Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMW, Lexus, Land Rover, Jaguar, Mercedes Benz, Peugeot ve Skoda; Paris Auto Show'da Ne Yapacak?

Yeni tasarımlar, otonom teknolojiler, elektrikli ve hibrit motorlar otomobilin yükselen değerleri..Otomobil fuarlarının iptal edildiği, fuarlar dışında çeşitli tanıtımların ilgi çektiği ve dünya genelinde maliyetin ilk planda düşünüldüğü ve ayrıca Amerika'nın dünya ticaretine dinamit koyduğu bir dönemde Fransa'da gerçekleştirilecek olan Paris Otomobil Fuarı; dikkat çekiyor..BMW, Lexus, Jaguar, Land Rover, Mercedes Benz, Peugeot ve Skoda; Fransa'da ne yapacak?




BMW  Yeni 3 Serisi’nin örtüsü Paris’te kaldırılacak

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, baştan aşağı yenilenen üç yeni modeli BMW 3 Serisi Sedan, BMW X5 ve BMW Z4 ile Paris Otomobil Fuarı’na damga vurmaya hazırlanıyor. Fuarda ayrıca yeni BMW 8 Serisi, BMW M5 Competition ve daha uzun menzile kavuşan BMW i3 ve BMW i3s de otomobil tutkularıyla buluşacak. 







BMW’nin 7’nci jenerasyonunu tanıtacağı Yeni BMW 3 Serisi’nin perdesini ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda kaldıracak. Dünya prömiyeri Paris’te gerçekleştirilecek BMW 3 Serisi, markanın teknolojik açıdan büyük gelişmeleri barındıran en önemli modellerinden biri olarak öne çıkıyor. BMW’nin tüm dünyada en çok tercih edilen modeli BMW 3 Serisi Sedan, tasarımı ve sahip olduğu çığır açan yeni teknolojik bağlantı özellikleri ile fark yaratacak. 






BMW’nin SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Yeni BMW X5 de dördüncü nesli ile Paris Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımını gerçekleştirecek. Tamamen yenilenen tasarımı, verimli motorları, artan lüks ve konfor özellikleri ile öne çıkan yeni nesil BMW X5’in yanı sıra Yeni BMW 8 Serisi Coupe de fuarda ziyaretçilerle buluşacak. BMW’nin sportif yönünü vurgulayan en önemli modellerden biri olan üçüncü nesil Yeni BMW Z4 de ilk fuar tanıtımını Paris’te yapacak. BMW’nin yeni tasarım anlayışı çerçevesinde şekillendirilen Yeni BMW Z4, yenilenen 2.0 ve 3.0 litre hacmindeki benzinli turbo motorları ile süper spor otomobillere yaklaşan performans sunuyor. 


Corolla Touring Sports ve 3 Farklı Toyota (!) Paris Otomobil Fuarı'nda!


BMW’nin en performanslı modeli Yeni BMW M5 Competition da Paris’te otomobil tutkunlarının karşısına çıkacak. Yeni BMW M5 Competition’ın M TwinPower Turbo teknolojisine sahip 4,4 litre hacmindeki V8 motoru, 6.000 dev/dk’da maksimum 625 bg güç ve 750 Nm tork üretiyor. Otomobilin benzersiz güç üretimi sayesinde BMW M5 Competition, 0’dan 100 km/s hıza 3,3 saniyede, 0’dan 200 km/s hıza ise 10,8 saniyede çıkıyor. 



BMW’nin elektrikli modeli BMW i3 ve BMW i3s de daha uzun menzil sunan 120Ah batarya kapasitesine sahip versiyonları ile ilk kez Paris’te sergilenecek. 

Premium otomobil üreticisi Lexus, 2 Ekim’de başlayacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda yeni Lexus RC coupe modelinin dünya lansmanını gerçekleştirecek.

