Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İzmirli Kodelco'dan Ecotour

Bir araç düşünün;  yolda da, park halinde de, güneşin olduğu her yerde süresiz şarj halinde.Ege Üniversitesi (EÜ) Güneş Enerjisi Enstitüsü'nde doktora çalışması yapan Kerem Odabaşı'nın kurduğu KODECO adlı firmanın bir ürünü olan  ECOtour;
 2000 Watt motor gücüyle özellikle tatil beldeleri  gibi yerlerde hem çevreci hemde kolaylığı  açısından biçilmiş kaftan.





 Ecotour'un ilk prototipi 2012'de Ege Üniversitesi, Seferihisar Belediyesi ve TÜBiTAK'ın yardımıyla ortaya çıktı.Araç özellikle Ege ve Akdeniz gibi güneş alan bölgelerde, hafifliği, tasarımı, düşük maliyetiyle ideal bir seçenek olurken 4 kişi veya yaklaşık 350 kiloya kadar yük taşıyor.

Araç sadece güneş enerjisiyle çalışıyor.






Araçla ilgili yapılan röportajlarda, pedala gerek duyulmamasına rağmen  pedallı destek gücü olduğundan bahsediliyor.Ancak bu konuda; resmi internet sitesi Kodeco.com.tr'de herhangi bir bilgiye rastlayamadık.
Aracın 4 tekerli modüler  bir versiyonu üzerinde  ise çalışmalar sürüyor..

İzmirli Kodeco'dan Elektrikli ve Güneş Enerjili Araç Geliyor; ECOMOD

ECOtour'un Teknik Özellikleri;

Güneş enerjisini elektriğe çeviren 480 Watt tlık yüksek verimli hücreler,
Düşük enerjili LED lambalar,
2 ileri, 1 geri vites,
Disk frenler,
Koltuğun yatırılmasıyla artan yük alanı,
Uzunluk; 333 cm, genişlik 138 cm yükseklikl 168 cm.
Hız 40 km






Aracın ortalama ağırlığı 250 kg
Yolcu kapasitesi; 3+1.






Tasarım, akıllı sistemler, güneş fv sistemleri kompozit, elektrik gibi konularda çalışan, Kodeco, ECOtour ile 3. İzmir İnovasyon Ödülleri'nde Kent İçin İnavasyon ikincilik ödülü alırken ABD'de düzenlenen dünyanın en prestijli temiz teknolojiler destek programında en iyi yenilenebilir enerji teknolojisi seçillerek  San Francisco kentinde yer alan Silikon Vadisi'ne davet edildi.


Kaynak
https://www.kodeco.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/mete-tamer-omur/ekolojik-girisimci-40097289

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..