Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En güçlü yerli elektrikli otomobil; DMA Plus Corolla

DMA Plus Corolla, markanın en güçlü modeli olup standart modelinden daha kısa sürede şarj olurken daha fazla yol alabiliyor..Derindere Motorlu Araçlar 2012 yılından beri elektrikli otomobil imal ediyor. İlk tanıtılan otomobil bir önceki Toyota Corolla kasası üzerine yapılandırılmış,




şu an üretilen araçlar ise güncel yerli Corolla üzerine inşa edilmiş. %100 Elektrikli 2015 model "0" km DMA PLUS Toyota Corolla; 400km menzile sahip.Tamamen TÜRK mühendisliğinin ürünü olan araç İstanbul'da DMA tesislerinde üretilmekte.




DMA verilerine göre yerli elektrikli otomobilin bir şarj maliyeti yaklaşık 9TL.Araç ile birlikte kurulumu ücretsiz yapılan DMA Şarj İstasyonları ile yaklaşık 2,5 saatte şarj olurken DMA tarafından beliritilen bütün şarj istasyonlarında ve 380V elektrik olan her yerde hızlı şarj olabiliyor.Azami hız elektronik sınırlandırma ile 160 km/saat .0'dan 100 km ye çıkış ise 11.9 saniye sürüyor.Batarya sistemi; DMA akıllı BMS sistemli Lityum bazlı hücrelerden oluşuyor.




Araç yoldayken ( 9 farklı rejenerasyon modu) rejeneratif fren sistemi sayesinde frene basmadan, sadece ayak gazdan çekilerek yavaşlatabiliyor..

Türkiye'de 40, İstanbul'da 20 şarj istasyonu mevcut, diğer taraftan Motorlu Taşıt vergisi alınmıyor!SErvis bakımları 10 000 km de.geçekleşiyor..



- Otomobil %100 Elektrik ile çalışmaktadır. Benzin - Mazot - LPG YOKTUR!!- DMA, Türkiye’de tip onay belgesine sahip “ilk” %100 elektrikli markadır,- Donanım ve yazılımları bütünüyle DMA mühendisleri tarafından geliştirilmiş elektrikli tahrik sistemine sahiptir,- Üstün ekonomi; dizel bir araçta 400km’lik bir menzil için yaklaşık 86TL** tutarında bir maliyet ortaya çıkıyor. %100 Elektrikli DMA teknolojisi ile aynı yol yaklaşık 9TL* maliyetle kat edilebiliyor.- “0” emisyon değeri ile çevreci ve doğa dostu,- 380V elektrik olan her yerde yaklaşık 2,5 saatte tam kapasite şarj olur,- Opsiyonel olan 220V şarj kablosu ile 220V prizlerden de şarj olabilmektedir,- Gelişmiş Android Multimedya Sistemi, WiFi ve Bluetooth ile sürüş güvenliğini artıran bilgilendirme sistemi.*Elektrik tarifenize göre değişebilir.
**5,4lt/100km sarfiyat ile, 3,99TL/lt Motorin fiyatlarıyla.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-100-elektrikli-2015-dma-plus-toyota-corolla-400km-menzil-0-km-214673068/detay

Araçla ilgili bilgilere http://dmaoto.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Umarım bu özellikleri yerli kasa bir otomobilde görürüz. Menzili 400 km yapmışlar ve batarya kirası yok çok güzel şeyler bunlar ancak halen daha alınabilir seviyede değil. 78 bin dolar 234 542,027 Türk Lirası yapıyor ki üst gelirlilere hitap eden bir fiyat. Bizim alacağımız seviyeye gelmesi için 5-10 yıl daha bekleyeceğiz anlaşılan :(

    YanıtlaSil
  2. Bu otomobilin hangi aksamı Türkiye de üretilmiş ki yerli diyebiliyorsunuz? Otomobil Japon, diğer parçalar, batarya vb de yurt dışından ithal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yerli değil!Ama yüzde yüz ithal de değil.
      Sakarya'da imal edilen Corolla ne kadar yerliyse onun üzerine , ilk tanıtıldığında program yerli üretim arttıkça yerlilik oranı artacak deniyordu.Montajı Türkiye de tamamlanıyorsa yerlidir yaklaşımı var. Çin den gelen motosikletlere yerli etiketi vurulması araç üreten daha bir çok marka.. Rekabet Kurulu'na bir soru sormuştum, bu konuda montajı yapılan aama yerli olarak adlandırılan araçlar haksız rekabete neden olmuyor mu diye.Falan kanuna - yönetmeliğe göre görev reddi cevabı geldi!Bu konuda yakın bir zamanda yazı yazıcam.En azından gelen eposta dan bahsedicem.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..