Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Cumhuriyet Bayramı'nda Dünya 3.lüğü Geldi, Cumhuriyet Konvoyu ve

Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yılı, otomobil sporları adına hareketli geçerken Galip Atar'ın Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanmasından sonra Dünya 3.sü olması ve bayrağımızı podyumda dalgalandırması gurur vericiydi.29 Ekim'de ki diğer bir güzel manzara ise İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyelerinin farklı renklerdeki klasik otomobilleriyle Vatan Caddesi, eski adı Boğaziçi olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Bağdat Caddesi güzergahında yüzden fazla araçla yaptıkları Cumhuriyet konvoyu idi.Bolu ve Türkiye'nin ilk ve tek kadın Off-Road Şampiyonu  İlayda Hancı'nın da yarıştığı Çanakkale'deki off-road ve Şanlıurfa'daki pist yarışları heyecanlı dakika ve görüntülere sahne oldu.





Galip Atar gururlandırdı!

Galip Atar, Ferrari Challenge’da elde ettiği Avrupa şampiyonluğunun ardından 29 Ekim günü Dünya 3.sü olarak Türk otomobil sporları tarihinde bir ilke imza attı. Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarından Dünya Finali’ne katılmaya hak kazanan 18 sporcu arasında 3. sırada finiş gören Atar, bu başarıyı elde eden ilk Türk sporcu oldu. Cumhuriyet bayramı gibi anlamlı bir günde Türk bayrağını podyumda dalgalandıran milli sporcu, “Bu başarıyı devletimize ve milletimize armağan ediyor, Cumhuriyet bayramımızı kutluyorum” dedi





.

Ferrari Challenge Europe 458 kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Galip Atar, İtalya’nın Mugello Pisti’nde gerçekleşen Dünya Finali’nde ülkemizi başarıyla temsil etti. 7 ayak ve 14 yarıştan oluşan zorlu bir sezonun ardından final yarışında yer alma hakkı kazanan, 3 farklı kıtadan 18 sporcu arasında milli sporcumuz beşinci sırada start aldı. Tampon tampona mücadelenin yaşandığı yarışı üçüncü bitiren Atar, Dünya Finali’ni en iyi Avrupalı pilot olarak tamamladı. 




Çok sayıda yabancı televizyon kanalından canlı yayınlanarak milyonlarca kişi tarafından izlenen Mugello’daki yarışta, tribünlerde de binlerce seyirci yer aldı. Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıldönümünde Galip Atar’ın kazandığı Dünya üçüncülüğü, otomobil sporlarında pist branşında ülkemiz adına bugüne kadar kazanılan en büyük başarı olarak tarihe geçti. 


İKOD (İstanbul Klasik Otomobilciler) Derneği üyeleri, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılında; Mobil 1’in destekleriyle İstanbul’un her iki yakasında da kutlama yaptı. Onlarca klasik araçla 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Türk bayraklarıyla “Yaşasın Cumhuriyet” konvoyu oluşturan İKOD konvoyu, renkli görüntülere sahne oldu.






Avrupa Yakası’nda,Fatih Adnan Menderes Bulvarı’nda (Vatan Caddesi) ve Anadolu Yakası’nda Kadıköy Bağdat Caddesi’nde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenlerine katılan İKOD, saat 13.00’da yüzden fazla klasik araçla,15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek “Yaşasın Cumhuriyet” konvoyu oluşturdu. Konvoy Zincirlikuyu’dan geri dönerek seyrine Kadıköy’de son verdi.






 Geçit sonrasında Kalamış Khalkedon tesislerinde sergilenen Türk bayrakları ve balonlarla süslenmiş, yarım asrı devirenk rengarenk klasik araçlardan oluşan konvoy, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.


Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu 5.kez dünya şampiyonu oldu






“Yaşasın Cumhuriyet” konvoyunda sürpriz isim!
Cumhuriyet’in 94.yılı sebebiyle düzenlenen “Cumhuriyet Konvoyu” katılımcıları arasında usta radyocu ve stand up’cı Nihat Sırdar da vardı. 1962 model Chevrolet Impala aracıyla konvoydaki yerini alan Sırdar, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.







