Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

DS 3 CROSSBACK; ileri, teknolojik, konforlu ve dinamik...

 DS 3 CROSSBACK limitleri zorluyor. DS 3 CROSSBACK hem benzin ve dizel olmak üzere içten yanmalı motorlar ve yüzde 100 elektrikli olmak üzere her üç güç ve aktarma organını gelişmiş ve ileri teknoloji çözümleriyle sunuyor. Yeni bir platform üzerine yükselen DS 3 CROSSBACK gerek teknoloji, gerekse de tasarım anlamında tamamen yeni ufuklara DS 3 CROSSBACK açıyor. DS 3 CROSSBACK hem bir şehir otomobili, hem de uzun yol otomobili olmak üzere iki farklı niteliği bir arada sunuyor. Sadece tasarımıyla heyecan uyandırmakla kalmayan DS 3 CROSSBACK aynı zamanda DS MATRIX LED VISION ön farlar,





otomatik olarak dışarı çıkan gizli kapı kolları ve tamamen dijital bir sürüş pozisyonu gibi ileri teknolojilerle de dikkat çekiyor. Bütün bu üstün konfor özelliklerini, gelişmiş güvenlik donanımlarını ve sürüş destek sistemlerini benzersiz bir akustik mükemmellik gibi nitelikler tamamlıyor. Son derece zarif ve bir o kadar çekici hatlara sahip olan DS 3 CROSSBACK, bulunduğu her ortamda hemen dikkat çeken bir otomobil arayanlara hitap ediyor: ileri teknolojik, konforlu ve dinamik.




DS 3 CROSSBACK bünyesinde barındırdığı teknolojik çözümleri ve rafineliği ile ikinci nesil DS ürün gamına mükemmel bir şekilde ekleniyor.



DS 3 CROSSBACK, aynı zamanda DS markasının izlediği otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanma stratejisini de en iyi şekilde yansıtıyor ve tasarımından ödün vermeden hem tamamen elektrikli hem de benzinli ve dizel motorlu çözümler sunuyor.”
DS Automobiles CEO’su Yves Bonnefont


Renault; Kadjar'a makyaj yaptı, yeni motor seçeneği ekledi


“DS 3 CROSSBACK tamamen özgün nitelikleriyle benzersiz bir otomotiv deneyimi sunuyor ve kişiliklerini yansıtan bir otomobil sahibi olmak isteyen beklentisi yüksek kullanıcılara hitap etmek için gerekli olan niteliklere sahip.
Premium SUV’umuz güzel nesne uzmanları için bir çekim merkezi olacak. DS 3 CROSSBACK, heykelsi tasarımı, tasarım ve üretim kalitesi, özenle seçilmiş malzemeleri ve hayatı kolaylaştırmak için geliştirilen teknolojileri ile kaliteyi noktasında büyük bir sıçrama yapıyor.” DS Automobiles Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Apode


GÜÇLÜ, HEYECAN UYANDIRAN TASARIM...
“DS 3 CROSSBACK yandan veya arkadan bakıldığında; büyük jantları, ideal uzunluğu, etkileyici genişliği ve yola oturan yapısıyla mükemmel gövde orantılarına sahip bir otomobil. Henüz ilk göz temasında bunun diğer otomobillerden farklı olduğu hemen göze çarpıyor. Yalın ama bir o kadar da çekici hatlar; performans ve güç vurgusu yaparken büyüleyici ışık imzası tasarımı tamamlıyor.” DS Tasarım Direktörü Thierry Metroz DS Automobiles’in yeni modelini bu sözlerle tanımlıyor. 






DS 3 CROSSBACK 4,12 metre uzunluğu, yola iyi oturan duruşu ve 18 inçlik büyük jantlarıyla henüz ilk göz temasında premium kompakt bir SUV algısı oluşturuyor.

Önden bakıldığında karakteristik DS ön ızgarasıyla birlikte DS WINGS tasarım mimarisi dikkat çekiyor. Söz konusu çekici ve modern tasarımı inci benzeri dikey LED’lerden oluşan gündüz farları ve gittikçe incelen tasarımıyla DS MATRIX LED VISION farlar tamamlıyor. Geniş oluklarıyla motor kaputu tasarımı güçlendiriyor.


Yeni otomobil markası DS'den 2035 vizyonu; E-TENSE. (500 veya 1360 beygir)


Detaya gösterilen önem DS markasının en önemli özelliklerinden. Markanın bu titiz yaklaşımı dış tasarımından başlayarak aracın her yerinde kendini gösteriyor:
Gizli omuz çizgisi fitilleri
Şık, gömülü kapı kolları
Antensiz, temiz tavan çizgisi Gövdeden farklı tavan rengi
Yan köpekbalığı yüzgeci
Krom çift egzoz çıkışı

Geniş omuz çizgisinin son bulduğu arka tasarım yola iyice oturan bir görünüm sunuyor. Arka kısım ışık imzası da dahil zarif detaylar bünyesinde barındırırken dinamizme de vurgu yapıyor ve her bir ayrıntısıyla CROSSBACK isminin hakkını veriyor. 

