Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çocuklar için Güvenli Seyahat

Otomobilli hayatın incelikleri, ayrıntılarından biri de güvenlik.Toplumumuz güvenlik gibi bazı konularda dikkatli hareket etmiyor.Örnek emniyet kemeri. Bir başka örnek ise geleceğimiz olan çocukların araç içindeki durumu.Çocuk oto koltuğu kullanımı ,ülkemiz adına sıkıntılı bir konu. Almaktan başlayıp nasıl kullanılacağına kadar her aşama önemli!Avrupa ise çocuk oto koltuğunu zorunlu hale getirdi.

Yolculuk sırasındaki kaza ihtimaline karşı; çocuk oto koltuklarının sürüş yönünün tersine kullanılmasının güvenliği beş  kat daha arttırdığı açıklandı. Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun (BM-AEK) resmi olarak kabul ettiği UN R129 (i-Size) yönetmelik çerçevesinde, Avrupa’da araçlarda çocuk oto koltuğu kullanımının zorunlu hale getirildiği belirtiliyor. Yolculuk sırasında gerçekleşebilecek olası kazalara karşı çocukların zarar görmemesi ve daha güvenli seyahat için oto koltuklarının sürüş yönünün tersine kullanılması gerektiğinin öneminedikkat çekiliyor.. 

Türkiye’de boyu 135 santimetre ve ağırlığı 36 kilogramın altındaki çocuklarla yapılacak seyahatlerde oto koltuğu kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten Besafe Türkiye Sorumlusu Dr. Kasım Yiğit, ülkemizde de bu uygulamaya önem verilmesi gerektiğini vurguluyor.


Çocuklar için Güvenli Seyahat

Çocukların otomobil içinde güvenli bir seyahat gerçekleştirmesi için oto koltuklarının büyük önem taşıdığını belirten Besafe Türkiye Sorumlusu ve Bebek Yaşam Genel Müdürü Dr. Kasım Yiğit, “Arka yönelimli çocuk oto koltukları herhangi bir kaza esnasında oluşacak darbeleri en aza indirgiyor. Avrupa ülkeleri bu konuda oldukça bilinçli. Oto koltukları ile ilgili Avrupa’daki uygulamalarda Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun (BM-AEK) resmi olarak kabul ettiği UN R129 (i-Size) yönetmeliği uygulanıyor. İstatistikler sürüş yönünün tersine oturtulan çocukların kazada yaralanma riskinin azaldığını ortaya koyuyor. Türkiye’de trafik kazası oranı çok yüksek. Bu nedenle çocukların güvenli seyahati için aileleri bilinçlendirmek gerekiyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..