Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli oto 2 ay içinde geliyor ama gereksiz diyenlerde var!Neden?

 Otoser KayseriHBO adlı motor çalışmaları ve farklı buluşlarla bilinen iş adamı Hasan Basri Özdamar; Mevlana Üniversitesi Kariyer Günleri’nde ''Elektrikli motorların ne maddi ne de çevre anlamında bir katkısı var. Bunun yerine mevcut motorları daha çevreci ve ekonomik hale getiren çalışmalar devlet tarafından desteklenmelidir'' diyerek farkı bir bakış açısı getirdi...
Diğer taraftan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve bir iki ay içinde piyasaya çıkacak otomobilin; elektrikli, spor ve 4 kapılı modellerinin bulunacağını, fiyatının da  hesaplı  olacağını söyledi.
Daha önce Otoser adlı firmasıyla küçük otomobil Kelebek ve mini araçlar üreten, motorla ilgili çalışmaları farklı üniversitelerle sürdüğü,  geliştirdiği motorların emsallerine göre hacminin düşük ama güçlü ve ekonomik olduğunu anlatırken otomobil imal etmek için en uygun yerin sanayisiyle Konya olduğunu ve elektrikli otoda, elektrik ihtiyacının neyle karşılanacağı, elektrikli araçlarının pillerinin nasıl değerlendireceği veya ortadan kaldırılacağı hakkında düşüncelerini ifade etti.

Hacettepe Üniversitesi'nin geliştirip piyasaya yakında sunulacağı söylenen otomobilin  ise Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde geliştirildiği açıklanırken söz konusu sanayi bölgesi yönetim kurulu başkanı ise kendilerinde bu araçla ilgili üretim yapan bir firma olmadığını söylüyor..

Farklı ve sıradışı söylemler gündemde yer alıyor; yanlışı  ve doğrusuyla..Bu konuda ciddi bir hareketlenme de var ülkemizde. Bu çalışmaları dayanıklı, güvenli ve modern araçlar olarak yollarda görmek istiyoruz..

Yararlanılan kaynaklar;
http://www.saraymedya.com/haber/12948-elektrkl-ara-gereksz.html
http://hboengine.com.tr  
http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1356213-yerli-elektrikli-otomobil-1-2-aya-yollarda

4 yorum:

  1. of ki off,neresinden başlayıp cevap vermeli?
    Ivedik OSB değil zaten, merkezi Ostim'de Fabrikası Akyurt'taki Oscar firması aracı geliştiriyor. Daha doğrusu; Oscar zaten 6 yıl önce kabaca elektrikli bir araç yaptı. 3dMax çizimlerini de basına dağıtmıştı.
    > http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/yerli-elektrikli-oto-os-car-2012de-yollarda-18721.html
    > http://blog.milliyet.com.tr/iste-turkiye-nin-yerli-araci--oscar/Blog/?BlogNo=337232
    Yıllardır bu araç bir türlü yollara çıkamadı. Zıpkın medyamızda bu tür haberlere balıklama atladığı için, her yıl bu ve bunun gibi 'İşte ilk yerli elektrikli otomuz' haberini mütemadiyen verdi...
    Neyse, mevzu bu sefer ciddi. Çünkü arada Ankara Kalkınma Ajansı var.
    Yani para garanti ve nakit...:)
    Hayırlısı olsun, olsun da artık nasıl olursa olsun diyoruz..
    syg.
    Berkan
    Electric&HybridCars Dergisi G.Y.Y.
    (Not: Elektrikli motorların ne maddi ne de çevre anlamında bir katkısının olmadığını söyleyebilmek.. Teslaaa diye bağırasım var :) ...

    YanıtlaSil
  2. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz..
    Bazı basın, yukarıdaki haber örneğindeki gibi ya yanlış yada isediği gibi yazıyor! O zamanda yanlış veya istenildiği gibi bir hafıza kaydına imza atıyor..

    YanıtlaSil
  3. yerli araba üretilsin bunu hepimiz isteriz ama aracı bi kere inceleyin bakın bu kadarda kalitesiz araç yapılır mı

    YanıtlaSil
  4. Bu araç ve benzerleri Fransa'da da üetilmişti. Daha sonra Türkiye de lisansla üretidi..Tasarım konusunda biraz daha çalışılması gerekirdi..Gerçi bu araç üretilmiyor uzun zamandan beri..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..