Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil için Çin, Japonya ve Kore'den yardım alınabilir!!!

Proton'u Çin'e satan Malezya, yeni yerli otomobil markasını oluşturmak için tekrar harekete geçiyor..1983 yılında ilk yerli  otomobili Proton'u kuran Malezya, Mitsubishi'den destek almış ve 2017'de Çin'in önde gelen otomobil gruplarından Geely'e satmıştı.





Proton'un kurulmasını sağlayan o zamanki Malezya Başbakanı olan Dr. Mahathir Muhammed, 2018'in ilk aylarında ikinci kez başbakan seçilirken Japonya'da gerçekleştirilen, Asya'nın Geleceği adlı konferansta (yeni) milli otomobil projesini açıkladı.

Aslında Malezya'nın ikinci bir otomobil markası var; Perodua..





1993 yılında kurulan Perodua'ya Japon Daihatsu'da ortak olup araçlar genel olarak Daihatsu temelli üzerine imal ediliyor.

Diğer taraftan, BBC'nin ünlü Top Gear Programı'nda sunucu Jeremy  Clarkson, önceki yıllarda İngiltere de Perodua Kelisa modeli bir araç satın almış acımasızca eleştirmiş, çekiçle saldırmış, vinçten aşağı attıktan sonra ise bombayla patlatmış.İnternet arama motorları ve video sitelerinde  konuyu araştırabilirsiiniz.






Kelisa aslında bir Dahiatsu Mira idi. Ve, Mira bu kadar eleştirilmiş miydi bilmiyorum.

Nereden nereye geldik!


Proton'un yeni halk otomobili; IRIZ


Malezya'nın yeni yerli otomobil için   Japonya, Kore, Tayland ve Çin'den yardım alabileceği ihtimalini Başbakan Muhammed söylerken dünya piyasasına da açılacaklarını ifade ediyor.

Çin'den yardım alınırsa bu firma Proton'un hisselerini alan Geely olabilir!Japonya'dan da Daihatsu ve Mitsubishi ilk akla gelenler!
Belki bu süreçte Türkiye ile de bir ortak çalışma söz konusu olabilir.


Otomobil satmak istemeyen markalar; Proton, Tata, Chery, Lada, Geely, DFM, Subaru, Mazda, Suzuki!!!


2 yorum:

  1. Madem böyle bir şey yapacaklardı en başından proton u neden sattılar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modellerini yenileyemedi ve zarar -borç falan ama. Birde Lotus Proton'a aitti. Od a satıldı!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..