Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Petlas; Acil Durumlarda Ne Yapmalı, Ücretsiz Lastik Kontrolü ve Çevreci Lastik

Bayram, yaz mevsimi ve tatil denince ilk akla gelen yolculuk..
İyi ve güvenli bir yolculuk için  aracınıza ve lastiklere dikkat edilmesi gerekiyor..
Türkiye’nin lastiği Petlas, bayram tatilinde güvenli ve keyifli bir seyahat için önemli noktalara dikkat çekiyor. Petlas ayrıca, bayram yolculuklarının güvenli ve keyifli geçmesine katkı sağlamak amacıyla, yola çıkmaya hazırlanan sürücülere tüm Türkiye’deki 500’den fazla bayisinde ücretsiz lastik kontrolü hizmeti sağlıyor. 





 Ülkemizde pek çok kişi, Ramazan Bayramı nedeniyle aile ziyaretleri ve tatil için yollara çıkmaya hazırlanırken; Türkiye’nin lastiği Petlas, güvenli ve keyifli bir yolculuk için bazı noktaların önemini vurguluyor. Petlas’ın bayram seyahatinde yol güvenliği için dikkat çektiği noktaları, Pazarlama Müdürü Erkal Özürün özetledi.

Sürüş Güvenliği Lastikten Başlar
Güvenli bir sürüş için, araç lastiklerinin sorunsuz olmasının büyük önem taşıdığını belirten Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, “Yola çıkmadan önce, lastik şişirme basıncıyla diş derinliğini mutlaka ölçtürmek gerekiyor. Diş derinliği 3 mm’nin altındaki lastikler, aracın yol tutuşu özelliğini kaybetmesine ve fren mesafesinin uzamasına yol açıyor. Ayrıca şu günlerde sıkça karşılaştığımız yağmurlu havalarda da lastiklerin su tahliye özelliği en aza iniyor. Araçlar su birikintilerinde kolayca savrulabiliyor. Bu nedenle de dişleri, 3 mm’nin altındaki lastiklerin mutlaka yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor” dedi. 

Kış Lastikleri, Yaz Şartlarında Kullanıma Uygun Değildir
Özürün, 7°C’nin altında kullanım için tasarlanan ve üretilen kış lastiklerinin, sıcak havalarda istenilen performansı sergilemekten uzak kaldığını vurguladı ve şunları söyledi: “Test ve araştırma sonuçları, yaz döneminde kış lastiklerinin fren mesafesinin, yaz lastiklerine oranla dramatik şekilde uzadığını kanıtlıyor. Yaz koşullarında, kış lastiklerinin yol yutuş performansında azalma oluyor. Kış lastikleri yazın daha fazla yakıt tüketimine ve lastiğin kullanım ömrünün azalmasında neden olurken; yazın kış lastiği kullanıldığında, artan yakıt tüketimi atmosfere daha fazla CO2 salınmasına yol açıyor. Kış lastikleri yaz şartlarında ayrıca, sürüş konforunu da azaltıyor.”

Araç Bakımını İhmal Etmeyin
Özellikle bayramlar gibi trafiğin yoğunlaştığı dönemlerde, uzun yol öncesi araç bakımının önem taşıdığını söyleyen Erkal Özürün, “Aracımızın periyodik bakımını zamanında yaptırmamız, motor yağını ve frenleri mutlaka kontrol ettirmemiz gerekiyor. Akümüzü, araç farlarımızı, silecek suyunu ve güvenlik ekipmanlarımızı kontrolden geçirmek büyük önem taşıyor. Ayrıca istenmeyen durumlara karşı, zorunlu trafik sigortamızı da kontrol etmek gerekiyor” dedi.

Hiçbir Lastik Bizi ve Değer Verdikleri Dikkatimiz Kadar Koruyamaz
Uzun saatler araç kullanmanın trafikte konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğini kaydeden Erkal Özürün, “Unutmamamız gerekiyor ki, en iyi lastikler ve en güvenlikli araçlar bile sürücü dikkatinin yerini dolduramaz. Trafikte kendimizin, değer verdiklerimizin ve başkalarının can ve mal güvenliği sorumluluğunu taşıdığımızı unutmamalı, trafik kurallarına ve hız limitlerine uyarak araç kullanmalıyız” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Güvenli sürüş ve sorunsuz bir yolculuk için çok yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınılmasını, 2 saatte bir 15 dakikalık molalar verilmesini öneriyoruz. Hem şehir içi trafiğinde hem de uzun yolculuklarda, araç içindeki tüm yolcuların emniyet kemerini takması gerekiyor.” 

