Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Chevrolet, Cadillac ve GMC ne yapıyor?

Chevrolet, Cadillac, Buick ve GMC gibi markaların sahibi General Motors,  Vauxhall ve Opel'i Peugeot/Citroen'e sattıktan sonra Hindistan pazarından çkmayı bunun yanında Güney Afrika'daki fabrikasınıda satmayı hedefliyor.Ünlü Amerkan firması giderek küçülmeyi ve masrafları azaltmayı düşünüyor. 

 AutoNews haberine göre Hindistan, Afrika ve Singapur'daki operasyonları yeniden yapılandırmak amaçlı , yılın sonlarına doğru 500 milyon Dolarl'ık bir masraf sözkonusu olacak.Hindistanda düşük maliyetli kurulması planlanan 1 milyar Dolar'lık yatırımın çoğunluğunu iptal ederken ülkede sadece ihracat amaçlı  2500 çalışanı olan Mumbai'nin 75 mil doğusunda bulunan Talegaon'daki fabrikasında üretimi devam edeceği belirtiliyor.

General Motors, özellikle Kuzey Amerika ve Çin'de pick up ve SUV üretim ve satışına odaklanmak istiyor.






GM, ezeli rakibi Ford Motors gibi küçük pazarlarda yer almayı pahallı buluyor.Uzun bir dönem dünyanın en fazla otomobil satan grubu,  geçtiğimiz yıl Hindistan ve Güney Afrika'da toplam 49 bin araç sattı.Özellikle, Maruti Suzuki gibi markalara karşı Chevrolet başarılı olamadı.Bu yıl sonun a kadar satışlar durdurulurken  Bangalore yakınlarındaki tasarım ve mühendislik merkezinin faaliyetleri devam edecek.





Amerikan devi, Güney Afrika fabrikasını Isuzu Motors'a satmayı planlıyor. 3 ay kadar önce de Kenya'da ki Isuzu ise ortak olan girişimin hisseleri Isuzu'ya satılmıştı.

Güney Amerika'da SUV ve hafif kamyonla iyi sonuçlara imza atılırken araç finansmanı ve nakliye servisleride diğer üzerinde çalışılan konular arasında.
2014 yılında da Chevrolet, Avrupa ve Türkiye'den çekilmişti.İşin  ilginç tarafı Amerikan markalarından  Chevrolet Corvette gibi bazı özel ve az sayıda model ile Jeep markası dışında Avrupa ve ülkemizde satışı yok.

2 yorum:

  1. Resimdeki araç çok itici geldi bana? Hintliler veya çinliler mi yapmış bunu?

    YanıtlaSil
  2. Chevrolet, az maliyetli, ucuz araba seçeneği amaçlı bir araç olarak üretmiş. Ama güvenliği çok sıkıntılı bir araç.Asya taraflarında bu tip tasarımlar çok görülüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..