Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault'nun en süratli ve en ekonomik iki otomobili, 60 yaşında

 hem ekonomik hemde hzılı renault larRenault'nun rekortmen otomobilleri, altmış yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah Eyaleti'nde bulunan ünlü Bonneville Tuz Düzlükleri'nde büyük başarılara imza atmıştı..Renault Etoile Filante; tasarımıyla ve teknolojisiyle bulunduğu zaman dilimi içinde  dikkat çeken bir araç. 308.9 km (192 mil) hıza çıkan
otomobil, orada 4 rekora imza atarken tekrar sahne alıyor..Bonneville Hız Haftası'nda Renault Etoile Filante ile Renault Dauphine, 60 yıl sonra tekrar aynı pistte  otomobilseverlerin karşısına çıkıyor.


 sıradışı bir oto



Etoile Filante , aslında uçak teknolojisini otomobile taşıma hedefiyle yola çıkmştı!Bu deniz mavisi otomobil, deneysel olup uçaklardaki  gaz türbiniyle çalışıyordu!İkinci Dünya Savaşı sona erdikten sonra  Turbomeca ile işbirliği  yapılarak üretildi.
28 000 devirdakikada, 270 beygir (201 kwh) güç sağlayan otomobilin ağırlığı sadece 950 kilo olarak ölçülmüş.Bu gösteri otomobilinin bir diğer amacı ise Renault'nun Amerikadaki satışlarına destek çıkmaktı..Altmış yıl önce Renault Dauphine ABD'de ilk kez  satışa sunulmuştu.


 60 yıl önce


Renault 4CV, bantlara veda edince; bu 4 kapılı, arkadan motorlu, arkadan çekişli,
 küçük sedan üretilmeye başlandı. Neredeyse dünyanın dört bir yanında üretildi, satıldı..
1956 -1967 yıllarında; Fransa, Meksika, Cezayir, Arjantin, Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Brezilya, İsrail ve Belçika  da imal edilen otomobile  27 ve 36 beygirlik 845 cclik bir güç makinesi yön veriyor.

  mini k sedan
  

Eğimli çizgilere sahip otomobil aynı zamanda İtalya'da Alfa Romeo Dauphine, Arjantin'de IKA Dauphine ve ABD'de 1959 -60 yılları arasında elektikli olarak
 Henney Kilowatt olarak imal edilmiş.Dauphine üretimden kalkınca yerini Renault  8 aldı.
Aracın şanzımanı; 3-4 düz ve 3 ileri otomatik vites şeklinde. 


 renault nun tarihi otomobilleri



Tuz çölü'ndeki etkinliklerde  yıllar sonra sahaya çıkan minik sedan, kendi sınıfında 76.451mph hıza ulaşarak başarılı oldu.

kaynak; renault.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..