Gizli kapı kolları

Katlanan gizli kapı kolları şık ve modern bir görünüm sunuyor. Yaz başında lanse edilen DS X E-Tense Dream-Car ile ilk kez kullanılan bu özel teknoloji sektörde yeni bir uygulama. Prensip ise çok basit: kapı kolları sadece ihtiyaç halinde kullanılmak üzere ortaya çıkıyor. Diğer zamanlarda ise otomobilin yan gövdesi içine gizleniyor. Dahası anahtarsız giriş ve çalıştırma ile kullanıcının otomobile yaklaşması ve 1,5 metre menzil içine girmesiyle gerçek sihir başlıyor. Otomobil merkezi kilidini açıyor ve dört adet gizli kapı kolu dışarıya çıkıyor. Kullanıcının anahtar ile otomobilden uzaklaşmasıyla birlikte kapı kolları yerine gizleniyor ve otomobile kilitleniyor. 



… Gerçek çekicilik
Zengin kişiselleştirme alternatifleri
DS 3 CROSSBACK’in dış görünümünü kişiselleştirmek üzere; 10 adet jant alternatifi, DS X E-Tense Dream-Car’da kullanılan Milenyum Mavisi de dahil 10 farklı gövde rengi ve üç farklı tavan rengi alternatifleri devreye giriyor. 

Kişiselleştirme süreci DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE Line, DS RIVOLI, DS OPERA ve son derece özel La Première sınırlı üretim olmak üzere beş farklı DS ilhamları ile ifade ediliyor. Söz konusu tasarım konseptleri, bireysel zevkleri ve gereksinimleri karşılamak üzere otomobilin içindeki ve dışındaki renkleri ve malzemeleri kombine ediyor ve eşleştiriyor.

Tasarım konseptleri; parçalı veya tamamı Nappa deri, inci veya elmas desenli dikişler, örgülü kumaşlar, ,Alcantara®, hava yastığı kapağı da dahil deri kaplı direksiyon simidi, Paris Hobnail tasarımlı krom süslemeler ve benzeri olmak üzere iç mekana da şık ve modern bir ambiyans kazandırıyor. 
Yine bu tasarım konseptleri ile birlikte; motor kaputu ve kapı altlarındaki imzalar veya öndeki ve arkadaki parlak, saten veya dokulu parıltılı siyah kaplamalı krom süslemeler gibi özellikler otomobilin dış görünümünü tamamlıyor. 

Detaya gösterilen özen son derece özel bir görünümü beraberinde getiriyor

DS iç tasarımının tutarlı yaklaşımı, DS 7 CROSSBACK modelinden aktarılan orta konsolda da kendini gösteriyor. Vites seçim kolu, şalterler ve elektrikli el freni ile bu şık, orta konsol; kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu, bardak tutucular da dahil olmak üzere farklı saklama alanları ve fonksiyonel kızaklı orta kol dayanağı da dahil olmak üzere sunmuş olduğu çözümlerle günümüz kullanıcılarının günlük ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayrıntıya gösterilen özene dikkat çeken orijinal DS imzası ve marka amblemi; dokunmatik kumandalarıyla muhteşem orta konsolda, ortadaki ve kapılara entegre yan havalandırma ızgaralarında, ekran tasarımında ve diğer detaylarda kendini gösteriyor. 

Üstün konfor özellikleri
DS 3 CROSSBACK yolcularını, daha çok üst sınıf otomobillerde görülen bir konfor seviyesiyle şımartıyor. Bu, otomobilin en güçlü yönlerinden birini oluşturuyor. Konfor sadece DS markasının bir önceliği olmakla kalmıyor, aynı zamanda ve de hepsinden önemlisi premium müşterilerin temel gereksinimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Konfor koltuklarla başlıyor. Vücudu saran sürücü ve yolcu koltukları çift yoğunluklu kaliteli dolgu malzemesiyle üst seviyede konfor sunarken, elektrikli kumanda ve ısıtma özellikleri konforu tamamlıyor. Mükemmel titreşim önleme çözümleri ve yeni platformun da katkısıyla DS 3 CROSSBACK hareket halindeyken benzersiz bir konfor sunuyor (bknz 11.sayfa).

Akustik konusu da benzer bir şekilde büyük bir özenle ele alındı. Mühendisler sahip oldukları tüm bilgi birikimi ve deneyimi en güncel platformu geliştirmek için kullandılar. Etkin ses yalıtımı, kapı panelleri için daha kalın bir sac kullanımı, büyük bir özenle tasarlanan hava akış bölgesi, daha kalın camlar ve bir akustik ön cam gibi çözümlerle otomobilin gürültü izolasyonu en üst seviyeye çıkartıldı.

