Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

GAZ Türkiye; Gazelle Next'in minibüs ve panel modellerini de üretmeye başladı

Türk-Rus işbirliğinin en yakın örneklerinden GAZ Ticari Araçlar Türkiye; model çeşitliliğini arttırıyor. Sobol'dan sonra daha modern ve teknolojik Next modeli, rakiplerine ekonomik ve güçlü bir alternatif oluyor... 


 Türkiye nin yeni yerli minibüsü Gaz Next




Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde Türkiye’de de üretim yapan GAZ, Gazelle Next’in tek ve çift kabin kamyonetlerinden sonra

panelvan ve minibüs versiyonlarını da üretmeye başlayacak. 2015 yılının son çeyreğinde 9,5 m3,11,5 m3 ve 13,5 m3 olmak üzere 3 tip panelvanın yanı sıra 9 kişilik,14 kişilik ve 16 kişilik minibüsler de Sakarya’daki fabrikasında üretilip Türkiye pazarına sunulacak. Çok amaçlı, her türlü yük ve yolcu taşımaya yönelik olarak üretilecek van ve minibüs serisi, yine avantajlı fiyatları, düşük işletme maliyeti, 3 yıl veya 150 bin kilometre garantisi, 20 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisine sahip olacak.


 



Rus marka, Amerikan motor ve Türk işçiliğiyle farklı bir araç; Gazelle Next..

Euro 5 normlarına uygun, 150 beygirlik güçlü Cummins turbo 2,8 lt. dizel motor, ZF direksiyon sistemi, Bosch ABS fren sistemi, Tırsan Kardan, HL Jantaş, Lassa gibi dünyaca ünlü yerli ve yabancı komponentlerle üretilecek olan Gazelle Next panelvan ve minibüsler, kolay sürüş imkanı ile her türlü ağır yol koşullarına uyumuyla dikkat çekecek. Sürücü ve yolcu rahatlığını sağlayan ferah iç kabin imkanı sunan Gazelle Next, konforu ve fonksiyonel teknik çözümleri ile de tüm beklentileri karşılayacak. Hidrolik direksiyonu, ısıtmalı-elektrikli dikiz aynaları, hız sabitleyici, joystick vites ve yol bilgisayarı ile Gazelle Next van ve minibüs serisi en gelişmiş teknolojik donanımlarıyla öne çıkacak.


Mersa Otomotiv tarafından Sakarya’da üretilen Gazelle Next ticari araçlar, Türkiye’deki 25 bayi ve 44 yetkili servis ile hizmet sunuyor.

İnternet sitesi de yenilenen (gazturkiye.com.tr) markanın araçları 42.470 TL den başlıyor.

Listeye göre sadece, Türkiyede üretimi yapılan Gazelle Next satılıyor. Sobol satışı yok.

İnternet sitesinde Gaz firması şu şekilde anlatılıyor;

Nizhny Novgorod şehrinde 1932 yılında kurulmuş olan GAZ grubu, Rusya’nın en büyük ticari araç üreticisidir. Kurulduğu bölgenin adı olan “Gor’kovskiy’”, “ Avtomobil” ve Rusça Fabrika anlamına gelen” Zavod “ kelimelerinin baş harfleri birleştirilerek isim verilmiş olan grubun adının Türkçe karşılığı, Gorky Otomobil Fabrikalarıdır.

10 değişik bölgede 18 üretim tesisine sahip olan GAZ grup; kamyon, otobüs, hafif ticari araç otomobil, dizel motorları, iş makineleri ve güç aktarım sistemleri üreticisi olarak sektörün de Rusya’nın en büyük fabrikasıdır. Rusya hafif ticari araç pazarında sahip olduğu %52’lik payla lider konumun da olan GAZ markası bu başarısını Sobol ve Valday ürün gamına borçludur.

Gorky Otomobil Fabrikası Emniyet, Performans ve ISO kalite normları çerçevesinde üretim yapmaktadır. Uluslararası standartları yakalamayı başarmış olan GAZ, ileri teknolojileri kullanmakta olan Volkswagen, General Motors ve Daimler ile yapmış olduğu anlaşmalar sonucunda ürünlerinin uluslararası arenadaki kaliteye sahip olduğunu vurgulamıştır.

GAZ Grup için “GÜÇ”, Her türlü kullanım koşuluna dayanıklı, uzun ömürlü parçaları kullanarak ürünün ömrünü uzatmak ve üretim sürecini de aynı hassasiyetle tamamlamaktır. Yıllardır titizlikle geliştirmekte olduğu güç anlayışı GAZ için üretmekte olduğu ürünlerinden tüketiciye yansıyacak güçtür.

GAZ Grup, kurulduğu yıldan bugün uzanan işletme süreci boyunca üretmiş olduğu; kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, panelvan ve binek otomobilde 40 baz model geliştirmiştir. Yüzlerce modifikasyon ve prototip tasarımına imza atmıştır olan group, 81 yılda tasarlayıp üretmiş olduğu 18 milyondan fazla aracın satışını gerçekleştirmiştir. Motor ve Şanzıman üretimine ek olarak otomotiv yedek parçaları üretiminde de Rusya’nın önde gelen yerli üreticilerindendir.

GAZ Grup, kendilerine ait olan GAZelle’in yanı sıra, General Motors ve Daimler, Volkswagen işbirliği ile Rusya da bulunmakta olan üretim tesislerinde, Skoda Yeti, Skoda Octavia, Chevrolet Aveo, Volkswagen Jetta ve Mercedes-Benz Sprinter araçlarının üretimini yapmaktadır. Üretim Tesislerindeki süreç, 2003 yılından beri Toyota Ürün Sistemi esasları temelinde yürütülmekte, Toplam Kalite Yönetim süreçleri, TKY sistem araçlarının doğru ve etkili kullanımıyla devam etmektedir.

2008 yılında kurmuş olduğu üniversitesin de çalışanlarının mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla modern üretim teknolojileri eğitimi vererek, çalışanlarını sahip olduğu sürekli gelişim felsefesi doğrultusunda yetiştirmektedir. Şirketin üretim tesisleri içerisinde kurulmuş olan üniversite de fabrika içerisinde farklı pozisyonlar da çalışmakta olan kişilerin niteliklerini geliştirmeleri sağlanmaktadır. Bugün sayıları 52.000’e ulaşmış olan nitelikli-kalifiye personelini üniversitesin de yetiştirmiştir.

Çalışanlarının sahip olduğu gücün kendi gücü olduğu inancıyla hizmet vermeye devam eden GAZ Group; geliştirdiği etkili motivasyon sistemi ile genç çalışanlarının yüksek performans hedefi doğrultusun da çalışmasını sağlamıştır. Bunların yanı sıra, örnek bir sosyal politika hedefine sahip olan GAZ Grup; tüm çalışanları için yüksek yaşam standartları yaratmayı hedefleyerek, çalışanlarını, yaşam kalitelerini yükseltmeleri için desteklemektedir. Birlikte çalışmakta olduğu kişilere vermiş olduğu değerin karşılığını, kazandığı “iş verimliliği” ödülleri ile defalarca almış olan GAZ group, Rus işletme yönetimlerin de en önemli konulardan biri olan emek verimliliğini 10 yıl da 4 kat artırarak 2009 yılından bugüne 4.5 milyar ruble tasarruf etmeyi başarmıştır.




Kaynak; http://gazturkiye.com.tr/

 http://eng.gazgroup.ru/

2 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..