Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hem Yerli Hem Dünya Markası Hidromek'ten Yeni Araçlar

Dünyanın ve Türkiye'nin tanınmış iş makinesi imalatçılarından  HİDROMEK,
 1978 yılında Ankara’da kuruldu.Günümüzde ise yepyeni araçlarını üretime alan, ödüller kazanan, İspanya ve Rusya'dan sonra Japonya'da satış ve servis merkezlerini kuran bir dünya devi Hidromek..



 



Yeni ödüller, yeni ürünlerin tanıtımı haliyle sevinç ve gururu getiriyor, Hidromek çalışanları ve Türkiye adına.. 23-28 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Avrupa’nın en büyük iş makineleri fuarında tanıtımı  yapılan yeni ürünler;


Türkiye’den çıkan bir Dünya Markası; Hidromek






 HMK60CR 6 ton sınıfı midi ekskavatör ve HMK145LCSR 14 ton sınıfı kısa kuyruk ekskavatör, Dünya’nın en prestijli tasarım yarışmalarından Red Dot Design Awards’ta “vehicle” kategorisinde “Red Dot 2018 winner” ödüllerine layık görüldü.





 Söz konusu ürünler Hidromek bünyesinde yer alan Hidromek Design Studio tarafından tasarlanarak üretime hazır hale getirildi.






  Son alınan ödüllerle toplamda 14 adet uluslararası tasarım ödülü Türkiye'ye Hidromek tarafından kazandırıldı.






 Intermat 2018 fuarında ise  yeni geliştirilen HMK130CS Toprak Silindiri ve yeni nesil H4 Serisi ekskavatörler  tanıtıldı.


Türkiye'de üretilen otomobil, araç ve iş makinaları







Hidromek 130CS Toprak Silindiri








Hidromek HMK60CR & Hidromek HMK145LCSR Ekskavatörler







Hidromek H4 Serisi Yeni Nesil Ekskavatör



Hidromek, imal ettiği araçlarda  2434 cc Kubota, 4400 cc'lik Perkins, 2999 cc Isuzu, 5193 cc Isuzu, 7790 cc Isuzu, 9839 cc Isuzu, 7200 cc Mercedes Benz, ve 10700 cc Mercedes Benz motor kullanıyor.

Firmanın konuyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor;

167 ÜLKEDEN 1500 KATILIMCI PARİS’TE BULUŞUYOR
Yeni ürünler ve ihraç pazarları ile büyümeyi hedefleyen HİDROMEK, Fransa’nın başkenti Paris’te 23–28 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve inşaat ve altyapı sektörlerinin önemli isimlerinin bir araya geleceği “Intermat 2018 Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıtacak. 167 ülkeden toplam bin 500 katılımcının ürünlerini sergileyeceği Intermat 2018’e dünyanın çeşitli ülkelerinden 183 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.
Dünya çapında tanınan ve 40 yıldır iş makineleri sektöründe fark yaratan HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastik tekerlekli yükleyici ve motor greyder üretimi gerçekleştiriyor. Hem Türkiye’de, hem de yurt dışında müşterilerine sürdürülebilir yüksek kalite ve müşteri desteği sağlamaya önem veren HİDROMEK, yurt dışındaki yetkili bayi yönetimi, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek üzere İspanya’da HİDROMEK WEST, Rusya’da HİDROMEK RUS ve Japonya’da HİDROMEK JAPAN satış ve satış sonrası hizmetler merkezine sahip. Dünyada 5 kıtada 80’in üzerinde ülkeye satış yapan HİDROMEK, yeni bayiler ile birlikte yeni pazarlara da giriş yapmayı hedefliyor.
Amacı müşterilerinin tüm ihtiyacını tek marka altında karşılamak olan HİDROMEK, yatırımlarını da bu doğrultuda yaparak, Ar-Ge ve tasarım çalışmaları ile ürün gamını güçlendiriyor. 2017 yılının başlarında ürün gamına eklediği HMK 600 MG motor greyder ve HMK 640 WL lastik tekerlekli yükleyiciden sonra HMK 130 CS toprak silindiri, HMK 60 CR midi paletli ekskavatör ve HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatör ürünlerini de pazara sunmaya hazırlanıyor. HİDROMEK’in bu yeni ürünlerinin tanıtımı ise ilk kez Intermat 2018 Fuarı’nda yapılacak. 

Hidromek 2010-2011


HİDROMEK, fuarda kazıcı yükleyici ürün grubundan HMK 62 SS, HMK 102B Alpha, HMK 102S Supra ve HMK 102B Alpha Greentec ürünlerini, lastikli ekskavatörler ürün grubundan ise HMK 140 W ve HMK 200 W ürünlerini sergileyecek. Bunun yanı sıra HİDROMEK’in fuarda sergileyeceği ürünler arasında HMK 640 WL lastik tekerlekli yükleyici ve HMK 600 MG motor greyder olacak. 
Paletli ekskavatör ürün grubundan ise HMK 220 NLC, HMK 300 LC, HMK 390 LC HD ve HMK 490 LC HD yer alacak. Ayrıca HİDROMEK,  yeni H4 Serisi ekskavatörlerini de Intermat 2018’de ilk kez müşterileri ile buluşturacak.

