Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çin'de SUV imal edecek

Amerika'nın lüks otomobil markası Lincoln, dünyanın en büyük otomobil pazarlarından Çin'de, SUV imal ederek Çin, Alman ve Japon markalarının karşısına çıkmak istiyor.En geç 2019 yıının sonuna kadar araçların banttlardan çıkması planlanıyor.





Ford Motor Co., Lincoln üretimi için Çin'in önde gelen firmalarından 
Chongqing Changan Automobile Co. ile anlaştı.





Şu an, Lincoln markalı araçlar ABD'den ithal ediliyor.Ancak 2016 yılında satışlar önceki yıla göre % 180 artmış durumda.Geçen yılın satış rakamı ise 33 000 adet.




Lincoln'un bağlı bulunduğu Ford Motor,  üretilecek modelin SUV olmasından başka detay vermiyor.Changan-Ford ortak girişimi şu günlerde onay sürecinde yer alıyor.


 


Lincon, 2017 yılını sonuna kadar Çin'de, toplam şubeler dahil 100   satış noktasıyla hizmet veriyor olacak.







En ucuz modeli 284 400 Çin Yuanı ile MKZ, en pahallı ise 988 800 Yuan ile Navigator.
1 Yuan; 0.5268 TL ediyor.

Lincoln, bu süreçte satış noktalarınıda arttımak istiyor.Çin'in gittikçe büyüyen otomobil pazarı, dünyanın önde gelen otomobil markalarının iştahını kapatıyor. Çİn Devleti, yabancı markaların ülkesinde  yerli ortaklarla üretim yapması gibi  katı kurallar uyguluyor.

2 yorum:

  1. Cadillac, Lincoln gibi markalar ülkemize gelse halkımız otomobil görmüş olur. Malesef bizim halkımız dünyayı sadece Audi, BMW, Mercedes üçlüsünde oluştuğunu zannediyor hiç öyle birşey yok

    YanıtlaSil
  2. Doğru, özellikle yabancı, yerli dergi ve otomobil editörleri için bu üç marka her zaman ön planda. Tamam iyi otomobiller üretiyorlar. Ama iyi otomobil imal eden başka markalarda var..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..