Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tivoli önemli markaları geride bırakarak rekora imza attı

Crossover sınıfının yeni oyuncusu, en güvenli ünvanını 5 yıldızla alırken,

1600 cc dizel motoruyla da rakiplerine meydan okudu..
Tasarımıyla da gözleri üzerine çeken Koreli araç,rakiplerinin önünde91.9 puanla birinci oldu. Değerlendirme 100 puan üzerinden gerçekleştiriliyor.


 Yeni Tivoli çevreci, ekonomik ve güvenli bir araç


Birbirinden önemli testlerden (Çarpışma güvenliği, yolcu güvenliği, sürüş performansı ve kaza önleme) başarıyla geçen Tivoli, güvenli bir otomobil olduğunu herkese kanıtladı. SsangYong güvenliğin bir opsiyon olmadığı konusundaki sözünü de tuttuğunu tüm otomobil tutkunlarına göstermiş oldu.

KNCAP (Korean New Car Asessment Program), 1999 tarihinden itibaren Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Araçlar, güvenlik bakımından 9 kategoride ve sınıflandırma bakımından da 5 seviyede teste tabi tutuluyor. (Seviye 1 en güvenli otomobildir)


 Tivoli başarılı

Tivoli KNCAP’ta teste tabi tutulan birçok önemli markayı geride bırakarak bir
 rekora imza attı.


KNCAP Katılan Markalar ve Puanları
Marka
Puan
Ssang Yong Tivoli
91,9
Hyundai Tucson
91,0
BMW X3
89,0



TEST AŞAMALARI; Fren Performans Testi (Kuru Yolda),Fren Performans Testi (Islak Yolda),Ön Çarpışma Testi, Yan Direkler Darbe Testi, Yan Çarpışma Testi, Koltuk Güvenirlilik Testi (Sağ Koltuk ve Sol Koltuk)


SsangYong’un kompakt SUV modeli Tivoli, KNCAP testlerinde 100 üzerinden 91,9 puan alarak sınıfında rekor kırdı. Tivoli; çarpışma testi, yolcu koruma, sürüş performansı ve kaza önleme testlerini başarılı bir şekilde tamamladı. Tivoli, ön ve yan çarpışma testlerinden de en iyi skoru alarak güvenirliliğini kanıtlamış oldu.


 Yeni Tivoli çevreci, ekonomik ve güvenli bir araç




Tivoli’nin gövde yapısının %71,4’ü yüksek mukavemetli çelik, % 71,4’ün %40’ı ultra mukavemetli ve sertleştirilmiş çelikten imal edilmiştir. Sınıfının en yüksek oranda çelik kullanılan aracı olan Tivoli’nin, güvenli bir araç olma özelliği de resmi olarak tescillendi.

Ayrıca Tivoli, yarı katlanır koltukları ile 15. Ergonomik Tasarım Ödülleri'nde en prestijli Büyük Ödül'e layık görüldü. Aynı zamanda SK Encar ve medya kuruluşlarınca yapılan anket çalışmalarıyla 2015'in ilk yarısının en iyi otomobili seçildi.

Dizel versiyonun gelmesiyle Tivoli, kompakt SUV pazarındaki başarılı grafiğini daha da yükselteceğinin sinyallerini veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..