Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobil dünyasında ve gerçek hayatta son durum!

Emisyon skandalının rüzgarıyla Ortadoğu'nun dumanlı havası birbirine karışırken bizde de saati saatine uymayan Türkiye Gündemi ve bu gündemde ki Şehitler, terör, Suriyeliler, yerli otomobil ve yerli tank konuları, Trump'ın bilindik Amerikan politikalarıyla dünyayı karıştırma, ezme, sömürme girişimleri diğer taraftan
otomobilcileri baskıyla ABD'de yatırıma zorlaması, kafamızda dört dolaşıyor..



Ne yazık ki dünya ve biz, bu yalan ve oldu bittileri, bilmem kaçıncı kez tarih tekerrür etti şeklinde izliyoruz.. Bazıları hayatta kalma mücadelesi verirken bazıları da hayatları alma savaşı veriyor.


Bu arada hayat devam ediyor; okullar, işler -  güçler, eve ekmek götürme telaşı ve hayaller, umutlar...

Hayatın akışını sağlayan şeylerden biri de otomobiller, taşıtlar..

Türkiye de, otomobil alımı vergi oranları yüzünden zorlaşırken yepyeni araçlar otomobiler de geliştirilmeye, üretilmeye, satılmaya devam ediyor.

Palio ve Punto'nun yerine gelecek olan Fiat Argo'dan (projeye sedanda dahil) sonra  Hindistan kökenli Ford Fiesta
Sedan'ın da Türkiye'de imal edilme ihtimali ortaya çıktı.Bu durum gerçekleşirse Koç Grubu; TOFAŞ ve OTOSAN'la br kez daha kendi kendine rakip olacak..

30 Haziran ile 2 Temmuz arasında, Avrupa Ralli Kupası, Türkiye ve Bulgaristan ralli şampiyonalarına puan veren Ralli Troia  Çanakake'de yapılacak.Çanakkale'nin tanıtımı için olmu ama keşke Türkçe olarak Truva veya Çanakkale Rallisi adını kullansalardı!






Arjantin, Tayland, Meksika'dan sonra Güney Afrika'dan da otomobil alıyormuşuz.Güney Afrika'ya ek vergi düzenleyerek 1.5 ile 1.6 litrelik motor kullanan araçlara % 10 Toplu Konut Fonu zammı uyguluyoruz. En çok etkilenen ise C Serisi Mercedes Benz'lermiş.Artık Almanyalı C Serisi gelecek gibi görünüyor.

AMERİKALI motosiklet  markası Harley-Davidson, benzin deposunda yaşanan sorun sebebiyle  dünya genelinde 57 bin motosikleti geri çağırıyor.

Dünyanın en çok tercih edilen otomobili Toyota Corolla, 2018 yılıyla yenilenecek.Araçta genel tasarım korunurken Toyota- BMW işbirliğiyle üretilen motorlarında kullanılması söz konusu.

Skoda Citigo, güncel modelin bir-  iki yıl daha üretilmesinden sonra bantlara veda edecek.Citigo'nun maliyeti ve bantları SUV araçlara yönlendirilecek.
Ama kardeş modellerin (Seat Mii, Volkswagen Up)durumu hakkında bir ilgi yok

Yeni Honda Accord, onuncu nesliyle ikisi turbo, biri hibrit ; üç yeni motor ve 10 ileri otomatik vitesle 2018'de yollara çıkacak.

Güney Koreli KiA; yeni crossover modeli  Stonic'in tasarımını gözler önüne çıkardı..Çevik bir model olacağı ifade edile araç  Hyundai  markasının Kona modeliyle akraba!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..