Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Porsche, Audi, Mercedes, BMC ve BMW'den sonra o marka da bisiklet üretiyor

Çevreci, havalı, ekonomik, sıfır yakıt, hafif, istersen sen onu taşı, sportif, kalori yaktırıyor, park sorunu neredeyse yok, markalı olanları artık revaçta, en önemlisi o markanın sedan veya SUV modeli yerine onları tercih edebilirsiniz!Bu özelliklerin toplandığı tek adres; bir ulaşım amacı olmasının yanında bir hobi aracı olan bisikletler..İster Audi, ister Mercedes Benz, ister Bugatti yada Ferrari markasını taşısın yada en son olarak Volkswagen'in yeni otomobil markası Cupra olsun, seçeneğiniz çok.





Şimdilik bisikleti olan otomobil markaları şunlar;
Audi, BMW, Mercedes Benz, Smart, Peugeot, Ferrari, Pininfarina, Hummer, Lamborghini, Cupra,  BMC, Puch, Bugatti, Porsche ..





Audi

5.8 kilo ağırlığında  olup bazı modellerinde R8 teknolojileri ve malzemeleri kullanılmış.Vites sistemi Shimano'dan.






BMC

İsviçre' de faaliyet gösteren bisiklet markası, 1986 yılında önemli bir bisiklet firması olan Raleigh lisansıyla hayat buluyor.1994 yılında ise  BMC Bisikletleri adını duyurmaya başlıyor.İngiliz BLMC / BMC,  şu anda ise Türkiye'de Türkiye - Katar ortaklığı olarak faaliyet gösteren BMC Otomotiv ile hiç biri ilgisi yok.Bisiklet yarışlarında ise başarılarıyla adı sıkça geçen bir isim.





BMW
10 vites, 25 km hız fakat isterseniz ayaklarınızı dinlendirin sizin yerinize elektrikli motor çalışsın!





BUGATTi

Bir Bugatti otomobili almanız neredeyse imkansız ancak çok cüzi bir rakamla, karbon fiber  ve çok hafif (5 kilodan az) bir Bugatti sahibi olabilirsiniz.Cüzi rakam; biraz göreceli bir kavram.Bilindik bisikletlere göre ve hatta C segmenti bir otomobilden pahallı olma ihtimali çok yüksek!





Cupra

Çiçeği burnunda Cupra ise marka olarak daha bir yılı doldurmadı.Seat'ın sportif model serisi olarak doğdu.Önce otomobil şimdide bisiklete adını veriyor.




Ferrari

Bu markayla otomobil yerine bisikletini şahlandırabilirsiniz.Disk frende cabası.






Ford

Super  Duty gibi devasa bir şey beklemeyin Super Cruiser; bisiklet denince akla gelen çizgilere sahip.






Hummer

Markanın araçları artık üretimde değil ama bisikletini almak mümkün.Pahallı otomobil markalarına göre en hesaplılardan biri!Hemde katlanır, yer kaplamaz.







Lamborghini

 Keskin ve hızlı çizgiler, bu kez İtalyan Boğası'ndan.Üretimde BMC işbirliği var ama bu İzmirli BMC değil.İsviçreli bisiklet markası BMC ile beraber çalışılmış.







Mazda

Tasarım felsefesiyle dikkat çeken markanın bisikleti, seri üretimde değil.






Mercedes-Benz

Şehir içi veya toprak yollar, tercih sizin. Üstelik o bir yıldız.Hidrolik disk frenler ve 30 vites, sizi bekliyor.3000 Euro civarı.




.

Peugeot
En ulaşılabilir bisiklet markası diyebiliriz. En azından bu sayfada bahsettiğimiz markalara göre.Diğer taraftan Peugeot Bisikletleri, otomobil üreten Peugeot'dan farklı. Volvo otomobiliyle Volvo kamyonun üretimleri gibi ayrı firmalarca yönetiliyor. Grimaldi Industry Grubu'na bağlı Cycleurope tarafından imal ediliyor. 





 Pininfarina

Ünlü tasarım markası Pininfarina kendi markasıyla (azda olsa) otomobilde imal etti.
Deri döşeme, retro tasarım..






Porsche

 Bisiklet ve süper spor otomobiller de karbonun dayanılmaz hafifliği dikkat çekiyor. Porsche'de  de aynı.





Puch
Puch, mopedleriyle bilinen eski bir marka.Daha önce motosiklet, otomobil ve hatta Mercedes Benz G Serisi bir dönem Puch G olarak imal edildi.Şimdilerde bir bisiklet markası olarak hayatına devam ediyor. O da, Peugeot Bisiklet ve efsane isim Bianchi  gibi, bir  Cycleurope markası.





Range Rover

Şehirli 4x4 ustasının bisiklet modeli




Skoda

Volkswagen grup markaları oldukça bisiklete meraklı.Porsche, Audi, Bugatti ve  Yeni Cupra  ile Skoda'ya  başka isimler eklenecek mi?






Smart
Bir Daimler / Mercedes Benz markası olan Smart, yakın gelecekte sadece elektrikli otomobil üretecek. Bisiklette  elektrikten nasibini alıyor.






Panasonic ve Yamaha

Japonya'da  bisikletler özellikle elektrikliler yükselişe geçiyor..











Tarihin bazı dönemlerinde imal eden bisikletlerin taşıdığı isimler;
Hilman, KIA, Laurent - Klament, Kawasaki, Aprilia, Harley Davidson, Husqvarna, Indian, IFA, KTM, Lotus (ABD, Otomobil markasıyla bağlantısız), Matra, NSU, Opel, Rambler, Riley,
Rover, Simson, Steyr, Sunbeam, Zündapp, Triumph.

Wikipedia gibi kaynaklara göre dünya bisiklet imalatçıları arasında Türkiye'den Salcano'nun ismi dikkat çekiyor.

Kaynaklar;
https://otorama.blogspot.com.tr/2018/05/peugeot-audi-bmwden-sonra-cupra-markal.html
https://www.bmc-switzerland.com
http://www.puch-fietsen.nl
http://www.cycleurope.com/brands/
http://peugeotbisiklet.com.tr
http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/bicycle-skoda-road-000050214xx
https://techcrunch.com/
en.wikipedia.org/wiki/List_of_bicycle_brands_and_manufacturing_companies&prev=search
İlgili markaların internet siteleri, basın bültenleri.

4 yorum:

  1. BMC deyince bizim bmc zannettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende BMC/bmc demiştim :)
      Burgaz Motor Camiası'nın kısaltması da olabilirmiş!

      Sil
  2. Yılmaz bey Bugatti ve Koenigsegg'in yeni modellerini de haber yapın. Sitede bu markaların yeni modellerini de haber yapmayı unutmuşsunuz. https://tr.motor1.com/news/308009/bugatti-la-voiture-noire-tanitim/ https://tr.motor1.com/news/308202/koenigsegg-jesko-cenevre-tanitim/

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz bey sitenizi incedim koenigsegg'le ilgili hiçbir habere rastlamadım. Koenigsegg gibi hız rekorlarını alt üst eden bugatti'yi rekorlarda geride bırakan bir markanın sitenizde haberleri olması gerekirdi. Koenigsegg'in haberleri olmaması sitenizde büyük eksiklik olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..