Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobile yakışan en iyi kelime; Trump!

 Cadiilac , beast ve trumpABD'nin yeni başkanı Donald Trump, otomobil firmalarına olan çıkışları kadar yeni makam aracıylada ilgi odağı!Trump'ın yeni  makam aracı Obama'nın kullandığı Cadillac'la küçük detaylar dışında tasarım olarak aynı.Fakat önceki başkanın sağlık projesi maliyet sebebiyle Trump tarafından kırpılırken yeni makam aracı
Cadillac (the beast) için maliyet dikkate alınmadı!

Ağırlığı 10 tondan fazla olan otomobil, 3.5 kilometre de 1 litre yakıt harcıyor.Kimyasal ve diğer saldırılara karşı dirençli araçta , göz yaşartıcı gaz bombaları, pompalı tüfek, başkanın kan grubundan yedek kan torbaları buunurken başkanın konvoyunda en az  iki tane ''canavar'' (makam aracı) yer alacak. 


Amarikan devi General Motors; bu otomobili 15 milyon Dolar'a imal etmiş.

Bu güvenli otomobili kullanacak olan sıradışı Amerikan Başkanı; yatırımları ülkesine çekmek içinde tehdit yönetemini seçmiş durumda.Genellikle  ülkeler, şehirler otomobil dahil tüm yatırımları çekmek için vergi, indirim, arsa ve altyapı kolaylığı gibi bir takım teşvikler, güzellikler sunarken ABD ithal edilen otomobillere % 35 vergi uygulayacağını söylüyor!

Bu açıklamalar esnasında adı geçen markaların borsada değerleri
 azda olsa düşüş eğilimine girdi. 


Korkutma, meyvelerini vermeye başladı!
Meksika ya yapılacak yatrımlar ABD'ye kayarken Meksika'dan ses seda çıkmadı! 
Yeni otomtiv yatırımları en az  16 milyar Dolar olarak görünüyor.
İlk olarak Ford, ABD yatrımlarını açıklarken onu Fiat - Chrysler, dünyanın en fazla otomobil satan firması Toyota, General Motors (Chevrolet, Cadillac..) ve Hyundai takip etti.Hyundai'a ait
KIA'nında ABD için yatrım planları olduğu ifade ediliyor..

Bu açıklamalardan sonra çiçeği burnunda yeni başkan, twitter hesabından görevinin ilk günlerinde yeni girişimlerin ülkeye geldiğini paylaştı..
Ancak bu % 35 yüksek vergi tehditine karşı Alman otomobil markaları da maruz kalırken Meksika'da BMW'nin 3 Serisi'nin üretileceği fabrika için  yatırımları sürüyor.İlk BMW!ler 2019 yılında bantlardan çıkacak.


Yatırımları kendine çekmek için Çin'in farklı yaklaşımları var, diğer üllkeler farklı  kolaylıklar sağlıyor..Türkiye'de özellikle  B, C ve D segmenti otomobiller için Türkiye'de üretin yoksa vergileri yükselticem diyebilir.Bunuda iyi ayarlamak lazım zira sadece montajla yerli üretim yapıyoruz diyen çıkabilir..Bazı firmalar, Çin'den parça halinde alıdkları araçları Türkiye de birleştirip yerli diye satıyorlar (motosiklet gibi..).

3 yorum:

  1. Ülkemize resmi olarak en çok gelmesini istediğim marka tartışmasız Cadillac'dır. Cadillac ülkemize gelse yanında Audi, BMW ve Mercedes'in emsali bile okunmaz. Cadillac bambaşka bir dünyanın en otomobillerinden biridir

    YanıtlaSil
  2. Chevrolet'in Türkiye den ve Avrupa dan çekilmesi aynı grubun Opel markasıyla aynı sınıfta otomobil üretmesi ve krize dairdi. Ancak Cadillac ın gelmemesi için hiçbir sebep yok.

    YanıtlaSil
  3. Cadillac ülkemize gelse halkımız otomobil görür. Cadillac ile Audi, BMW, Mercedes'i kıyaslamak Cadillac'a ayıptır ve hakarettir. Aston Martin bile ülkemize gelmişken Cadillac neden gelmesin ki

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..