Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada, galiba geliyor; 85 bin veya 93 bin TL ile

Lada'nın Türkiye'de ilk aşamada Niva adıyla bildiğimiz aracının satışının yapılacağı  açıklanmıştı. Kasko Değer Listesi'nde de 2018 Model Lada 4x4 araçların fiyatları yer alıyor..Acaba, 4x4 Lada'nın en yakın rakibi kim olacak?





Efsane Lada Niva artık Lada 4x4 adıyla Almanya, Avusturya gibi pazarlarda satılırken Türkiye'de de meraklılarının gözleri şaşı oldu!!!

2018 Kasko Listesi'ne göre fiyatlar şu şekilde;

Lada 4x4 3 Kapı 1.7;                93 531 TL,
Lada 4x4 3 Kapı Urban 1.7;     98 715 TL,
Lada 4x4  5 Kapı 1.7;             110 339 TL,
Lada 4x4 5 Kapı Urban 1.7;   115 659 TL.


Belki de Dünyada Tek; Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4


Lada, Moskovich ve Skoda  yedek parçası satan https://www.ladaturkiye.com adlı site yayında. Ancak daha önce faaliyette olan www.lada.com.tr adresine halen ulaşılamıyor!


Yeni Lada Vesta SW ve SW Cross Avrupa'da


Posta Gazetesi'nin 19 Şubat 2018 tarihli bir haberinde 
(http://www.posta.com.tr/lada-nin-turkiye-ye-gelisi-ertelendi-haberi-1384108)
Lada'nın Türkiye satışını yapacak olan Sever Oto'nun siparişleri geç vermesinden dolayı araçların geciktiği yer alıyordu.






İstanbul Tuzla'da Lada Yetkili Satıcı ve Servisi Lada Musluoğlu, Facebook Sayfası'nda
" Macerayı yeniden keşfedeceksin!
#LadaNiva 
Yakında Musluoğlu'nda. "  
yazısıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Lada Niva güncel adıyla Lada 4x4'ün en yakın rakibinin ise Renault-Nissan- Mitsubishi markalarından Dacia Duster  olarak görünüyor. Dacia; Lada ile aynı çatı altında yer alan markalardan biri.Dacia Duster fiyatları 74 900 TL (4x2) - 105 750 TL (4x4) den başlıyor.


4x4'lerin öncü modellerinden Niva, 40 yaşında


Lada'nın Türkiye Distribütörü Sever Oto yaptıkları işleri internet sitesinde şu şekilde anlatıyor;

       " 17.03.1966 Yılında Bulgaristan’ın Kırcaali ilinin Cebel kasabasında dünyaya gelen İsmail VATANSEVER ilk ve orta öğrenimini Cebel kasabasında okuduktan sonra, lisansını Yanbol Dimitır Blagoev Enstitüsü’ nde 1984 yılında tamamlamıştır. Öğretmen olarak eğitimini tamamlayan İsmail VATANSEVER, Otomotiv Sektörünü seçmiştir. Habibe VATANSEVER’le evli  ve iki çocuk babasıdır.

       Bulgaristan’ da yaşayan İsmail VATANSEVER ailesi ile birlikte  1989 yılında Anavatanı TÜRKİYE ‘ ye göç etmiştir.

       İş hayatına 1994 yılında Çınarlı’ da ufak bir oto tamir atölyesinde başlayan İsmail VATANSEVER, 2000 yılında 1. Sanayi Sitesinde sürdürdükten sonra,  06.Nisan 2009 yılında faaliyetini sürdürdüğü 3.Sanayi Sitesinde 2000 m2 kapalı alanda Satış-Servis –Yedek Parça ve Sigortadan oluşan bir plazada sürdürmektedir.

     Lada markası ile yollarını birleştirerek, Ege Bölgesi Yetkili bayi olarak  müşterilerine araç, yedek parça şatışı ve servis ihtiyaçlarında hizmet vermeye başlayan İsmail Vatansever , 2010 yılında Distribütörlüğünü Mermerler Otomotiv’in yaptığı CHERY markası  ,  2012 yılında Anadolu Araçların Distribütörlüğünü yaptığı GEELY markasınıda yine aynı şekilde Ege Bölgesi Yetkili bayi olarak SEVER OTO  Grubuna dahil etmiş ,  Sigortacılık sektöründe de Groupama Sigorta ve Neova Sigorta ile acentelik anlaşması yapmış olup Otomotiv sektörüne geniş bir bir yelpazede hizmet vermektedir.

      Lada gibi kıymetli bir markanın Türkiye ' deki pazar boşluğunu görüp , Rusya ' da bulunan Lada Marka araçların üreticisi olan  AVTOVAZ  firmasıyla yapılan görüşmelerin neticesinde antlaşma sağlanmıştır. Antlaşma neticesinde Yedek Parça İthalatı başlamış olup, Lada marka araçlarda en kısa zamanda Türkiye'deki yerini alacaktır.

Sever Oto Group "

Son bilgilere göre ise Lada markalı araçlar ilk etapta 22 nokta da satışa sunulurken 85 000 TL fiyatla alınabilecek!





Yıllardır istikrarını bozmayan Niva'nın yeni modeli de  muhtemelen resimdeki gibi mevcut modelle akrabalığını vurgulayan bir tasarıma sahip olacak.Mini, Fiat 500, Ford Mustang gibi eskinin yepyeni bir yorumu olacak..


Keşke bizde de olsa!


Rusya'dan son bir bilgi; 2017 Rusya filo ve taksi satışlarında ilk sıraları sırasıyla Volkswagen, Skoda, Hyundai ve KiA aldı.Onları ise yine sırasıyla Renault, Ford, Nissan, Toyota, Mercedes Benz ve Lada takip etti.


Lada Vesta Sedan Cross var, Lada.com.tr yok!




Kaynaklar;
http://www.posta.com.tr/lada-nin-turkiye-ye-gelisi-ertelendi-haberi-1384108
https://www.koalay.com/kasko-deger-listesi?SBN=KCDUTC
https://www.ladaturkiye.com
http://www.lada.com.tr/ (5.5.2018 , an itibarıyla yayında değil)
http://www.severoto.com.tr/anasayfa/index/TR
http://www.severoto.com.tr
https://www.facebook.com/lada-Musluo%C4%9Flu-2057762884500768/
http://automotodom.ru
https://www.otometre.com/search/label/Lada

http://lada.de
http://lada.at

1 yorum:

  1. 70 bin Dacia ve Lada'ya vereceğime. Kutuya dört teker takar ona binerim daha iyi. Dacia da, Lada da bu fiyatların arabası değildir

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..