Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC Vuran ve Kamuoyuna Duyuru


BMC, İDEF'15 te sergilediği araçlarıyla ilgi görmüştü. Özellikle BMC'nin yeni zırhlı aracı olarak tanıtılan Vuran modeli beraberinde bir çok tartışmayı gündeme taşıdı. Bu konuda BMC Otomotiv, bir basın bildirisi yayınladı. BMC'nin satılmadan önceki dönemde İsrailli bir firmayla yaptığı ortak çalışmalar vardı...


 BMC'nin zırhlı araçları hayat kurtarıyor



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bilindiği üzere, ülkemizin milli bir değeri olan ve maalesef 5 yıldır durma ve iflas noktasına gelmiş olan BMC şirketi, 2014 yılında kamuya açık ve şeffaf bir ihale süreci ile hissedarlarımızca satın alınmıştır.  Bu markayı, tekrar ülkemizi dünyada temsil edecek bir değer olarak güçlendirmek ve ayağa kaldırmak için, 1.200 çalışma arkadaşımızla birlikte olağanüstü bir gayret ile çalışıyoruz.


 


Ülkemize değer katacak olan bu çabamızın, bu durumdan rahatsız olacak bazı çevrelerce yıpratılmaya çalışılmasını hayret ve üzüntü ile izliyoruz.  Bu çevrelerin temsil ettiği bazı medya organlarında, geçen yıl uzun süre, şirketi arazisi için aldığımız, rezidans yapmak için aldığımız, ihale bedelini ödemeyeceğimiz ve tüm çalışanları işten çıkaracağımız şeklinde haberler yayınlanmıştı.  Bunların tümünün bugün asılsız olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen tek bir özür dilemediklerini veya düzeltme yapmadıklarını üzülerek müşahede ettik.


 2015 BMC Vuran


15 Ağustos 2014 tarihinde, ihale bedeli olan 751 milyon TL nin tamamını bir defada ödeyerek devir aldığımız BMC, bugün 1.200 çalışanının tamamını işe döndürülmüş ve atıl haldeki tüm tesisleri üretime alınmış ve ihracaat eder bir sanayi kuruluşu haline dönüştürülerek ,ülkemiz ekonomisine hizmet eder hale getirilmiştir.
Maalesef bazı medya organlarında şimdi yeni bir yıpratma amaçlı haber servis edilmektedir. Bu haberde bahsi geçen ve İDEF savunma sanayii fuarında tanıttığımız Vuran isimli zırhlı araca ilişkin tüm gerçekleri detaylı olarak paylaşmak isteriz.
Şirketi devraldığımız dönemde, geçmiş dönemden tamamlanan ve yarım kalan tüm araç projeleri tarafımızca incelenmiştir. BMC önceki yönetimi döneminde, İsrail merkezli bir firma tarafından tasarlanan Vuran isimli zırhlı aracın, ilgili yönetim döneminde yapılan anlaşma gereğince yaklaşık % 90’ı tamamlanmış olmasına karşın, önceki yönetimin girdiği ekonomik kriz nedeniyle, ödemenin tamamlanamamış olması dolayısıyla araca ilişkin hiçbir hakkın BMC’ye devredilmediği tespit edilmiştir.
Yaptığımız analiz sonucunda, bu aracın ülkemiz, ordumuz ve polis teşkilatımız için önemli katkı sağlayacağı kanaatine ulaşılmış,  buna  bağlı olarak ilgili şirketle görüşülmüş ve projenin tamamlanması, ve tasarım, üretim ve yurtiçi-yurtdışı satışına yönelik tüm haklarının BMC’ye ait olacağı şekilde önemli bir proje bedeli ödenmesi taahhüdünde bulunulmuştur.
Proje birkaç ay içerisinde tamamlandığında, ülkemiz hem üreteceği, hem kullanabileceği, hem de tamamen bağımsız olarak ihraç edebileceği önemli bir zırhlı araç kazanmış olacaktır.  BMC yeni yönetimi olarak, ödediğimiz ihale bedeline ilave olarak, bu projenin tamamlanması için önemli bir yatırım bedeli hissedarlarımızca ödenmiş ve ülkemize ciddi bir teknoloji transferi yapılmıştır. Tebrik edilmemiz gereken bu noktada, hiç bir samimiyet ve iyiniyet içermeyen şekilde tenkit edilmemizi milletimizin takdirine bırakıyoruz.
BMC Yönetim Kurulu olarak, 1.200 çalışma arkadaşımızla birlikte, 9 aydır olduğu gibi bundan sonra da bu haberlere kulaklarımızı tıkayarak vargücümüzle çalışmaya devam edecek ve BMC’yi ülkemiz insanının gurur duyacağı bir marka haline getirme gayretimizden asla taviz vermeyeceğimizi hissedarlarımız adına, BMC Yönetim Kurulu olarak ifade etmek isteriz.
Saygılarımızla
BMC Yönetim Kurulu 