 2014 yılında tanıtıldığından bu yana RC, Lexus’un araçlarına daha duygusal tasarımlar getirmesi konusunda kilit bir rol oynadı. Yeniden tasarlanan RC, Lexus markasının son tasarım dilini ve öğelerini taşıyor. LC’den ilham alan RC, daha dinamik sürüşüyle de öne çıkacak. Paris’te klasik stand basın toplantısı yerini ise, interaktif #SharpYetSmooth isimli konsept alacak ve burada RC ile Lexus’un marka değerleri hikayelerle anlatılacak. 





Lexus LC’den özel bir seri geliyor
Lexus Paris Otomobil Fuarı’nda ikinci prömiyerini de yeni LC Yellow Edition ile gerçekleştirmeye hazırlanıyor. LC Yellow Edition, markanın amiral gemisi coupe ürün gamına eklenen göz kamaştırıcı bir model olacak. Yeni model, enerjik sarı renkli gövdesiyle ön plana çıkıyor. Böylece LC’nin ödüllü olan tasarımı, daha da dikkat çekici hale geliyor. Bu özel renk kombinasyonu, kabinde de sarı, beyaz ve siyah detaylarla devam ediyor.






Lüks sedan Lexus ES Avrupa’da
Lexus, Paris’te tamamen yeni, yedinci jenerasyon ES lüks sedan modelinin Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Yüksek seviyede konfor ve lüksü bir arada sunan yeni ES, tamamen yeni şasisiyle dinamik bir tasarıma ve sıra dışı sürüş deneyime sahip oldu.

Lexus’un Paris’teki standında UX crossover modeli de yer alacak ve burada ilk kez siparişler alınmaya başlanacak. Lexus markasının giriş modeli olan CT Hybrid de, Paris’te sergilenecek modeller arasında yer alacak.


Yeni BMW 1250 GS / RT



Jaguar Land Rover Geçmiş, Bugün ve Geleceği Paris’te Kutlayacak

Jaguar Land Rover, köklü geçmişlerini hatırlatan klasik araçları, pazardaki liderliklerini temsil eden güncel ve geleceğe ışık tutan yeni modelleri ile 2 - 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek. 






Land Rover, Avusturya Kızılhaç’ı için hazırladığı bir Discovery acil durum müdahale aracını Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez sergileyecek. Project Hero konsept aracından esinlenerek 18 ayda tasarlanan bu özel Discovery, fuarın ardından aktif hizmet vermek üzere Kızılhaç acil müdahale ekibinin filosuna katılacak. Land Rover’ın 70’inci yılına özel olarak, Land Rover Özel Araç Operasyonları birimi ve Avusturya Kızılhaç’ı ile birlikte geliştirilen Discovery’de yer alan 8 rotorlu drone dahil olmak üzere en son teknoloji iletişim ekipmanları ihtiyaç halinde aracın bir afet yönetim merkezine dönüşmesine yardımcı oluyor. 1954 yılından bu yana Kızılhaç’a destek veren Land Rover’ın eşsiz SUV’u, Paris'teki Range Rover SV Coupé ve Land Rover Series I 'Reborn'un yanında otomobil tutkunlarıyla buluşacak. 


Türkiye'nin hem otomobil fuarı, hem otomobil yarışı, hemde müzeden oluşan en büyük etkinliği başladı..


Jaguar, 1968’de dünya tanıtımı yine Paris’te gerçekleştirilen XJ6 Seri 1’den bu yana 50 yıl boyunca üretilen 8 farklı XJ jenerasyonunu otomobil severlerin karşısına çıkaracak. İngiltere Bromwich’teki Jaguar Castle’dan hareket ederek Paris Otomobil Fuarı’na kara yolu ile gelecek olan bu benzersiz konvoy, Jaguar XJ’nin geçmişini, bugününü ve geleceğini temsil edecek. Jaguar’ın 50 yıllık geçmişe sahip XJ modellerinin 839 km sürecek bu yolculuğu sırasında, markanın tarihinde önemli yer işgal eden Jaguar Classic, Bicester Heritage Centre, Goodwood ve Le Mans yarış pistleri gibi önemli noktalar da ziyaret edilecek. Jaguar XJ, 50 yıl boyunca kraliyet ailelerinden iş dünyasına, sanat camiasından politikacılara kadar pek çok önemli ismin makam aracı olarak hizmet etti. 50 yıllık mazinin en yeni temsilcisi olan, özel seri XJ50’nin de fuarda boy göstereceği stantta ayrıca Jaguar’ın otomotiv sektöründe ses getiren yüzde 100 elektrikli modeli I-PACE de otomobil severlerle buluşacak. 


Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni modellerinin dünya lansmanına hazırlanıyor

Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen yenilediği B-Serisi, marka tarihinin en fazla satılan SUV ailesinin en yenisi GLE ve Mercedes-AMG markasının yeni giriş modeli A 35 4MATIC’in dünya lansmanlarını gerçekleştirecek.






Mercedes-Benz, Paris’te ayrıca markanın en kompakt sedanı A-Serisi Sedan, yeni 6 silindirli motoruyla Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Kapılı Coupé, smart’ın 20’nci yılı şerefine hazırlanan özel bir konsept araç, EQ markasının ilk Mercedes-Benz yüzde 100 elektrikli modeli EQC ve 1937 model rekortmen W 125’den esinlenilerek üretilen EQ Silver Arrow’u da ilk defa bir otomobil fuarında meraklıları ile buluşturacak. 
Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda üç dünya lansmanı ve Daimler bünyesinde altı farklı modelin ilk fuar gösterimleri ile yer almaya hazırlanıyor. Markanın hemen her segmentinde, içten yanmalı motorlu veya elektrikli en yeni modelleri fuardaki yerlerini almak üzereler. 4-14 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri için kapılarını açık tutacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda Mercedes-Benz, tamamen elektrikli EQC modelinin ilk fuar sergilemesinin yanı sıra daha önce hiç görülmemiş, 

Yeni B-Serisi, Yeni GLE ve A 35 4MATIC’i de ilk defa kamuoyunun beğenisine sunacak.
Tamamen yenilenen B-Serisi fuardaki en önemli yeniliklerden biri olacak. Üçüncü jenerasyon B-Serisi, daha dinamik ve çevik sürüş özellikleri gösteren ve aynı zamanda konforu yükseltilmiş bir Sports Tourer olarak tanıtılacak. Geniş iç mekân, ekonomik, çevreci ve verimli motorları ile segmentinde fark yaratmaya hazırlanan Yeni B-Serisi’nde, MBUX’e de yer verilecek. Mercedes-Benz S-Serisi’nden aktarılan üst düzey güvenlik donanımları ve sürüş destek sistemleri ile Yeni B-Serisi kendi segmentindeki en yüksek standartları sunacak. 