H4 Serisi Paletli Ekskavatörler
Yüksek performans sunan HİDROMEK’in yeni H4 Serisi ekskavatörleri, seriliği ile ön plana çıkıyor. Tasarım sürecinde operatörün makineyi kolay kullanması amaçlanan H4 Serisi’nde, kapasitesi artırılan elektronik sistem ile makine durum tespiti ve ilave donanımların entegrasyonu kolaylaşıyor. Yeni seri makinelerde bulunan kırmızı renkli tutamaklar ve uyarı etiketleri ile operatör güvenliğinin üst seviyeye taşınması hedefleniyor. H4 Serisi ekskavatörlerde kullanılan led aydınlatmalar sayesinde gece görüş kapasitesinde önemli bir artış sağlanıyor. Ayrıca, yeni seride, radyo entegre edilmiş ve çoklu dil seçeneği sunan 8” display ünite ve görüntü kalitesi artırılmış geri görüş kamerası bulunuyor.
HİDROMEK ürün tasarım felsefesinin ulaştığı son noktayı temsil eden yeni ürünler; 
HMK 60 CR midi paletli ekskavatör, HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatör ve HMK 130 CS toprak silindiri tasarımlarında operatörün kendini özel hissetmesini sağlayacak özellikleri ile ön plana çıkıyor. Ferah bir görünüm için kabin içerisinde kahverengi tonlarının kullanımı, geniş görüş açısı sağlayan büyük camlar, klima ve multimedya kontrolü sağlayan 8” dokunmatik ekran ve ağır hizmet tipi klima özelliği ile HİDROMEK’in yeni ürünlerinde operatöre kabin içinde üstün bir konfor sunuluyor. 

Şimdi reklamlar


BÜYÜK TONAJLI MAKİNE ERGONOMİSİNDE MİDİ EKSKAVATÖR
HMK 60 CR’de bulunan Opera (HİDROMEK Operatör Ara Yüzü) ile kullanım esnasında ihtiyaç duyulan bütün fonksiyonlar bir arada toplanıyor. Operatörün ergonomik açıdan kolay ulaşabileceği bir noktada konumlandırılmış konsol, kolay okunabilen renkli TFT bilgi ekranı, elektronik kontrol üniteleri operatörün makineye ait bütün bilgilere ve uyarılara kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca sınıfında ilk kez kullanılan ve kolaylıkla istenilen yönde hareket ettirilebilen kızaklı çok amaçlı tutucu da operatöre kolaylık sağlayan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Kabin içinde üst seviyede ergonomi sunan HMK 60 CR midi paletli ekskavatör ile büyük tonajlı makinelerin konforu midi ekskavatörlere aktarılıyor. Aynı şekilde, joystick ve konsol ergonomisi, büyük tonajlı ekskavatörler ile aynı seviyede olan HMK 60 CR, kalkar kabini ile hidrolik ekipmanlara hızlı erişimi sayesinde servis kolaylığı sunuyor. 





İŞ MAKİNESİNDE OFİS KONFORUNA ULAŞILACAK
HİDROMEK’in bir diğer yeni ürünü olan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatörde de, operatörün kendisini ofisindeki gibi konforlu ve rahat hissetmesi hedeflendi. Bu doğrultuda makineyi kolaylıkla kullanması amacıyla Opera Kontrol Sitemi kullanıldı. Büyük tonajlı makinelerin ergonomisine sahip olan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatörde özel planlanmış klima konumu ve kalkar kabin sayesinde servis ve bakım için kolay erişim sağlanıyor. 
HMK 130 CS toprak silindirinde bulunan sağa ve sola kolaylıkla hareket ettirilebilen tablet tutucu da yine operatör konforu düşünülerek tasarlanan özelliklerden biri. Ayrıca, monoblok olarak tasarlanan açılabilir kaputu ile HMK 130 CS servis kolaylığı da sunuyor.
Genişleyen ürün gamı ile birlikte, büyüme hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlar gerçekleştiren HİDROMEK, 1.2 milyon metrekareyi aşan bir alanda yeni üretim üssünü kuruyor. Eylül 2017’de ilk olarak komponent fabrikasının açılışını yapan HİDROMEK, şu an ithal etmekte olduğu dişli kutusu, aks vb. ana komponentlerin üretimini de kendi bünyesinde yapmayı planlıyor. Üretim üssünde ekskavatör, lastik tekerlekli yükleyici ve motor greyder iş makinelerinin üretimini gerçekleştirecek olan HİDROMEK, yeni üretim üssü ile birlikte kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. 

İş makinesi tasarımı konusunda fark oluşturan HİDROMEK’in şu an If Design Award, German Design Award, Reddot Award ve Good Design gibi 14 adet uluslararası prestije sahip tasarım ödülü bulunuyor. HİDROMEK, dünyanın en büyük ilk 50 makine üreticisinin bulunduğu “YellowTable” listesinde ise 46. sırada yer alıyor.



Kaynak; https://www.hidromek.com.tr

1 yorum:

  1. Hidromek ne yapmış abi :D Red Dot ödülünü almak kolay değildir. Tebrik ederim. BMC yüksek hacimli dizel yapabilirse böyle araçların dizel motorları hep yerli olur umarım. İnşallah güzel şeyler olacak ülkemizde.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..