Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Maserati 500!

Yeni bir Maserati modeli daha geliyor..Bu kez ufacık tefecik içi dolu turşucuk misali  Fiat 500'den hallice, güçlü ve lüks bir ufaklık söz konusu.191 beygirlik atom karıncadan bahsediyoruz.1.4 litrelik motor turboşarjlı olup yaklaşık fiyatın 50 000 Dolar'dan başlaması bekleniyor.. 

Aslında bu tip bir çalışma Toyota/ Scion IQ ile Aston Martin Cygnet arasında olmuştu. 1.3 litrelik  motora sahip Toyota,  Aston Martin markasıyla iki yıl kadar üretilmişti.

Bu kez durum daha farklı;
ünlü Fiat 500 günümüz teknolojisiyle harmanlanmış aynı zamanda Abarth adıyla da daha güçlü ve özel donanımlarrla üretiliyor. Fiat 500 , bu kez hafif dokunuşlarla Maserati markasını da taşıyacak.




(Üstteki araç tahmini Maserati 500 alttaki ise 
Abarth'ın sınırlı sayıdaki aracı  695 Edizione Maserati )

FIAT grubunun bir parçası olan Abarth, şu an Fiat'ın 124 ve 500 modellerini modifiye ederek satışını gerçekleştiriyor.Abarth, az sayıda özel versiyonlar da imal ediyor.Örneğin; 2010 yılında 1649 adetlik 695 Tributo Ferrari, 2012 yılında 480 tane  695 Edizione Maserati versiyonları üretildi veya bahsettiğimiz sayı tamamlanmaya çalışılıyor..




Kesin olmayan bilgilere göre
Küçük Maserati; 191 beygir ( 141 kW)lik  bir motorla önden çekişe ve düşük bir emisyona sahip olacak.Haliyle markanın genel emisyon seviyesi düşürülecek!


Kaynak
http://www.4wheelsnews.com/auto/maserati-500-hot-hatch-fiat-leaked-37100.html

3 yorum:

  1. Maserati'nin böyle bir macera arayacağını hiç düşünmüyorum. Zamanında Aston Martin de Cygnet ile yapmıştı ne oldu olmadı Aston'un yapamadığı şeyi Maserati mi yapacak. Maserati böyle bir şey yaparsa bence çok büyük hata yapar

    YanıtlaSil
  2. Maserati değilde aynı tasarımı Alfa romeo veya lancia olarak olarak üretseler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok çirkin duruyor. Hiç mantıklı görünmüyor. Maserati böyle bir macera arayacağına LaFerrari temelli yepyeni bir spor otomobil üretmesi daha mantıklı görünüyor. Maseati MC12 Ferrari Enzo temelliydi belki Maserati buna benzer bir projede görebiliriz. Maserati böyle bir araç üreteceğine zannetmiyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..