Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford; Edge, EcoSport, Kuga ve Ranger ile Avrupa'da atağa kalkıyor

ABD'nin önde gelen markası Ford, otomobil ve hafif ticari araçtan sonra SUV sınıfında da ağırlığını hissettiriyor.Frankfurt Otomobil Fuarı, Ford için nerdeyse bir gövde gösterisi olacak; İstanbul AutoShow'da da sergilenen Yeni Ford Edge, Yeni Ecosport ve Yeni Kuga'nın yanında pikap pazarının efsane modellerinden 


 Ford Avrupa'yla SUV lanıyor



Ranger 'da Avrupalı otomobilseverlerin önüne çıkacak..Ford'un yeni planı ;SUV sınıfında da yeni modellerle büyümek. Hedef ise yüzde 200 artış, AWD donanımlarında ise en az % 50 yükselme...Ford ayrıca , farklı bir çalışma içinde; hafif ticari araçlarda dahil tüm ürün gamının yarısını akıllı dört tekerlekten çekiş sistemiyle pazara sunmak istiyor.

Şık ve sofistike tasarımıyla Avrupa’ya özel olarak tasarlanan Ford Edge, optimize edilen yakıt tüketimi ve 149 g/km’lik CO2 emisyon değeriyle pazara giriş yapacak. Edge, 2.0 litre TDCi dizel motor ile 180 PS ve 210 PS olmak üzere iki farklı güç seçeneğinde sunulacak. 180 PS güç üretebilen motor seçeneği 6 ileri manuel şanzıman ile desteklenirken, 210 PS’lik çift turbolu motor seçeneği ise 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman sayesinde akıcı ve kusursuz bir sürüş sağlayacak.




Ford Edge, Ford’un akıllı dört tekerlekten çekiş sistemini (AWD) standart olarak sunarak ıslak ve kaygan zeminlerde bile ön ve arka tekerlekler arasındaki gücün dağılımını kusursuz şekilde sağlayarak mükemmel bir sürüş konforu sunuyor. Bunun yanı sıra Ford’un yeni teknolojilerinden aracın hızına göre direksiyon dönüş hassasiyetini ayarlayan, düşük hızlarda dönüşü kolaylaştırarak, yüksek hızlarda da sertleşen Sürüşe Dayalı Direksiyon ve kör noktaların görülmesinde kolaylık sağlayan 180° görüş sağlayan ön kamera ile konfor ve güvenlik de maksimum seviyede sunuluyor.

Yeni teknolojiler ile donatılan Kuga

Ford Kuga ilk defa SYNC 2 gelişmiş bağlantı sistemi ile Frankfurt’ta otomobil severlerin karşısına çıkıyor. 5 inçten 8 inçe çıkartılan ekran boyutuyla sunulan bu sistem sayesinde sürücü kolayca telefonunu, eğlence elemanlarını, klimayı, navigasyon sistemlerini basit günlük dil ile kullanabilecek ve geri vitese geçildiğinde arka kamera sayesinde kolayca park edebilecek.

Kompakt SUV EcoSport da geliştirildi


Ford EcoSport yenilenen iç mekanıyla çağdaş ve daha kaliteli bir görünüme kavuştu. EcoSport, tamamı Euro 6 normlarına göre tasarlanan 3 motor seçeneği ile sunuluyor. 95 PS güç üretebilen 1.5 litre TDCi motor 100 km’de 4,4 litrelik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra 5,4 litrelik tüketime sahip 125 PS’lik 1.0 litre EcoBoost ve 100 km’de 6,3 litrelik yakıt tüketimi sunan 1.5 litrelik Ti-VCT benzinli motora sahip.




Yeni Ranger Avrupa’da ilk kez Frankfurt’ta görücüye çıkacak
Yenilenen Ford Ranger dikkat çekici yeni görünümüyle ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobil severlerin beğenisine sunuluyor. Sınıfında sunduğu önemli yeni teknolojilerle ön plana çıkan Ranger, geliştirilen dizel motor seçenekleri ile de gücü ve mükemmel yakıt tasarrufunu bir araya getiriyor. Göz kamaştırıcı Wildtrak modeli ile de Ranger tüm dikkatleri üzerine toplamaya hazırlanıyor. 4 tekerlekten çekiş sistemli Ranger Wildtrack, tasarım ve teknolojiyi bir arada sunuyor ve mükemmel bir sürüş elde etmeyi sağlıyor. SYNC 2 bağlantı sistemi ile de tüketicinin beğenisini kazanmaya hazırlanıyor.

Yeni Ranger, geliştirilen dizel motorları ve otomatik start&stop teknolojisi sayesinde %17’lik bir yakıt tasarrufu elde ediyor ve 171 g/km’lik CO2 salımına sahip. 125 ve 150 PS’lik 2.2 litrelik TDCi dizel motor seçeneği güç kazanarak artık 130 ve 160 PS’lik iki versiyona sahip oldu. Bu iki motorun yanı sıra yeni Ranger, 3.2 litrelik 200 PS güç üretebilen TDCi motor seçeneği ile de dikkat çekiyor. 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri tüm bu motorlar ile birlikte sunularak üstün sürüş konforunu sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..