Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Mega Teknik Türkiye'de bir ilke imza atarak ilk yerli biçer döver (MAG )i üretti.

Ankara, Ostim'de faaliyet gösteren yerli firma Mega Teknik;  ilk yerli biçerdöveri imal etti.3 adet prototip hazırlayan şirket,  en kısa zamanda seri üretime geçmek istiyor.Mega Teknik; otomotiv, savunma ve tarım makinaları alanında çalışıyor.





İlk Yerli Biçerdöverler Mega Teknik'ten
Mega Teknik Türkiye'de bir ilke imza atarak ilk yerli biçer döver (MAG)’ yı üretti. Dane kaybını neredeyse sıfıra indirerek, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve çiftçiyi kâra geçirecek yeni nesil biçerdöver ,diğer tüm biçerdöverlerden farklı bir teknoloji ve teknik donanıma sahip olarak geliştirildi. Tarla testlerinden tam not alan Yerli Biçerdöverin ticari olarak iki farklı boyda üretilmesi planlanmakta. Büyük boy olan MAG’ nın yanı sıra Türkiye'de ilk olan küçük boy (PARSEL) biçerdöverini de üreten Mega Teknik  Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp, her iki biçerdöveri de, seri üretime geçirmeyi planlıyor.. 






 Mega Teknik, http://mtmak.com adresli internet sitesinde kendini şöyle anlatıyor;


Mega Teknik, 1992 yılında otomotiv ve enerji sektörüne yönelik yedek parça imalatı yapmak için kurulmuştur.
 2009 yılında Savunma Sanayine yönelik parça  üretiminde TAI, ASELSAN, ROKETSAN ve MİKES Firmalarının alt tedarikçisi olmuştur. 
Tesis güvenlik belgesi (Millî Gizli, Nato Gizli) Almıştır.SASAD, NAMSA ve OSTİM Savunma Kümelenmesi (OSSA) üyesidir.ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 kalite sertifikalarına sahiptirANKA, Hür Kuş, Airbus, Couger ve Altay Tankı yedek parçaları, muhtelif elektronik devre aparatları ve mekanik parça üretimlerini    yapmıştır.

Mega Teknik; Türkiye’nin ihtiyacı olan yeni nesil motor ve tarım makinalarını geliştirerek yerli ve millî bir marka haline getirmek amacıyla çalışmalarına yoğunlaşmıştır. Yerli biçerdöver ve yerli modern tarımsal makina prototipleri  geliştirmiştir. Mega Teknik  AR-GE çalışmaları sonucunda, 2011 yılından itibaren tane kaybını en aza düşüren ve verimi artıran yerli biçerdöver tasarımını yaparak, 3 adet prototip biçerdöver üretimini gerçekleştirmiş ve patent müracatını yapmıştır.
Mega Teknik Tarımda verimliliği artırmak için, makinalaşmış tarımda dünyayla rekabet edebilecek yeni nesil toprak işleme ve ekme makinaları geliştirerek patent müracatlarını yapmıştır. Yeni nesil toprak işleme ve ekme makinalarından farklı modellerde 20 adet prototip üretilmiş ve ticari ürün haline getirmiştir.


MEGA TEKNİK MAKİNE SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
http://mtmak.com/
info@mtmak.com
Tel:+90 (312) 385 33 70 
Faks:+90 (312) 385 34 55
Adres; 1378. Sk. No:2/4 06378 İvedik OSB / Yenimahalle / Ankara - Türkiye

8 yorum:

  1. Ertuğrullar yerli biçerdöver yapıyor diye biliyorum? Yani bunun ilk olmasına imkan yok? Bunu Ertuğrullar ile birlikte üretsinler bence. Sonuçta Ertuğrulların üretim deneyimi var. Tasarım olarak 10 numara olmuş. Tümosandan da yerli dizel motor alıp koysunlar buna :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrullar fetö kumpasına kurban gitti diye duydum

      Sil
    2. Bu konuda bilgim yok.Ancak Ertuğrullar'ın internet sitesi http://www.ertugrullar.com.tr
      hala yayında ama güncel değil!

      Sil
    3. Çok yerinde bir yorum olmuş, motoru da yerlileştirmek lazım. Sonra ithalatta kök söktürürler. Altay tankında olduğu gibi.

      Sil
  2. İlk olma konusu tartışmalı!Ama yerli girişim olarak 10 numara ikisi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitelerinde 2017'de üretime geçmeyi planlıyoruz yazmışlar? Yıl oldu 2018? Olmadı galiba. Dediğim gibi bu projeyi Ertuğrullar'a götürsünler. Ziyan olmasın proje beraber üretirler :)

      Sil
  3. Ya sitelerini güncellemediler, yada hedeflerini tutturamadılar!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..