Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SENTRY adlı araç yerli mi?

Türkiye'de, otomotiv ile savunma sanayini buluşturan uluslararası bir firma daha faaliyete başladı.Geçtiğimiz Mayıs Ayında, İstanbul'da yapılan Uluslararası Savunma ve Havacılık Fuarı, İDEF'15'te de , zırhlı aracını sergileyen International Armored Group (IAG) Bursa'da üretim yapıyor..IAG, Türkiye'de Akdeniz Teknoloji (Akdeniz Technology) adlı firmayla beraber çalışıyor. Türkiye'de üretilen ve fuarda sergilenen araç Sentry


 Akdeniz teknoloji ve IAG ürünü araç


olarak adlandırılan bir model.Zırhlı personel taşıyıcı araç; Toyota'nın 4x4 araçlarından biri üzerine yapılandırılmış.





Bu sınıfta Türk firmalarınca imal edilen araçlarda var. Bunun yanında bazı kaynaklarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarını karşılamak üzere 60 araç üretileceği veya üretildiği yazılıyor..




Firmanın Türkiye gibi Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri , Güney Afrika ve Bulgaristan'da tesisleri ve ofisleri var. 17 yıldan fazla faaliyette olan şirketin ürünleri NATO ülkelerinde ve Amerika'da sıklıkla kullanıyor.




IAG, belli markaların şasisi üzeine araçlar imal ederken bazı markaların 4x4, kamyon otomobil gibi araçlarını da zırhlandırıyor..
Türkiye'de üretilen veya üretildiği ifade edilen aracın ne kadar yerlilik oranına sahip olduğu konusunda ise bir bilgi yok!


 Akdeniz teknoloji ve IAG ürünü araç




IAG adlı şirketin ürünlerinden bazıları; Armored Anti Riot Truck, Armored Explosive Ordnance Disposal Vehicle, Armored Tactical Van, Armored Water Cannon Truck, Ford F350 Patrol Truck , Guardian Armored Personnel Carrier ,Guardian XL ,Armored Personnel Carrier, Jaws APC, Nissan PKB-210, Sentinel Tactical Response Vehicle ,Sentry Armored Personnel Carrier, Toyota Hilux Patrol Truck ...





Kaynaklar
http://www.egeninsesi.com/190912-tomadan_sonra_vuran_geliyor
http://www.gercekgundem.com/guncel/119804/tomadan-sonra-vuran-geliyor
http://www.otometre.com/2015/04/bmc-vuran-nurol-ejder-otokar-ural-ve.html
http://www.interarmored.com/
http://akdeniztechnology.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..