Konuyu biraz hatırlarsak, kamuoyu 2009-2010 yıllarında BMC;   350-16Z ve 250-10Z adlı iki zırhlı araç tanıtmıştı.Bunlar o zaman ki Hatehof firmasıyla yapılan ortak çalışmaların sonucuydu. Zaman içerisinde 350-16 Z modeli tasarım ve teknik olarak değişerek Kirpi adını aldı. 
Ve ordumuzda başarıdan başarıya koşarken ihraç konusu da gündeme geldi.Aracın adı ise Navigator'du.




Xtream modeli ise 250-10 Z olarak adlandırılırken Hurricane modeli de Vuran olarak isimlendirilerek Türkiye'de sergilenmeye başlandı. 
Vuran ilk olarak 2011 yılında İDEF'11 Fuarı'nda sergilenmişti.





BMC'nin  o zamanlar işbirliği yaptığı firma, adını Carmor olarak değiştirmiş!
Firmanın internet sayfasında bahsettiğimiz araçlar, BMC kamyonlar ve  Navigator adlı aracın BMC fabrikasında çekilmiş fotoğrafı da var.





Vuran'dan önceki model; 250-10Z





 Kaynaklar
http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=7&t=54&sid=e9aca2ff57134fcab07d171d947916d7
http://forum.donanimhaber.com/m_49005253/f_//tm.htm
http://www.otometre.com/2010/06/bmc-250-10z-ve-bmc-185-09b.html
http://www.deagel.com/Tactical-Vehicles/BMC-250-10-Z_a002525001.aspx
 http://www.carmor.co.il/armor-division/hurricane/
 http://www.carmor.co.il/armor-division/navigator/
 http://www.carmor.co.il/armor-division/xtream/
 http://www.carmor.co.il/system-division/aircraft-refulers/
 http://www.kobiden.com/bmc,-vuran-zirhlisini-ilk-kez-idefte-sergiliyor-11180h.htm
 http://www.ulasimonline.com/otomotiv/27605/bmcnin-zirhli-araci-vuran-gorucuye-cikti.html
 http://www.otometre.com/search/label/BMC

Basın Bülteninin orijinal  halinde fotoğraf yoktur. 

3 yorum:

  1. Vuran'ın şimdiki hali daha güzel olmuş. Türkiye'de üretilen tüm araçlar benim gözümde değerlidir hele de bizim mühendislerimizin emeği varsa.

    YanıtlaSil
  2. Ülkem ve BMC ile her zaman gurur duyuyorum. Yaptığı araçlar gayet başarılı. Firma yabancı ellere gitmediği için çok sevindim. Helal olsun BMC !

    YanıtlaSil
  3. Tasarımda değişiklik yapılarak üretime alınırsa bence daha iyi olur.En azından tasarım olarak ilk prototiple bağlantısı kalmamış olur.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..