Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Mazda CX-5’in üretimi Japonya’da başladı

2016 Los Angeles Auto Show’da  tanıtılan Kompakt SUV Mazda CX-5,  Hiroşima yakınlarındaki  2 numaralı Ujina Fabrikasınuın bantlarından çıkmaya başladı..2017 Şubat ayıyla beraber önce Japonya da sonrada dünyanın diğer coğrafyalarında satışı başlayacak.Sürücü odaklı yeni araç, sessiz ve zarif bir kabinle içindekileri rahat ettirmek istiyor.Mazda modellerinin üzerinde


 Yeni SUV üretimi başladı



sıkça gördüğümüz kırmızı renk, cesur KODO dış tasarımı ve SKYACTIV Technologyile daha verimli, daha teknolojik ve estetik bir SUV.



İlk kez 2012’de üretilmeye başlanan CX-5, KODO tasarımları ve komple SKYACTIV Technology’sinin kullanıldığı ödüllü modellerin ilkidir. 2015 Nisan ayında  toplam üretim 1milyon adete ulaşmış olup model, bu noktaya erişen ikinci en hızlı Mazda  modeli olarak gözleri üzerine çekiyor (Mazda3’ten sonra). Bu rakam Ekim ayının sonunda 1.57 milyon seviyesine ulaştı. Şu anda piyasada olan CX-5, markanın yaşına rağmen yüksek satış gerçekleştirdiği Avrupa pazarındaki en popular modeli. Küresel satışlar lansmandan sonra her yıl artarken CX-5 artık Mazda’nın yıllık hacminin dörtte birini karşılıyor.


 Yeni SUV üretimi başladı


Yeni Mazda  CX-5; SKYACTIV-G 2.0 ve SKYACTIV-G 2.5 benzinli ve SKYACTIV-D 2.2 temiz dizel motorlarıyla SKYACTIV Teknolojisinin tüm ürün serisini sunuyor. Bu üç motor da güçlü ve lineer bir performansın yanı sıra gerçek dünyada mükemmel bir yakıt tasarrufu ve önemli oranda düşük emisyonlar sağlıyor. Yeni modelde aynı zamanda, yeni bir Jinba Ittai olan ve Mazda’nın teknolojisini geliştiren G-Vectoring Control özelliği de yer alıyor. Bir diğer önemli özellik de ön cama yerleştirilen ve sınıfında bir ilk olan baş üstü ekranı ve uzaktan kumandalı elektrikli bagaj kapağı.


Japonya'nın bilinmeyen otomobilleri; Autozam, Eunos ve ɛ̃fini (Efini)


Fiziğiyle sağlam bir duruş ve ileri atılma ifadesi sunan araç, yeni geliştirilen ve CX-5’te ilk kez kullanılan Kristal Ateş Kırmızısı gövde rengiyle, yüzeylerin derinliğine vurgu yaparak KODO’nun cazibesini gözler önüne seriyor. Kristal Ateş Kırmızısı, mevcut Metalik Ateş Kırmızısı renginin gelişmiş bir versiyonu olarak daha yeni, daha ışıltılı bir şeffaflık, %20 daha fazla renk doygunluğu ve %50 daha fazla derinlik sağlıyor.

Diğer Mazda premium renkleri gibi Kristal Ateş Kırmızısı Mazda’nın Takuminuri boyama teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, eşsiz üç kat boya yapısıyla seri üretim araçlara elle boyamanın kalitesi ve hassasiyetini veriyor. Özel geliştirilen pigment ve ışığı yansıtan ve soğuran farklı katmanlar sayesinde Mazda, mükemmel ölçüde derin ve canlı bir finiş sağlıyor.

Yeni CX-5, ilk önce Şubat’ta Japonya’da piyasaya çıkacak. Mazda’nın Avrupa’daki en çok satan modeli olan CX-5,120’nin üzerinde ülkede satışa sunuluyor ve Mazda’nın küresel satışlarının dörtte birini oluşturuyor. 2012-2013 Japonya’da Yılın Otomobili ve birçok en iyi SUV ve crossover ödülleri dahil 90’ın üzerinde ödül kazandı.


Toyota, Mazda ve Denso'dan Elektrikli Otomobil Şirketi

5 yorum:

  1. Mermerler otomotivin basiretsiz pazarlama politikaları sebebiyle mazda bu durumda malesef....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazda, Türkiye'de otomobillerini uzun zamandır kendi satıyor.
      Mermerler en Chery satıyordu..

      Sil
  2. Mazda daha çok bekler (Türkiye) şartlarında tutulmayı

    YanıtlaSil
  3. Mazda layık olduğu yerlere gelemedi Türkiye'de bir türlü

    YanıtlaSil
  4. Mazda Tüm dünya da oldugu gibi Türkiye de de atılım içerisinde değil... Model sayısını azalttı... skyactive projesi nedeniyle motor gamını da azaltti. Yakında satılır muhtemelen Toyota ya... Japonya da küçük üreticilerin ayakta kalma şansı pek kalmadı. Uzmanlar uzun vadede 2 marka ayakta kalabilecek gözü ile bakıyor. Bir tanesi Toyota diğeri ise Nissan grubu olacaktır muhtemelen...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..