Petlas’tan Ücretsiz Lastik Kontrolü
Diğer yandan Petlas, bayram yolculuklarının güvenli ve keyifli geçmesine katkı sağlamak amacıyla, yola çıkmaya hazırlanan sürücülere tüm Türkiye’deki 500’den fazla bayisinde ücretsiz lastik kontrolü hizmeti sağlıyor. 






Acil Durumlarda Ne Yapmalı? 
Tüm kontroller yapılsa da sürücüler zaman zaman yolculuk sırasında kötü sürprizlerle karşılaşabiliyor. Bu durumlarda ilk olarak güvenlik önlemlerinin alınması hem yolcular hem de seyir halindeki diğer araçlar için önemli rol oynuyor. Olası bir acil durum anında aracın güvenli bir yere çekilerek dörtlü ikaz lambalarının yakılması ve diğer araçların durumdan haberdar edilmesi için uygun bir güvenlik mesafesine reflektör konulması gerekiyor. Giderilemeyecek bir sorunla karşı karşıya kalma ihtimaline karşın yola çıkarken, yetkili servisin numarasını not etmek oldukça önem taşıyor. Servisin menzili dışında kalan bölgeler de ise jandarmadan ya da polisten yardım istenebilir. 


PETLAS’TAN ÇEVRECİ YEŞİL LASTİK

“Bu Dünya Bizim Memleket” Diyen Petlas, Yakıt Tüketimini Ve Karbon Salınımı Azaltan Lastik Üretti

Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası Petlas, dünyaya ve topluma duyarlılığını ürünlerine de yansıtıyor. Petlas’ın yüzde yüz yerli Ar-Ge gücüyle geliştirdiği ProGreen PT525 lastikler, düşük dönme direnci değeriyle yakıt tasarrufu sağlıyor, karbon salınımını düşürüyor.

İstanbul, 5 Haziran 2018, Türkiye’nin lastiği Petlas, büyük ölçüde tamamlanan ve kapasite artırımının yanı sıra, Ar-Ge, teknoloji ve hammadde alanlarını da kapsayan 200 milyon dolarlık yatırım planlarıyla, sektörde ve Türk sanayiindeki öncülüğünü sürdürüyor. 

ProGreen PT525’in doğayla dost, daha kısa sürede eriyip yok olan özel sırt karışımı, dönme direncini azaltıyor. Optimize edilmiş desen tasarımı ve üstün teknolojili bileşenleri ile ProGreen PT525, yakıt tasarrufu ile karbon salınımını azaltma önceliğiyle üretildi. Bunu sağlarken güvenlikten ve performanstan da ödün vermeyen ProGreen PT525 üstün yol tutuş ve viraj performansı sunuyor. 

Geliştirme aşamasından üretimine kadar, dünya standartlarına duyarlı üretim anlayışıyla faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Petlas Genel Müdürü Yahya Ertem, “Petlas teknolojisi, yerli mühendislik bilgisi ve iş gücü emeğiyle üretilen, yüzde 100 Türk ürünü Petlas ProGreen PT525, Ar-Ge gücümüz kadar, doğaya, Dünya’ya ve topluma karşı duyarlılığımızı da yansıtıyor” şeklinde konuştu. 

Yakıt Fiyatı Artsa da ProGreen Yanınızda
Petlas’ın düşük yuvarlanma direncine sahip ProGreen lastikleri akaryakıt tasarrufu yapılmasına ek olarak taşıtların CO2 salınımlarında azalma sağlanmasına yardımcı oluyor. ProGreen lastik yanakları üzerindeki P-ECO işareti, lastiklerin enerji verimliği ve yakıt tasarrufu ile çevreye olan duyarlılığını gösteriyor.

