Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MINI John Cooper Works Rally ve Buggy, Efsane Yarış Dakar'da

Mini, dünyanın efsane yarışı Dakar Rallisi'nin kırkıncısında,  Yeni MINI John Cooper Works Buggy, MINI John Cooper Works Rally ile birlikte Peru, Bolivya ve Arjantin yollarında rakiplerini geçmek için mücadele edecek.MINI ve X-Raid Takımı, 2012-2015 yılları arasında dört  şampiyonluk yaşarken  2017 yılında ise ilk onda üç aracıyla yer aldı.



 MINI John Cooper Works Rally dört tekerden çekiş ve MINI John Cooper Works Buggy ise arkadan çekiş özelliğine  sahip.Dünyanın en zorlu  ve uzun yarışı 6 Ocak 2018'de Peu'nun başkenti Lima'dan başlayacak.


Uçan Mini, Dünya Rallikros Şampiyonası'nda







İngiliz otomobil üreticisi MINI ve Alman X-raid Takımı'nın beraberliğinde;
MINI John Cooper Works Buggy, 3.0 litrelik 6 silindirli dizel motor ile 250 kW / 340  beygir ve 800 Nm'lik  torka sahip.. BMW TwinPower Turbo'ya dayanan iletim ve aktarma organları ile motorun turboşarj teknolojisi tamamen yeni tasarlanmış.


MiNi'Yi KiM SEVMEZ!


 MINI John Cooper Works Rally 'de de aynı motor yer alıyor. Özel olarak tasarlanmış borulu çelik çerçeve, zor şartlar için koruma sağlarken Karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik (CFRP) ve Kevlar malzemeden   tasarlanmış  gövde, otantik  görünümlü dış mekan, MINI Design ile yakın işbirliğiyle  aerodinamik olarak optimize edilerek tasarlandı.


Dikkat, Uzay Gemisi Çıkabilir!!!







Yeni MINI John Cooper Works Buggy, geçtiğimiz aylar boyunca,  Macaristan ve Fas'ta  farklı ralli arazilerilerde yoğun bir test programına girdi.



Varsa yoksa Mini






Dakar Rallisi 2018 için MINI ve X-raid serisi yedi otomobil ve deneyimli bir  ekip ve pilotlardan oluşacak. Üç adet MINI John Cooper Works ;  Mikko Hirvonen (FIN), Bryce Menzies (ABD) ve Yazeed Al-Rajhi (KSA) tarafından kullanılacak. Diğer MINI John Cooper Works un sürücü koltuğunda ise Orlando Terranova (ARG), Jakub Przygonski (POL), Joan "Nani" Roma (ESP) ve Boris Garafulic (CHI) yer alacak.

Dakar'da; Mini, Yamaha, KTM ve İveco ilk sıralarda



Güney Amerika'da yapılacak olan yarış, 20 Ocak 2018'de Arjantin'in Córdoba Kenti'nde son bulacak..



Otomobil markaları el değiştiriyor, Çin yükselişte



Kaynak;
minimotorsport.tumblr.com
bmwgroup.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..