Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan, Mitsubishi'yi satın aldı

Nissan, yakıt tüketimi konusuyla başı dertte olan ve mali açıdan da zor günler yaşayan Mitsubishi 'yi satın aldı.Renault -Nissan İttifakı, bir marka daha kazandı; Mitsubishi'nin borçları kapatılırken grubun etkinliğinin az olduğu Tayland, Filipinler gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde güç kazanmasını sağlayacak.


Renault Nissan ve Mitsubishi


Nissan Motor Corporation, yapılan anlaşmayla Mitsubishi Motors Corporation ( MMC) firmasının 237 milyar yen ( 2.2 milyar dolar) karşılığı % 34 hissesini aldı.İflastan kurtulan Kırmızı Elmas'ın yönetimi Nissan'a geçmiş oldu.




Mitsubishi; geçen ay , imal ettiği 4 küçük otomobil modelinin yakıt tüketimini az gösterdiği için pazar payı ve şirket değeri düşmeye başlamıştı. Anlaşma sonucu % 34 hisse Nissan'a geçerken grup markalarından Renault ve Nissan arasında da karşılıklı hisse payı söz konusu.
Son değerlendirmelere göre; Renault, Nisan ve Mitsubishi ile beraberlerindeki markalar toplamıyla dünya genelinde üçüncü sıraya yerleşiyor.Dünyanın en çok satan otomobil markası Toyota'yı Volkswagen izliyor. Generakl Motors ise bu kez dördüncülüğe geriliyor olacak..

Mitsubishi, 2001 yılında Daimler ( Mercedes Benz) ile birleşti.Fakat bir kaç yıl sonra ayrılmak zorunda kaldı.




Ticari araç bölümü Mitsubishi Fuso ise o yıllardan beri Daimler çatısı altında hayatına devam ediyor.Mitsubishi daha önce Proton, Volvo, Hyundai, Hindustan, Chrysler, Volkswagen, Samcor, Fujian, Chang Feng, Harbin Dongan gibi firmalarla işbrliğine gitmiş, bazılarıyla ortak araçlar üretmiş. Günümüzde ise özellikle SUV ve Pick up konusunda Fiat ve Peuget/Citroen markalarıyla beraber çalışmaktadır..
Mitsubishi otomobil konusunda ki eksiklerini Renault Nissan modellerinden karşılarken SUV segmentinde grubun model çeşitliliği en üst düzeye çıkacak!

Renault, Nissan, Mitsubishi beraberliği şu markalardan oluşuyor;
Nissan, Renault, Mitsubishi, Infiniti, Datsun, Samsung, Dacia, Lada, Alpine.
Ayrıca Alman Daimler ve Çinli Dongfeng Motor ile ortak bir çok proje beraber yürütüllmekte.
Mitsubishi'nin Nissan tarafından satın alınması belki SUV, minik şehir otomobilleri veya pick up tarzı araçların önümüzdeki yıllarda Türkiye'de üretilmesini sağlayabilir!



Kaynak, http://www.mitsubishi motors.com/publish/pressrelease_en/corporate/2016/news/detailg513.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Motors
https://en.wikipedia.org/wiki/Renault%E2%80%93Nissan_Alliance
http://www.reuters.com/news/picture/nissan-buying-22-billion-controlling-sta?articleId=USKCN0Y227F&slideId=1136938715
http://blog.alliance-renault-nissan.com/
http://www.mitsubishi-motors.co.jp/
http://www.otometre.com/search/label/Mitsubishi
http://www.otometre.com/search/label/Nissan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..