacı’yı
Mehmet Çavuş’u
Seyit Onbaşı’yı
ve daha nicelerini anmak için “Demir Atlarımızla” Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılında Şehitlerimize ulaştık.
 Çanakkale'de 100 üncü yıl kutlanıyor
TÜRK MİLLETİNİN YÜREĞİNDE TAŞIDIĞI
“ÇANAKKALE RUHU”NU TEMSİLEN BURADAYIZ
Çanakkale Şehitler Anıtına ulaşan ve ekiple birlikte pedal basan 1969 yılı Işık Lisesi Mezunu, Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü ve FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN “Zorlu bir yolculuğu tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Özellikle gençlerle bu yolculuğu tamamlamanın keyfi benim için çok farklı. Burası önemli ve zor bir projenin, sorumluluğu yüksek bir projenin son noktası, buraya 130 yıldır aralıksız eğitim veren ve kökleri Selanik’e kadar uzanan köklü bir eğitim kurumunun temsilcileri olarak geldik. Öğrencilerimizi, Eğitimcilerimizi, Üniversitemizi, Vakfımızı ve en önemlisi Türk Milletinin yüreğinde taşıdığı “Çanakkale Ruhu” nu temsilen buradayız. Bu zorlu yolculukta atalarımızın yaşadığı zorlukları özümseyerek onları andık. Onların atlarla geldiği bu topraklara biz demir atlarımızla günümüz teknolojisini kullanarak ulaştık. Kardeşlik ve barışı her etabımızda yeniden yaşadık, yol boyunca birbirimize destek olarak dostluk ve dayanışma ruhunu yeniden güçlendirdik. Çanakkale Ruhu ‘nu yaşamak, canlı tutmak hepimizin borcudur. Bu borcu kısmen de olsa ödemiş olmanın mutluluğu ile bu kutsal topraklara veda edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz dünyanın önemli eğitim kurumlarından önde gelen üniversitelerinden olmak.” dedi.
BİSİKLET ÜZERİNDE 475 KİLOMETRE YOLCULUK TAMAMLANDI
Bisiklet yolculuğu; 18 Mart 2015 tarihinde FMV Işık Okulları İstanbul Erenköy Güneş Kampüsünden başladı, 6 gün ve 475 km pedal basılarak bugün (23 Mart 2015) Çanakkale Şehitler Abidesinde Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal DOKUZ ve Eceabat Kaymakamı Nurettin DAYAN katılımlarında şehitlerimizi anma töreni ile sona erdi.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ’NDEN BİSİKLETLE GEÇİLDİ
40 bisiklet sürücüsü, ambulans, bisiklet römork aracı ve bir otobüsten oluşan konvoy, 18 Mart 2015 Çarşamba sabahı İstanbul FMV Işık Okulları Erenköy Güneş Kampüsünden hareket edip, Boğaziçi Köprüsün geçerek Silivri-Tekirdağ-Keşan-Gelibolu-Lapseki-Çanakkale-Eceabat rotasından Çanakkale Şehitler Abidesine ulaştı.
SEÇİLEN 100 ÖZEL ESER SERGİLENMEYE BAŞLANDI
Aynı kapsamda Işık Okulları, Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule kampüslerinde eğitim gören 3100 İlköğretim öğrencisi tarafından yapılan resimlerden seçilen 100 eser sergilenmeye başlandı. Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal YILDIZER, Eski Vali Yardımcısı Saim EKŞİOĞLU, İl Emniyet Müdürü Yılmaz ÖZDEN, Belediye Başkanı Yardımcısı Ali SÜRÜCÜ ve Avusturalya Başkonsolosu Nicholas SERGİ katılımları ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Çanakkale Evi Galerisinde ‘Barış ve Dostluk’ teması ile açılan sergi 23 Mart-8 Nisan 2015 tarihleri arasında gezilebilir.
https://www.youtube.com/user/FmvIsikUniversitesi/videos
http://youtu.be/9159IXQGOFE
https://www.youtube.com/watch?v=AlSwMO0gUMM
https://www.youtube.com/watch?v=dhPnVaf20GM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..