Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

71 fotoğrafla, Kamyoncular Belgesel Fotoğraf Sergisi

 Otomotiv ve ulaşımda hayat, fotoğraflarla anlatılıyor Ulaşımda, yolların her türlü zorluğunu yaşayanların; fotoğrafları belgesel tadında 26 Mart – 19 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniveristesi'nde sergilenecek...Direksiyon başında hayat nasıl geçiyor sorusunun cevabını bu sergide bulacaksınız..
 Fotoğraf Sanatçısı Altan Bal’ın 3 yıllık emeği ile ortaya çıkan
“Kamyoncular” sergisi, yaşamını yollardan kazanan ve hayatı özlemek üzerine kurulu olanların öyküsünü siyah beyaz karelerle anlatacak.
 
Fotoğraf Sanatçısı Altan Bal, 2008 yılında İstanbul’da, 2012 yılında Almanya’da açılan ve her ikisinde de oldukça ses getiren “Kamyoncular – Belgesel Fotoğraf Sergisi” ile 26 Mart – 19 Nisan 2015 tarihleri arasında İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi'ne  konuk olacak. Kamyon şoförü olan babası Fethi Bal’dan etkilenerek büyüttüğü hayallerini, otostopla kamyonculara arkadaşlık ederek biriktirdiği öyküleri ve kimi zaman ağlatan kimi zaman güldüren onlarca hikâyeyi fotoğraflarıyla anlatacak.
 Bal’ın deyimiyle “kelle koltukta yollara düşen, her iklimde direksiyon sallayan” insanların öyküsünü 71 fotoğrafla anlatan ve İFSAK’ın desteğiyle açılacak sergi, haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında İTÜ RSG’de tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Altan Bal
1977 İstanbul doğumlu Altan Bal, derece ile girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden yine derece ile mezun oldu. Belgesel fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaşan çalışmalarını 4 kişisel, 2 karma sergide sanatseverlerle buluşturdu. “Bekar Odalar”, “Kağıt Toplayıcılar” ve “Kamyoncular” projelerine imza attı. İstanbul Fotoğraf Bienali ve Ulis Uluslararası Fotoğraf Festivalinde çalışmaları sergilendi. 2000 yılında Yunus Nadi Fotoğraf Ödülünü, 2002 yılında Kodak Türkiye Fotoğraf Yarışması Profesyonel Kategori Büyük Ödülünü kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..