Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil, yerli motordan sonra yerli tankta da BMC var

Yerli Tank Altay'ın ilk 250 tanesinin üretimi ile motoru BMC tarafından yapılması için sözleşme görüşmelerine başlanacak..Sözleşme faslından bir sorun çıkmazsa 
(ki böyle bir olasılıkla yok gibi ) Altay Tankı;  BMC'nin Sakarya'daki fabrikalarında imal edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek.





Altay,  BMC tarafından  Karasu'dan Türkiye ve dünyaya gidecek..
Bu haberi;   T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı Resmi Twitter Sayfası ve Anadolu Ajansı'nın internet sitesinden öğrendik.Zaten  3 ihtimalli bir sonuçtu, FNSS, Altay tankının araştırma  - geliştirme prototip işlerini yapan Otokar ve BMC'den biri olacaktı.


Yeni BMC'den; Yeni Neoport ve Endüstri 4.0






SSM; https://twitter.com/savunmasanayii adresinde  yerli tank ihalesinin sonucunu; 
''Modern tank ihtiyacımıza cevap vermek üzere geliştirilmiş Altay tankının 250 adedinin seri üretim işi ve Altay tankına milli güç grubu geliştirilmesi işi için İcra Komitesinde alınan kararla BMC A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.''  mesajıyla ilan etti.


Yerli üretime destek, teşvik geliyor; BMC, Renault, Sütaş, Tusaş, Vestel..






Önümüzdeki süreçte BMC bünyesinde yer alan  Rheinmetall BMC Savunma Sanayi ve
 Tic. A.Ş. (RBSS) çalışmalarını arttırırken Karasu'daki fabrika inşaatı da hızla sona doğru yaklaşacak.Almanya'nın yerli tanka dair  olumsuz yaklaşımı ve Alman firması Rheinmetall olan ilişkileri de dikkatle takip edilecek.


BMC araçlarında; Cummins'ten Sonra Alman Markalı Motor mu Kullanacak?







BMC; yerli otomobil, savunma araçları ve onlar için yerli güç sistemlerinin yanı sıra bugünkü haberle,yerli tank ve yerli tank motoruyla otomotiv ve savunma sanayinde büyük bir atılıma girdi. Diğer taraftan ticari araçlarla ilgili çalışmaları da sürüyor.BMC'nin yenilenmesi sırasında yerli üretimi teşvik paketleri, yerli oto, motor, tank ile ( bu süreç iyi yönetilirse) BMC dünya devi bir marka olarak çıkacak.






Yalnız, yerli tüm araç ve savunma araçlarını imal edecek bu ( geleceğin muhteşem kurumu) firmanın % 50 veya % 51'i yerine % 100'ünün yerli olması; daha gurur verici, sermayenin ülkemizde kalması adına da BMC'nin elinin güçlü olması anlamına gelecekti..


2017'de Kent içinde BMC Procity Lider, BMC Şahin'mi Geliyor?




Kaynak
https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/988797171448369152
https://www.ssm.gov.tr/
https://aa.com.tr/tr/ekonomi/altay-tanki-ihalesi-sonuclandi/1126842
https://twitter.com/savunmasanayii
https://www.otometre.com/search/label/BMC

3 yorum:

  1. Katarlılar da ne ballı börekliymiş :D Resmen bedavaya yüzde 49 hissedar oldular BMC'ye :D BMC'nin aldığı ihale Katarlılara yaradı en çok. Keşke bu kadar büyük hisse satmasaydı Ethem SANCAK. Umarım ilerleyen yıllarda Ethem SANCAK hisse yüzdesini yüzde 70'lere çıkarır. BMC'nin motor konusunda deneyiminin artacak olması sevindirici bir durum. Böylece kendi dizel motorunu da üretip yüzde yüz yerli çekici,kamyon, otobüs ve hatta küçük ticari araçlarını da üretirler. Umarım başarılı olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Bir forum sitesinde okuduğuma göre çekici için ayrı, kamyon ailesine ise ayrı araç çıkaracaklarmış. Ekim ayında tanıtımı olacak diye okudum inşallah gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  3. Yeni çekici - kamyon serisinin iki farklı prototipi vardı.Muhtemelen ikisini de kullanacaklar.. 2018 Ocak zamanları Mart -Nisan gibi sonra Haziran şimdi de Ekim deniyor.

    Ancak şöyle bir detay var; Haziran ayında günde 45 kamyon, 6 otobüs ve 6 askeri araç üretecek kapasiteye ulaşacaklarını BMC yetkilileri açıklamış.
    https://www.otometre.com/2018/04/yeni-bmcden-yeni-neoport-endustri-40.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..