Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

STINGER, STONIC ve PICANTO; KIA'ya yine ödül kazandırdı

Güney Koreli Hyundai - KIA kardeşlerden KiA uluslararası saygınlığa sahip “Red Dot”tan kazandığı ödüllerle, koleksiyonunu genişletiyor. iF Design’dan sonra Stinger, Stonic ve Picanto ile tasarım ödülü alan KIA, “Red Dot 2018”e damgasını vurdu. Stinger ile ‘Red Dot: Best of the Best’ ödülünü kazanan KIA, böylece 4. kez aynı ödülü kazanmış oldu.





KIA, baş tasarımcısı Peter Schreyer’ın üstün dehası ve yenilikçi tasarım anlayışına sahip ekibi ile ödül almaya devam ediyor. Üç modeli ile “Red Dot 2018”de de ödülleri toplayan KIA, tasarım konusundaki iddiasını devam ettiriyor.




KIA’nın üç modeli yeni spor sedan Stinger, kompakt crossover Stonic ve üçüncü nesil şehirli Picanto Red Dot Ödülleri’nde segmentlerinin en iyisi seçildi. İlk olarak 2009 yılında Soul ile tasarım ödülü almaya başlayan KIA, o tarihten bu yana her yıl düzenli olarak ödülleri topluyor. Elde ettiği son başarısı ile ödül sayını 21’e çıkartarak ulaşılması zor bir rekora doğru koşmaya devam eden KIA, tasarım konusundaki iddiasını gözler önüne seriyor.


Fiat Chrysler, Hyundai ile elektrikli ve hibrit oto geliştirecek





KIA Motors Corporation Başkanı ve Tasarım Direktörü Peter Schreyer “Red Dot” ödülü ile ilgili yaptığı değerlendirmede; Uluslararası tasarım uzmanları tarafından KIA’nın bir kere daha ödüllendirilmesi, tasarım alanındaki kalitemizi, yenilikçi ve modern yaklaşımımızın başarısını bir kez daha gösterdi. KIA’nın sadece farklı modelleriyle kendi sınıfında ödül almakla kalmadığını belirten Schreyer, aynı zamanda dördüncü kez ‘Red Dot: Best of the Best’ ödülü ile de onurlandırıldıklarını belirtti.

Red Dot Ödülleri
İlk olarak 1955 yılında Nord Rhein Westfalen Tasarım Merkezi tarafından verilmeye başlanan “2018 Red Dot Ödülleri”ne bu yıl 59 ülkeden 6.300 ürün başvurusu yapıldı. Red Dot Ödülleri jürisi; gazeteci, akademisyen ve bağımsız tasarımcılar da dahil olmak üzere tüm dünyadan 40 tasarım uzmanından oluşuyor. Ürün Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Tasarım Kavramı olmak üzere üç kategoride ele alınan Red Dot Ödülleri; inovasyon derecesi, biçimsel kalite, işlevsellik ve ekolojik uyumluluk kriterlerine göre değerlendiriliyor.

3 yorum:

  1. Bir zamanlar kimsenin yüzüne bakmadığı Kore otomobilleri şimdilerde göz dolduruyor. Hyundai/Kia zaten Luc Donckerwolke ve Peter Schreyer'a aldığından beri kaliteli arabalar yapmaya başladı. Luc Donckerwolkeyi VWden aldılar :-) ilerde çok daha iyi arabalar yaparlar

    YanıtlaSil
  2. Hyundai - KIA - Genesis üçlüsü daha da ileriye giderek ÇOK olacaklar...
    Hyundai -Kia'ya ait Asia markası şu anda üretim yapmıyor ama belki onuda yakın zamanda faaliyete başlatabilirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey Asia Motors 1965 yılında Güney Kore'de kurulmuş otomobil markasıdır. Asia Motor 1999 yılında Hyundai/Kia grubu tarafından Kia'ya bağlanmıştır. Asia Motors şu anda otomobil üretmemektedir. Yani Asia Motos Kia'ya çevrilmiştir logolarına baktığınızda da bunu anlayabiliyorsunuz

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..