Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türk yarış otomobili Volkicar’ların adrenalin dolu yarışı V1 Challenge’ın final etabı, 27 Kasım’da

 volkicarda şampiyon belli olduYerli otomobil ve tek marka yarışlarından en heyecanlısı Körfez'deydi Pazar günü.V1 Challenge 5. etap yarışlarında  ISS pilotu Burak Çukurova, sezonun bitmesine 1 hafta kalabirinciliğini ilan etti.Rekabetçi ruhu, sürekli artan heyecan dozu ve seyir zevkiyle bambaşka bir mücadeleye sahne olan V1 Challenge 2016 sezonu, İzmit’te devam etti.
Sezon sonuna doğru yaklaşılırken, 5. etabın 9 ve 10’uncu yarışları müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Genel Klasman’da ‘Altın Kupa’ iddiasını sürdüren ilk 4 pilot Burak Çukurova, Ayhancan Güven, Göksun Erkek ve AdemÇetmen arasındaki mücadele, kelimenin tam anlamıyla tavan yaptı.

İzmit Körfez Yarış Pisti’ni dolduran seyircilerden tam not alan V1 pilotlarına, her iki yarışta da ilgi büyüktü.Volkicar’ların sesi ile yankılanan Körfez Pisti, tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Antrenman ve sıralama turlarıyla birlikte ısınan pistte, resmen heyecan fırtınası vardı. V1 Challenge’ın 5. virajını tüm motor sporları tutkunları, nefeslerini tutarak takip etti.

Sıralama turları sonunda ISS adına yarışan Burak Çukurova en iyi zamanı yapıp ‘pol’ pozisyonunu elde ederken, Çaykur Rizespor pilotu Ayhancan Güvenikinci, Mann Filter pilotu Efe Albağlarise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı.

Altın Kupa Çukurova’nın
İlk yarışta, Ayhancan Güven mekanik bir sorun nedeniyle yarış dışı kalırken, Burak Çukurova 4’üncü gelerek 13 puanı hanesine yazdırdı ve Genel Klasman’da büyük bir avantaj elde etti. Bu moralle ikinci yarışa daha iddialı çıkan Çukurova, damalı bayrağı geçen ilk isim oldu. En yakın rakibinin 45 puan önünde bulunan ISS pilotu Burak Çukurova, böylece sezonun bitmesine 1 hafta kala birinciliğini ilan etti.

Sezonun sondan bir önceki yarışında podyum gören ve ÇETMEN sponsorluğundaki toplam 17.000 TL’nin sahibi olan pilotlar şu şekilde sıralandı:


Genel Klasman / 1.Yarış
1.GÖKSUN ERKEK – DERECE KOLEJİ
2.EFE ALBAĞLAR – MANN FILTER
3.C.TOPRAK CANDAN – HAYALİMDEKİ HERŞEY

Genel Klasman / 2.Yarış
1.BURAK ÇUKUROVA – ISS
2.ÜMİT ERDİM – KONFOR
3.ADEM ÇETMEN – BAMBİ MOBİLYA

Türkiye’nin en popüler motor sporları organizasyonlarından olan V1 Challenge, Volkan Işık ve ekibi danışmanlığında, Ülkü Motorsport tarafından organize ediliyor. TRT Spor’dan yayınlanan V1, milyonları ekran başına topluyor.

Türk yarış otomobili Volkicar’larınadrenalin dolu yarışı V1 Challenge’ın final etabı,27 Kasım’da İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nde koşulacak. Burak Çukurova Altın Kupa’sını teslim alırken, Gümüş ve Bronz Kupalar da sahiplerini bulacak. Ayrıca Master Cup ve Gençler Kategorisi Birincileri de İzmir’de belli olacak…

V1 CHALLENGE 2016 TAKVİMİ

1.Etap 21 Ağustos 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
2.Etap 18 Eylül 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
3.Etap 16 Ekim 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti
4.Etap 30 Ekim 2016 Aydın Şehir Yarışı
5.Etap 13 Kasım 2016 İzmit Körfez Pisti
6.Etap 27 Kasım 2016 İzmir Ülkü Park Yarış Pisti











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..