Bolu´da AVC Team-Osmanlı Offroad Zirvede

2017 Türkiye Trial Şampiyonası'nın 6. ve son yarışı, kısa adı BOLOFF olan Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü tarafından Bolu Belediyesi katkılarıyla 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Çakmaklar mevkiinde düzenlendi. 2 araç ve 4 sporcudan oluşan takımların katılımına sahne olan organizasyonda 2 gün boyunca zorlu hava ve şartlarına karşı ekip ruhunun ön planda olduğu mücadeleler yaşandı.

Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından heyecanla takip edilen organizasyonu Adnan Ofluoğlu-Şenol Coşkun ve Oğuz Kaan Öztürk-Kürşad Öztürk ekiplerinden oluşan AVC Team-Osmanlı Offroad takımı ilk sırada tamamlarken, Ali Fuat Bilgin-Mehmet Emir ve Seda Özkutlu-Şahhaydar Argaç tarafından temsil edilen Aydoff Trial Team ikinciliği elde etti. Ender Altuntaş-Mehmet Özdemir ve Ersin Yıldız-Yasin Yıldız ekiplerinden oluşan Temesist Offroad Team ise podyumun üçüncülük basamağını tamamlayan takım oldu. 


Dünyada bir ilk; sürücüsüz otomobil yarışları Roborace


Türkiye'nin ilk ve tek kadın Off-Road Şampiyonu  İlayda Hancı


Ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşu BANTBORU, Rekabetçi Performans felsefesiyle Off-Road sporuna adım attı. Kendi alanında dünyanın ilk beş üreticisinden biri olan BANTBORU, 2016 Off-Road Şampiyonu İlayda Hancı pilotajınca yarışan takımın sponsorluğunu üstlendi. Ülkemizin tek kadın Off-Road şampiyonu unvanına sahip İlayda Hancı, BANTBORU Off-Road Team renkleriyle 26-29 Ekim tarihlerinde Çanakkale'de koşulan 815 kilometrelik Baja Troia Turkey yarışında, Türkiye’nin yanı sıra 9 farklı ülkenin sporcularıyla rekabet etti. Müsabakanın yarış sınıfındaki tek kadın sporcusu Hancı, yarışı kendi (TH1) kategorisinde 3. tamamladı ve podyumda ülkemizi temsil etti.







Otomotiv ve beyaz eşya üretiminde önem taşıyan boru sistemlerinin Türkiye’deki lider üreticisi ve bu alanda dünyanın en büyük 5 kuruluşundan biri olan BANTBORU, rekabetçi performans kurumsal felsefesi kapsamında, ülkemizin tek kadın Off-Road şampiyonu İlayda Hancı pilotajında yarışan takımın sponsoru oldu ve BANTBORU Off-Road Team’i hayata geçirdi.


2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nı, S1 Şampiyonluğu ile kapatan 23 yaşındaki İlayda Hancı, BANTBORU Off-Road Team renkleriyle girdiği Baja Turkey 2017’yi kendi kategorisinde (TH1) 3. bitirme ve podyumda yer alma başarısı gösterdi.


500 kilometresi özel etap olmak üzere 812 kilometrelik parkurda, yarış sınıfındaki tek kadın pilot olan Hancı, ülkemizden ve 9 farklı ülkeden sporcularla rekabet etti.


Toyota'dan yeni otomobiller ve Trump!



6 Ayaktan oluşan Doğu Avrupa BAJA takviminde yer alan ve ülkemizde ilk kez düzenlenen Baja Turkey 2017, İSOFF Off-Road kulübü organizasyonunda gerçekleşti. Çanakkale’nin eşsiz doğası ve tarihi mirası, Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla da birleşerek, yarışa benzersiz bir atmosfer ve büyük bir anlam kazandırdı.


Rekabetçi Performansa Destek

Dünyada üretilen her 100 otomobilden 4’ünün fren, debriyaj ve yakıt sistemlerinde ürünleriyle var olduklarını belirten Bant Boru CEO’su Sinan Gider, “İnsanların her gün kullandıkları otomobillerinde, performans ve güvenlik açısından kritik öneme sahip sistemlerde biz varız. Dünyanın en rekabetçi sektörleri arasında gösterilen otomotiv endüstrisinde, önde gelen markaların rekabetçi performansına destek oluyoruz. Türkiye’nin en rekabetçi sporcuları arasında yer alan şampiyon isim İlayda Hancı’ya destek vermek, bizler için büyük bir heyecan kaynağı. Cumhuriyet bayramı ile aynı zamana denk gelen, böylesine önemli bir uluslararası yarışta, BANTBORU Off-Road Team’in, bir Türk kadın sporcu pilotajında yer alması, bizler için ayrıca özel bir anlam taşıyor” dedi.