Sürüş Güvenliği ve Konforundan Ödün Vermeyen, Çevreye Duyarlı Teknoloji
ProGreen PT525’in, Petlas tarafından geliştirilen FST silika teknolojisinin uygulandığı sırt bloğu ve profil tasarımı ile mükemmel yol tutuş, düşük yuvarlanma direnci ve yakıt tasarrufunu bir arada sağladığını söyleyen Yahya Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aracınız, hareketini sürdürürken, beş güce karşı koyar ve bunlardan biri yuvarlanma direncidir. ProGreen PT525’in yakıt tüketimini azaltabiliyor olması, özel sırt karışımı sayesinde dönerken meydana gelen yuvarlanma direncinin ve bundan doğan ısının azaltılması sayesinde gerçekleşir. Buna ek olarak, enerji tasarrufu için özel olarak tasarlanmış iç ve dış blok ile kanal yapısı viraj alırken lastiklerde optimum bükülme sağlar. Böylece tekerleklerin dönmesinin neden olduğu ekstra güç kaybı ortadan kaldırılmış olur. Bu da hem yakıt ve karbon salınımı tasarrufuna, hem de sürüş güvenliği ve konforuna olumlu etki eder.”

Uzun Ömürlü ve Dayanıklı

Petlas ProGreen lastiklerin sahip olduğu düşük yuvarlanma direnci, sıra dışı az aşınma performansı ve yol tutuş seviyeleri, aynı zamanda uzun ömürlü kullanım avantajını da beraberinde getiriyor. Düşük yakıt tüketimli yeşil lastik Petlas ProGreen, maksimumum sürüş güvenliği ve konforu sunarken, daha az yakıt tüketilmesini, havaya daha az karbon salınmasını ve lastik kullanım ömründen tasarrufu birlikte sunuyo

PETLAS Hakkında
1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Petlas, 2005 yılında Türk sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesine katılarak, yapılan yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettirdi.Petlas, yatırımlar sonucu 365 bin metrekarelik kapalı alan ve 4000’e yakın çalışan sayısına ulaşarak, geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmayı başardı. Petlas’ın diğer büyük ve Türkiye sanayisi için hayati önem taşıyan başarısı ise gerçek bir Ar-Ge merkezine sahip olması oldu. 
Üreticiler, ürün ve üretim teknolojilerinin kopyalanmasını engellemek için teknolojilerini kendi ülkelerinde geliştirerek, yüksek teknolojiye sahip ürünlerin gizlilik içerisinde ve yine kendi ülkelerinde üretiyor. Kendi ülkelerinin dışındaki yatırımlarını sadece üretim üssü olarak değerlendiren yabancı ya da yabancı ortaklı kuruluşlardan farklı olarak; Petlas, Ar-Ge merkezinde, tasarım ve inovasyon ofisleri, test merkezi ve test pisti ile yerli teknoloji üreten bir kuruluş olmayı amaçlıyor.

Kendi lastik teknolojisini geliştiren Petlas, Türkiye’de birçok ilke imza attı, bunlardan bazıları şunlardır: Türkiye’nin; İlk ve tek Uçak Lastiği, İlk Radyal Traktör Lastiği, İlk 18” üzeri “Y” Hız Sınıfı Yüksek Performans Binek Lastiği, İlk Run-Flat Binek Lastiği, İlk ve tek Tam Çelik İş Makinası Lastiği. 

Türkiye’nin dışa bağımlılığını kaldırma vizyonuyla hareket eden Petlas, Uçak, Askeri, Zirai, İş Makinası, Kamyon, Otobüs, Hafif Ticari ve Binek araç lastiklerini içeren, 4 farklı marka altında 2 bin 500’den fazla farklı ürün ile Türk tarım, sanayii, savunma ve ulaşım sektörlerinin hizmetinde. 

100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Petlas, kalitesi ve satış sonrası hizmetleri ile Türk üretim sektörünün önde gelen marka elçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir, doğayla dost ürün ve üretim teknolojileri üzerine çalışan Petlas, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için; CO2 salınımını ve temiz su kullanımını azaltmak, zararlı kimyasalların kullanımını engellemek ve düşük yakıt tüketimine sahip lastikler üretmek için adımlar atıyor. 

Kaynak; www.petlas.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..