Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Egea SW ve Yeni Megane Estate ile Kartal ve Toros SW'li günler geri gelir mi?

Kalabalık aile ve  ticari amaçlara hizmet eden station wagon otomobiller, 1980'li yıllarda  Türkiye'de en iyi günlerini geçirdiler.Geniş yapılarıyla sevilen sedan ve hatchback modellere göre daha dolgun ve genel olarak göze hoş görünen bu otomobiller, Türkiye'de üretilmeye başlanan Yeni Egea SW ve ezeli rakibi Megane Sport Tourer (Estate)  ile daha çok ilgi görüyor.

 yeni sw otomobiller




Türkiye'nin ilk SW otomobili  Anadol SV 'yi izleyen Reanult 12 SW ve Murat 131 Kartal rekabeti;  95'lerden sonra bir süre Tempra SW ve Megane SW ile devam etsede Doblo ve Kangoo'nun üretilmesiyle satışlar azalarak bu tip otomobiller bantlara veda etti.


 egea sw



Farklı markalar; steyşın,  SW, Estate, Sport Tourer, Sport Wagon, Break gibi isimlerle imal edilen bu otomobilleri Türkiye ye az sayıda getirir oldular.


 megane sw



Renault ve Fiat'ın yakışıklı ve teknolojik yeni SW modelleri ,
sedan ve HB kardeşlerinden daha albenili durmasın a rağmen, fiyatları, satış rakamlarını en çok belirleyecek etken olacaktır. Bir de Caddy, Transit Connect, Fiorino, Transit Courier gibi nispeten geniş ve yüksek araçlarla rekabeti de etkili olacak.


 iç sw



Bursa'da 1 Temmuz'da üretilmeye başlanan yerli SW,  Egea; Avrupa'da ki adıyla Tipo
 bir çok ülkeye Türkiye'den ihraç edilecek.
Rakibi Megane Estate ise ithal olarak gelecek.Bu durumda Egea'nın fiyatlandırılması anlamında Egea'ya avantaj olarak yansıyacak!Egea, 2023 yılına kadar en az 200 000 adet imal edilecek. 

Türkiye'de yılın son aylarında satılması beklenen Station Wagon karoserili  otomobil, 
Tofaş'ın Bursa'da; Murat 131 Kartal/Tofaş Kartal, Tempra SW, Palio Weekend'ten sonra bu sınıfta imal ettiği dördüncü otomobil olacak.


 yeni renault



Fiat Tipo/Egea SW, İtalya'da 17 300 Euro'dan başlayan fiyatlarla yola çıkıyor.Araç, 1.4 litre benzinli ve 1.3 litre ile 1.6 litre Multijet dizel motorlardan güç alıyor. 100 km'de yakıt harcaması ise  3.7 litre!


 en güzel sw



Yeni Megane Estate ise Fransa'da 19 900 Euro fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu modelinde en düşük yakıt harcaması 100 km de 3.7 litre olarak görünüyor.Renault'nun Fiat'a karşı kozları ise 1.2 litrelik benzinli ve 1.5 litre dizel motorlu versiyonlar.


 Renault megane estate




Kaynak; http://www.fiat.it/
https://www.renault.fr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..