Mercedes-Benz tarihinin en fazla tercih edilen SUV ailesinin en yeni üyesi olan GLE de Paris Otomobil Fuarı’nda ilk defa sergilenecek. Yolda lüks sedanların konforunu sunarken, arazi koşullarında gelmiş geçmiş en iyi performansı sergilemeyi hedefleyen Yeni GLE, segmentinin en aerodinamik, güvenli ve verimli motorlarını sunan seçeneği olmayı hedefliyor. 
Mercedes-Benz & smart basın toplantısı, 2 Ekim 2018 tarihinde saat 08:00’de gerçekleştirilecek. İlgilenenler dünyanın herhangi bir yerinden “Mercedes me media” aracılığı ile toplantı anını ve yeni modellerin dünya lansmanını media.mercedes-benz.com/paris2018 üzerinden canlı olarak izleyebilirler.
Sürüş performansı dünyasına hızlı giriş: Mercedes-AMG A 35 4MATIC
Mercedes-AMG dünyasına dahil olmak için yeni sunulmaya başlanan A 35 4MATIC, Paris Otomobil Fuarı’ndaki prömiyerlerden bir diğeri olma özelliği taşıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi üzerinden geliştirilen kompakt hatchback, 2.0 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli motorunda 306 HP güç sunuyor. AMG mühendisleri, A 35 4MATIC’in yüksek sürüş dinamiklerine ulaşılabilmesi için gövde, süspansiyonlar, dört tekerlekten çekiş sistemi, şanzıman, sürüş programları ve bütün olarak ince ayarların tamamında etkili oldular. 
Mercedes-AMG GT Ailesi’ne eklenen yeni bir üye daha fuardaki yerini alacak. Yeni 6 silindirli 367 HP’lik bir motora sahip Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Kapılı Coupé, tasarım, donanım ve kişiselleştirme özellikleri bakımından GT 53 4MATIC+ ile benziyor.  
smart’a 20’nci yıl kutlaması 
Paris Otomobil Fuarı’nda smart markasının doğumunun 20’nci yılı şerefine hazırlanan özel bir konsept sergilenecek. 2002 yılındaki Crossblade ve 2011 yılındaki forspeed konseptleri gibi bu özel araç da tavanı olmayan radikal bir tasarıma sahip olacak. Elektrikli altyapıyı barındıran smart konsepti fuarın yıldızlarından biri olmaya aday.
İlk fuar gösterimlerinde şov sürüyor
Dünyanın farklı organizasyonlarında lansmanları yapılan Mercedes-Benz modellerinin ilk fuar gösterimleri de Paris’te gerçekleşecek. Türkiye’ye 2019 yılında gelmesi planlanan Yeni A-Serisi Sedan, fuarda en fazla incelenmesi beklenen modellerin başında geliyor. Mercedes-Benz’in Premium sedan dünyasına ilk adım konumuna gelecek olan Yeni A-Serisi Sedan, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobil tasarımı, gelişmiş iç mekân donanımları ve güvenlik teknolojileri ile fark yaratacak.

Mercedes-Benz standında ayrıca; yeni ürün ve teknoloji markası EQ bünyesinde, ilk yüzde 100 elektrikli seri üretim model EQC ve 1937 yılında dünya kara hız rekorunu kıran W 137’den esinlenilerek hazırlanan, tek kişilik, elektrikli altyapıya sahip EQ Silver Arrow konsepti de otomobil tutkunları ile buluşacak. 

Peugeot e-Legend Concept, Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. 

Yenilikçi ürün ve teknolojileriyle 120 yıllık köklü geçmişi geleceğe taşıyan Peugeot, e-Legend Concept ile yenilikçi vizyonunu gözler önüne seriyor. Heyecan uyandıran tasarımıyla arzu nesnesi ikonik bir araç görünümü sergileyen konsept araç Peugeot’nun sürüş keyfinin geleceğine bakış açısını yansıtıyor. Dinamik, agresif ve modern tasarım çizgileriyle dikkat çeken Peugeot e-Legend Concept, otonom sürüş ve yüzde 100 elektrikli güç ve aktarma organları gibi özelliklerle markanın köklü geçmişini geleceğe taşıyor. Peugeot e-Legend Concept, Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. 






Peugeot bir yandan yenilikçi teknoloji ve çözümlerle var olan ürün gamını yeniliyor ve modernize ederek otomobil dünyasının nabzını tutuyor, diğer yandan ise son derece yenilikçi ve radikal konsept otomobillerle geleceğe ışık tutuyor. Tıpkı Paris Otomobil Fuarı’nda örtüsü açılacak olan Peugeot e-Legend Concept gibi. Yeni konsept otomobili değerlendiren Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato; “Peugeot e-Legend Concept sadece bir teknolojik manifesto niteliğini taşımıyor. Bu konsept otomobil aynı zamanda geleceğe odaklanmış ilerici ve yenilikçi bir marka olan Peugeot’nun vizyonunu gözler önüne seriyor. Peugeot için otonom ve elektrik çok önemli değerler. Sıkıcı bir tasarım asla DNA'mızın bir parçası olmayacak.” dedi. 
Teknolojik devrimlerin önemli oyuncusu Peugeot, teknolojiyi sürüş keyfinin en önemli unsurlarından biri olarak görürken enerji dönüşümünde de öncü bir duruş üstleniyor. Peugeot markasının macerası yeni teknolojiler ve yeni çözümlerle devam ederken her zaman olduğu gibi heyecan uyandıran, modern ve yenilikçi çizgiler markanın geleceğine şekil veriyor. Peugeot e-Legend Concept markanın yenilikçi vizyonunun en güncel halini gözler önüne seriyor: #UNBORING THE FUTURE.






