Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli uçak; Hürkuş, TRJ328 ve Boeing'in Beştepe'si

 yerli uçak buna benzeyecek İstanbul Havacılık Fuarı, İstanbul Airshow; yerli uçak projesinin temelini oluşturacak olan Dornier 328, 100. yaşına giren havacılık devi  Boeing'in Türkiye deki faaliyetlerinin 70. yılını Beştepe adlı THY ye satılan 737 ile gündeme taşımasıyla ilgi çekti.Havacılık meraklılarının ve sektörün iki yıl beklediği fuar, özellikle yerli uçak ve pistte sergilenen uçak ve helikopterlerle ziyaretçilerin odağı haline geldi.




 TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.sertifika işlemlerini bitirerek  milli gururumuz HÜRKUŞ ile  fuarda yer alırken diğer bir yerli uçak adayı TRJ 328, TRJET standında ziyaretçilere anlatılırken bu uçağa temel oluşturan Alman üretimi Dornier 328 apronda sergilendi.


 yerli uçak buna benzeyecek


  British Airways adına uçağı kullanan Sun Air ekibi ziyaretçilerini güleryüzle karşıladı.
Yerli uçak; Eren  ve Fatih Özmen'e ait Amerikan merkezli Sierra Nevada Corporation şirketi tarafından  alınan Dornier 328 modelini üzerine geliştirilerek Ankara'da faaliyet gösterecek
 TRJET tarafından TRJET 328 adıyla üretilecek.



İkinci aşamada ise 60 -70 koltuklu TRJET 628 imal edilecek.
328, iki farklı motor tipiyle gökyüzüne çıkacak. Düşük gürültü seviyesi, mükemmele yakın yakıt ekonomisi ile sınıfının en hızlı turboprop  (pervaneli) uçağı kısa pistlerde çok rahat kalkış ve iniş yapabildiği gibi yolcu taşımacılığının yanında arama kurtama hizmetlerindende görev alabiliyor.
 TRP 328'in  menzili 1670 km olurken 335 knot (saate 620 km) hızla uçabiliyor.




30.000 feet azami uçuş yüksekliğine en yeni nesil PW127 motor ve pervane sistemleriyle ulaşabiliyor.


 


 TRJ328 ise çok yönlü yolcu ve kargo taşımacılığınnda,  zorlu görevlerde de birinci sınıf performans sunuyor.PW306B motoru kullanılan  TRJ328'in uçuş yüksekliği  35.000 feet,    menzili  2.080 km.Her iki uçakta 32 koltuklu.




6000. Boeing 737 modeli uçak, Türk Hava Yolları’na ait TC-JVZ tescilliyle Beştepe adıyla apronda yerini aldı.


                                                     


TRJ328 resimleri http://www.trjet.com/ adresinden alınmıştır.

1 yorum:

  1. http://angoraair.com/
    http://bdhavacilik.com/ uçak kiralama,helikopter kiralama, ambulans uçak kiralama, ambulans helikopter kiralama, havacılık danışmanlığı, uçak kiralama ankara

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..