Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota'dan Avrupa'ya ;Yeni Prius, Yeni RAV4 ve Yeni C-HR

 Dünyanın en çok satan hibrit otomobili Prius Dünyanın  bir numaralı otomobil markası,  
çevreci otomobilleriyle haber dünyasının ve otomobilseverlerin dilinde ..Dünyanın en çok otomobil üreten markası ,yeni modellerinin yanı sıra geleceğe yatrım yapmayı sürdürüyor, alternatif yakıtlı araçların yanı sıra akıllı arabalarla kazaları önlemek ve
güvenliği en üst düzeye çıkarmak için kazancının önemli bir bölümünü buna ayırıyor.
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Uluslararası Frankfurt Motor Show (IAA)'da
ilk seri üretim hibrit otomobil  Prius’un yeni modelinin  Dünya prömiyeriyle yeni RAV4 Hybrid’in Avrupa prömiyeri gerçekleştirilecek. Üçüncü olarakta, Toyota C-HR hibrit crossover modeli ikinci konseptinin de Dünya prömiyeri yapılacak.

Frankfurt Motor Show, eksiksiz teknolojisiyle fuarın gözde modellerinden biri olması beklenen Yeni Prius başta olmak üzere, diğer hibrit modellerin geçit törenine de sahne olacak. Fuarın “yıldızı” olması beklenen Yeni Prius, bugüne kadar dünyada en çok satılan hibrit otomobil olma özelliğini sürdürüyor.
Gelecek; güvenliği ve konforu en iyi şekilde gerçekleştiren, akıllı ve çevreyi temiz tutan otomobillerle gelecek...<!--[if gte mso 9]>


Toyota’nın Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Stanford üniversiteleriyle yaptığı yeni işbirliği sonucunda, akıllı araç ve mobilite teknolojisi çalışmaları büyük bir hız kazanacak. Toyota, bu çalışmalara destek olarak öncelikle akıllı araç teknolojilerini hızlandırıp, trafik kazalarını önlemeye katkı sağlamayı hedefliyor.

Toyota, bu üniversitelerde kurulacak ortak araştırma merkezleri için gelecek 5 yılda yaklaşık 50 milyon yatırım yapacağını açıkladı. Toyota yaptığı 50 milyon dolarlık yatırımla bilgisayar bilimi ve insan-makine etkileşimine daha fazla odaklanarak trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor.

Toyota, MIT ve Stanford’un araştırma ekipleri daha güvenli sürüş kararları veren ve daha güvenli sürüş çevresi yaratacak gelişmiş teknolojiyi oluşturmak için işbirliği içerisinde çalışacaklar. Bu çalışmalar trafik kazalarını azaltma konusunda büyük bir role sahip olacak ve kaza riskini minimum seviyeye indiren bir otomobilin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Toyota’dan yapılan açıklamada; öncelikli olarak akıllı araç teknolojisinin ivme kazanmasına odaklanılacağı belirtilerek “Trafik yaralanmalarının önüne geçilmesine ve sürdürülebilirliğe destek vermek, robot teknolojisini kullanarak hayat kalitesini artırmak birincil temel hedefimizdir” denildi.

Toyota’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçlar ve gelişmiş sürücü destek sistemlerinin yanında, şirket 1970’ten beri endüstriyel amaçlı robotlar ve 2000’lerden beri insan hayatını asiste edecek robot uygulamalarını geliştiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..