Geçmişle geleceği harmanlayan tasarım
Peugeot e-Legend Concept, geçmişten gelen mirası otomotiv dünyasındaki en ileri teknolojilerle harmanlayarak markanın DNA'sını geleceğe taşıyor. Sadece gelişmiş teknolojileri kullanmakla kalmayan Peugeot, heyecan uyandıran dinamik çizgilerle arzu nesnesi bir görünüme hayat veriyor. Dinamik ve atletik tasarımıyla dikkat çeken Peugeot e-Legend Concept, tasarım detaylarıyla efsanevi 504 Coupe modelini yeniden yorumlarken geçmişle gelecek arasında güçlü bir bağ kuruyor. Agresif detaylarla dikkat çeken burun tasarımında yatay bir mimari kullanım bulurken oluklarla hatları belirginleştirilen çıkıntılı motor kaputu kaslı bir görünümü beraberinde getiriyor. Düzgün ve pürüzsüz yüzeylerin hakim olduğu yan cephede zarif bir bombe ile belirginleştirilen şişkin çamurluklar dikkat çekiyor. Yüksek omuz çizgisi ve dar cam alanlar sportifliği ve dinamizmi güçlendiriyor. 4.650 mm uzunluğa, 1.930 mm genişliğe ve 1.370 mm yüksekliğe sahip Peugeot e-Legend Concept 2.690 mm dingil mesafesiyle yola oturan, basık ve geniş bir siluet ortaya koyuyor. Dinamik tasarım detaylarını Michelin lastikler ile çevrelenen 19 inçlik devasa jantlar tamamlıyor. 

Geleceğe ışık tutan teknolojik iç mekan
Yeni nesil Peugeot modellerinin tamamında olduğu gibi Peugeot e-Legend Concept’te de kompakt boyutlu direksiyonuyla Peugeot i-Cockpit® devreye giriyor. Kaliteli malzemelerle bezenen iç mekanda yoğun teknolojinin neden olabileceği soğukluğu kırmak için yumuşak malzemelere ağırlık verilirken şekli ile vücudu sarmalayan H şeklindeki koltuklar efsanevi 504 Coupe modeline gönderme yapıyor. Kokpitin farklı noktalarına serpiştirilen 16 ekran gelişmiş teknolojiye vurgu yapıyor. Örneğin konsolun tamamını 49 inç büyüklüğünde bir ekran doldururken kapı panellerinde 29 inçlik ekranlar veya güneşliklerde 12 inçlik ekranlar kullanılıyor. Ayrıca temel araç fonksiyonlarına erişim sağlamak üzere orta konsolda 6 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran devreye giriyor. 
Peugeot e-Legend Concept, yapay zeka teknolojilerinde lider olan SOUNDHOUND Inc.® işbirliği ile otonom sürüş için uygun sesli komut özelliğine sahip kişisel asistan kullanıma sunuyor. Sürücü, yalın cümlelerle sürüş modunu değiştirme veya kapıları kilitleme de dahil olmak üzere araca ait fonksiyonlara sesli komut sistemi üzerinden erişim sağlayabiliyor. 17 dil destekleyen sesli komut sistemi 2 yıl içerisinde seri üretim Peugeot modellerinde de kullanıma sunulacak. 
Peugeot, ses sistemi uzmanı FOCAL ile olan işbirliğini de sürdürmeye devam ediyor. FOCAL işbirliği ile geliştirilen yeni ses sistemi benzersiz bir ses deneyimini beraberinde getiriyor. Yenilikçi çözümlerle araç içi ses deneyimini daha geliştiren FOCAL; ‘mapping’ ve ‘zoning’ olmak üzere iki yeni ses fonksiyonu daha kullanıma sunuyor. Mapping özelliğinde araç içerisindeki yolcular müzik dinlemeye devam ederken navigasyon yönlendirmeleri veya mesajlar sadece sürücüye iletiliyor. Zoning özelliği ise diğer yolcuyu rahatsız etmeden her bir yolcuya dinlemek istediği içeriği kişiselleştirme imkanı sunuyor. 

