Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ford, otomobil üretmeyi bırakıyor mu?

Ford'u Ford yapan Henry Ford ve efsane T Model'den yıllar sonra otomobil üretimi bitecek mi?Dünya genelinde, SUV tarzı araçların üretimi ve talebi artıyor.ABD gibi zorlu bir atmosferde ise SUV'un yanı sıra yıllardır pick -up satışları en üst düzeyde.




Hatta, ülkenin en çok satan modelleri arasında ilk sıralarda yer alıyorlar.Bu araçların üretimi artarken otomobil de ise satışlar beklendiği gibi değil.






Bu yüzden bazı otomobil modellerinin en azından Kuzey Amerika için üretimi bitirilecek ve yeni nesilleri imal edilmeyecek.Daha önceki yıllarda Mercury markasını kapatmış, Volvo, Aston Martin, Jaguar'ı ve  Mazda'da ki hisselerini satmıştı.


Yeni Ford Ka+ Active ve SUV ile SUV benzerliği yükselmeye devam ediyor







Taleplerin düşük olması ve maliyeti azaltma stratejisinden ilk etkilenenler Fiesta , Fusion ve Taurus olacak.Benzer planları Volkswagen; Scirocco ve   Beetle  için,
 Toyota 'da Avensis için düşünüyor.


Avrupa Birliği'nde Oto Fiyatları; VW Beetle; 11205, Mercedes Benz 220 S; 29812, Peugeot 403; 16582, Fiat 1500; 16132 Lira!


Toyota; Avensis yerine Corrolla ve SUV modellerine yoğunlaşırken Ford 2020 yılına kadar üretilen araçların % 90'ı pick up, SUV ve ticari araçlardan oluşacak..






Ford, otonom sistemler, elektrikli araçlar için ortaklıklardan yararlanmayı planlıyor. Bu konuda Hindistan firması Mahindra ve Çin otomobil markası Zotye ile ortaklık kurmuş durumda.






Ford halihazırda ABD'de Fiesta Sedan/Hatchback, Focus Sedan/Hatchback, Fusion,
 C-Max, Mustang, Taurus, Ecosport, Escape, Transit Connect,Edge, Flex, Explorer,Expedition, F- 150, Transit, Super Dutty, F-650/750 modellerini satıyor.


610 beygirlik Cargo, hemde 10x6


3 yorum:

  1. Yılmaz bey bugün neredeyse hemen hemen her marka SUV pazarına yöneliyor. Ford'un da bu sınıfa yönelmesi gayet normal birşey. SUV pazarı dünyada büyüyen bir pazar. Hyundai ve Volkswagen 2020 yılına kadar en az 20 yeni SUV modeli çıkaracaklarını açıklamıştı. Toyota ise SUV'lar konusunda eli çok zengin bir marka Toyota'nın neredeyse her sınıfta bir SUV modeli mevcut buna Lexus'u da eklersek. Keza VW'nin de öyle ancak VW'nin SUVlar konusunda kendini daha çok geliştirmesi lazım

    YanıtlaSil
  2. Bu Çinli otomobilciler önümüzdeki zamanda hızlı bir atağa kalkabilirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinliler son yıllarda büyük bir gelişim ve değişim içerisindeler. Mesela Japonların otomobil piyasasına ilk girdiği yılları hatırlayalım bugün Çinlilerin kopyaladığı modelleri önceleri Japonlar kopyalıyordu ondan sonra Japonlar kendi çizgilerini yakaladılar ilk çıkan Lexusları hatırlayalım hepsi birebir Mercedes kopyasıydı hatırlayın ilk çıkan Kia Sorentolar da Toyota Harrier'ların kopyasıydı buna daha birçok örnek sayabiliriz

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..