Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Karasu'da fabrika kurma aşamasındaki BMC'ye iki ortak, biri Alman

 BMC'ye Alman ortak Yerli otomobil ve yerli tank üremek isteyen BMC, tank ve zırh konusunda dünyanın önde gelen Alman firması  Rheinmetall AG ve Etika Strategi SDN adlı Malezya merkezli firmayla ortak bir şirket kuracak.Ordumuzun en güvenli araçlarından Kirpi'yi üreten ve iflas ettikten sonra ihaleyle satılan, Ethem Sancak tarafından satın alınan
firmanın yarısı da  bir süre sonra Katar'a satılmıştı.Yeni girişimle; Türkiye, Asya ve yakın bölgelerde etkinliğini arttırmak isteyen BMC, yerli otomobil konusunda da 
çok istekli.
 BMC savunma araçlarıda üretiyor


Altay tankı'nın üretimi BMC tarafından yapılırsa özellikle zırhlı araç konusunda uzman olan Alman firmasının bilgisinden yararlanacak gibi görünüyor.

Askeri araç üreten Nurol ile Nurol'a bağlı yabancı ortaklı FNSS arasındaki benzer ilişki ;


 leopard 2


BMC ve yarın (28.07.2016)  imzalanacağı haber bültenlerinde yer alan BMC'nin yeni ortaklığına benzer mi, belli değil! BMC'nin % 100 yerli olup, sağlam ve kaliteli araçlar yapmasını , başarılı olmasını Türk kamuoyu bekliyor. 
  Rheinmetall AG; Fuchs 1A8, YAK, AMPV, Boxer, Survivor 4x4 olarak zırhlı tekerlekli araçlar ile Lynx adında zırhlı paletli araçlar üretiyor.Ayrıca işbirliği yaptığı  MAN şirketinin kamyonlarını da (TGA, HX, SX)  zırhlandırıyor..


 Alman zırhlısı



Muhtemelen BMC Savunma (BMC Defence) veya benzer bir isimle kurulacak yeni ortaklı şirket , yukarıda saydığımız araçların tekniğinden faydalanacak veya lisansla üretecek!
Diğer açıdan, bu işbirliği BMC'nin kendini geliştirmesi içind e bir fırsat..

8 yorum:

  1. Merhaba,

    ALTAY Tankını geliştiren OTOKAR firması varken, üretimi BMC'ye vermeleri çok saçma ve aptallık olur! OTOKAR firması, ALTAY Tankını geliştirirken bir sürü bilgi birikimine ve Teknolojik alt yapıya sahip oldu.

    OTOKAR firması bu işleri ustaca ve bir Vizyon sahipliği ile yaparken, BMC ise "hap yap para kap" mantığı ile yapmaya çalışacak. Bu işler, sırf para kazanmak için ihaleye giren adamlara verilmez! KİRPİ isimli araçta yaşanan problemler, ALTAY Tankında da yaşanırsa ne olacak?

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkür ederiz.Kirpi'nin sorunları hakkında biraz bahsedebilir misiniz? Zira ordunun kullandığı en güvenli araç deniyor..Malum; ağır , hantal ve gürültülü olabilir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ..."BMC de yaşanan problemler" derken, Teknik problemleri kast etmemiştim, yanlış anlaşıldım.

      Benim demek istediğim; BMC'nin yine bir ekonomik krize girerse, TSK'nın en ihtiyaç duyacağı zaman ALTAY Tanklarını teslim edemez ise ne olacak? Milli Ordu için, BMC'nin güçlü olmasını temenni ediyorum fakat, BMC hala çok lakayıt bir firma!

      Sil
  3. Genel olarak hak vermemek mümkün değil.Hala mevcut modeller yenilenmedi.Vuran gibi araçların rakipleri envantere girmeye başlarken, BMC de bu konuda bir hareket yok!Yeni kamyon modeli hala ortaya çıkmadı.....

    YanıtlaSil
  4. BMC'yi komple devlet almalıydı. Özel sektöre satıldı ancak yine de kaplumbağa hızıyla ilerleme oluyor. Hatta kaplumbağa bile çok hızlı kalıyor :( Yeni kasa çekicisi halen daha çıkmadı. Çıkacağını da zannetmiyorum artık.

    YanıtlaSil
  5. Evet, çok yavaş ilerliyorlar. Sanki sadece bir otobüs modeli ve askeri araca odaklanacaklar gibi görünüyor. Anlaşma yapılacak dendi ama imzandığına dair bir haber ortalıkta gözükmüyor!

    YanıtlaSil
  6. genel müdür hâlâ maustafa menkü mü?

    YanıtlaSil
  7. Değişmediyse, daha önce Ford Otosan ve Kale gRubunda çalışan Mustafa Menkü'dür..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..