Otonom sürüş ve yüzde 100 elektrikli gelecek
Zaman, günümüz dünyasının en önemli değerlerinden biri. Günümüz dünyasında bireyin kendine zaman ayırması gittikçe zorlaşıyor. Otonom sürüş bireyin kendisine zaman ayırması açısından çok önemli avantajları beraberinde getiriyor. Yol şartları ve sürücünün ruh haline bağlı olarak Peugeot e-Legend Concept, ikisi otonom ve ikisi manuel olmak üzere dört farklı sürüş modu sunuyor. Otonom sürüş modu konfor odaklı SOFT ve dinamizm odaklı SHARP olmak üzere iki farklı sürüş modu sunarken, manuel sürüş modunda ise dingin bir sürüş için LEGEND ve daha dinamik bir sürüş için BOOST sürüş modları devreye giriyor. İç mekan konfigürasyonu her bir sürüş modu için kendini uyarlıyor. Örneğin otonom sürüş modunda direksiyon konsolun altına gizlenerek 49 inç büyüklüğündeki ekranın daha rahat görünmesini sağlıyor veya sürücüyü rahat ettirmek üzere yan kolçaklar otomatik olarak harekete geçiyor. Sürücü temel fonksiyonlara sürücü koltuğuna entegre edilen merkezi konsol üzerinden ulaşabiliyor.


Dizele bir darbe de Porsche'den; her 2 otomobilden biri hibrit veya elektrikli olacak..


Yüzde 100 elektrikli bir güç ve aktarma organıyla donatılan Peugeot e-Legend Concept’te 340 kW güç ve 800 Nm tork üreten elektromotor görev yapıyor. Söz konusu elektrikli sistem 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyeden daha kısa sürede tamamlama imkanı sunarken 220 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. Elektrikli sistem 100 kWh kapasiteli batarya tarafından besleniyor. Gelişmiş bataryalar WLTP normuna göre 600 km’ye kadar menzile imkan tanırken 500 km’lik menzil için sadece 25 dakika şarj süresi yeterli oluyor. 



Skoda, Paris’te En Hızlı SUV Modeli Kodiaq RS’i Sergileyecek

Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda SUV atağına yeni bir boyut getirerek, yüksek performanslı Kodiaq RS modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Markanın ilk RS SUV modelinin örtüsünü kaldıracak olan Skoda, Kodiaq modelinin sportif yüzünü, farklı bir tasarım ve performanslı bir versiyonla vurgulayacak.






Kodiaq RS modelinde, aracın dinamik özelliklerinin altını çizecek şekilde siyah ön panjura, siyah tavan raylarına, siyah çerçeveye ve siyah ayna kapaklarına yer verildi. Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponun yanı sıra, açıkça görülen çift egzoz aracın sportifliğini daha da belirgin hale getiriyor. 20 inç alaşım jantlara ve kırmızı kaliplerlere sahip olan Kodiaq RS, 240 HP güç üreten motoruyla da ön plana çıkacak.

Vision RS Konsepti ile geleceğin vizyonu Paris‘te
Skoda, gelecekte çıkacak hatchback modelinden izler taşıyan Vision RS konseptini de ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak. Aerodinamik bir tasarıma sahip Vision RS, ince farları ve akıcı çizgileriyle dinamik bir tarza sahip. Aracın arka tarafında ise difüzör ve spoyler dikkat çekiyor. Markanın 117 yıllık motorsporları bağlantısına da vurgu yapan Vision RS, aynı zamanda gelecek RS performans modellerinden de izler taşıyor.

Skoda’nın Kodiaq RS modelini ve Vision RS konseptini sergileyeceği Paris Otomobil Fuarı, 2 Ekim tarihinde başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..