Yerli Otomobil Yarışı V1 Challenge 2017; TRT'de, ödül ise 102 000 TL


İlayda Hancı’nın etkileyici başarısından gurur duyduklarını vurgulayan Gider, “Yarış sınıfındaki tek kadın pilotun Türk olması ve böylesine güçlü bir performans göstermesi gururumuzu artırdı. BANTBORU Off-Road Team pilotumuz İlayda Hancı’yı yürekten kutluyor, Cumhuriyet bayramında gelen bu başarıyı, ülkemize armağan ediyoruz” dedi.


Sinan Gider: “Türk Kadın Sporcuların Rekabetçi Performansı Ülkemizin İtibarına Katkı Sağlıyor”
Uluslararası sanayi ve ticaret alanında rekabet gücü giderek artan Türkiye’nin, spordan kültüre toplumsal alanlardaki başarılarıyla da beğeni topladığını vurgulayan Sinan Gider, “Dünyanın önde gelen şirketleriyle çalışıyoruz. Müşteri odaklı esnek iş anlayışımız, rakiplerimizde olmayan lazer destekli üretim hatlarımız, rekabetçi performansımız, bizi tercih edilen iş ortağı kılıyor. Farklı sektörlerde diğer Türk firmalarının da başarısını görmek bize mutluluk veriyor. Öte yandan, ülkemizin rekabetçi karakteri, spor sahnesinde de kendisini gösteriyor. Özellikle, bireysel ve takım sporlarında önemli başarılara imza atan Türk kadın sporcuların rekabetçi performansı, ülkemizin itibarına büyük katkı sağlıyor. Pilotumuz, şampiyon kadın sporcu İlayda Hancı ile iş birliğimizin, bu gurur ve heyecanı yeni başarılarla daha da ileriye taşıyacağına inancım sonsuz” şeklinde konuştu.


Dünyanın en çok satanları; Ford F, Toyota Corolla, VW Golf ve diğer haberler..



22 yaşında Türkiye’nin İlk Kadın Off-Road Şampiyonu Oldu
1994 doğumlu İlayda Hancı, Off-Road kariyerine 2013 yılında, babası Mehmet Hancı’nın ko-pilotluğunda başladı. 2016 yılında S1 Türkiye Off-Road şampiyonasını kovalayan ve sezonu bu sporda ülkemizin ilk kadın şampiyonu olarak kapatan Hancı, Baja Turkey 2017’de Batuhan Korkut ko-pilotluğunda, BANTBORU renkleri taşıyan Suzuki Grand Vitara ile yarıştı. Yarışa özel TH1 Kategorisinde başarı kovalayan İlayda Hancı, müsabakada yarış sınıfındaki tek kadın pilot olarak yer aldı. Uzun, zorlu ve rekabetçi bir yarışı iyi bir dereceyle bitirdiklerini söyleyen Hancı, “BANTBORU Off-Road team ile, dünyanın en özel coğrafyalarından birinde, uluslararası bir yarışta yer almak çok güzel. Binlerce yıllık tarihi miras ve Çanakkale ruhu, bana ayrı bir güç verdi. Hedeflediğimiz dereceyi elde etmiş olmak, güvenimi ve ileriye dönük heyecanımı artırıyor” dedi.


Fiat, Türkiye’nin ezber bozan otomobili Egea Sedan’ın pist versiyonu ile başlattığı, “Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliğinin altıncı ayağını Şanlıurfa’da gerçekleştirdi
.






 Şanlıurfa Eski Havaalanı’nda düzenlenen aktivitede, katılımcılar güvenli otomobil kullanımı için aldıkları eğitim sonrasında, Fiat Egea Sedan’ın pist versiyonunu deneyimleyerek motorsporları dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu. Yarış sonrasında ilk 3’e giren yarışmacılar ödüllendirilirken; tüm katılımcılara sertifika verildi.


En ekonomik, en çevreci otomobillerin şampiyonu belli oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..