Söz konusu yalıtım seviyesine dayanarak ve DS 7 CROSSBACK modelinde de sunulan DS LOUNGE etkisini elde etmek için DS mühendisleri, DS 3 CROSSBACK’e özel ses sistemini geliştirmek için Fransız ses sistemi geliştiricisi FOCAL ile güçlerini birleştirdiler. DS E-TENSE, DS 7 CROSSBACK, DS X E-Tense de dahil olmak üzere uzun soluklu ortaklıklarını daha geliştiren FOCAL ve DS mühendisleri gelişmiş ELECTRA® ses sistemini tasarlamak üzere birlikte çalıştılar. Sonuç olarak kabinin farklı noktalarına dağıtılan ve akustik açıdan ideal konumlandırılan 12 adet hoparlör ile toplam 515 Watt ses çıkışına sahip üst seviye bir ses sistemi elde edildi. Sesin otomobilin içindeki dağılımı, bir konser sahnesinin önündeki canlı performansın tatminini vaat ediyor. 

%100 elektrikli : DS 3 CROSSBACK E-TENSE
DS 3 CROSSBACK ile şık tasarımlı bir elektrikli otomobil hayali gerçek oluyor. Heyecan uyandıran tarzı ve tasarımıyla DS 3 CROSSBACK 2019 yılının ikinci yarısından itibaren gelişmiş bir performans sunan tamamen elektrikli bir versiyona kavuşacak. 450 kilometre (NEDC sürüş döngüsü) menzil sunan elektrik motorlu sistem sadece 30 dakikada bataryayı yüzde 80 şarj etme imkanı sunuyor. Bataryalar otomobilin zeminine gizlendiğinden elektrikli versiyonda iç mekandaki yaşam alanından ödün vermek gerekmiyor. 

2019 ortalarından itibaren kolay sürüş özelliklerine sahip yüksek performanslı bir elektrik motoru
DS 3 CROSSBACK E-TENSE elektrikli güç ve aktarma organları aşağıdaki özellikleri içeriyor:
100 kW / 136 HP gücünde bir elektrik motoru (sport modda 150 km/s maksimum hız)
Otomobilin zemininde 50 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya
Enerji geri kazanım özelliğine sahip fren sistemi
100 kW’lık yüksek hızlı şarj için aktif bir batarya soğutma sistemi
Otomobil, kabin içi iklimlendirme kontrolü için yeni nesil bir ısı pompasıyla donatılmış durumda.

Yüksek performans standartları sunan bir sistem:
NEDC döngüsüne göre 450 km ve WLTP sürüş döngüsüne göre 300 km’nin üzerinde menzil
Enerji geri kazanım özelliğine sahip fren sistemi
260 Nm tork 
0 -50 km/s hızlanma 3,3 saniye ve 0 - 100 km/s 8,7 saniye
Dakikada 10 km menzil (WLTP sürüş döngüsü) sağlayan 100 kW’lık yüksek hızlı şarj. Örneğin 30 dakikada bataryanın yüzde 80’ini şarj etme


Verimli ve etkili motorlar

Doğuştan bir şehir içi otomobili ancak doğası gereği bir yol otomobili olan DS 3 CROSSBACK en güncel PureTech teknolojisiyle yollara çıkan ilk otomobil. En yeni PureTech benzinli motor 155 HP güç üretiyor ve gücünü EAT8 (8 kademeli Verimli Tam Otomatik Şanzıman - Efficient Automatic Transmission) üzerinden yola aktarıyor. Bu motorun yanı sıra aynı şanzıman ile kombine edilmiş PureTech 130 seçeneği benzinli ürün gamını tamamlıyor. Bu motor seçenekleri Euro 6.3 emisyon standartlarını bugünden yerine getiriyor. PureTech 130 üst üste dört yıldır ‘Yılın Motoru’ seçiliyor. Satış başlangıcından kısa bir süre sonra 130 HP güç seçeneği ile Euro 6.2 BlueHDi motor da kullanıma sunulacak.

Orijinal inovasyonlar

Yeni ikona yenilikçi inovasyonlar. DS 3 CROSSBACK ile birlikte yeni nesil akıllı farlar kullanıma sunuluyor: DS MATRIX LED VISION. Bu teknoloji trafikteki diğer paydaşların gözünü rahatsız etmeden sürücünün uzun farları sürekli açık tutmasına imkan tanıyor ve her an mümkün olan en iyi yol aydınlatması sunuyor. Sadece muhteşem bir teknoloji olarak hayranlık uyandırmakla kalmayan bu teknoloji aynı zamanda bu otomobil sınıfında daha önce benzeri görülmemiş bir güvenlik ve sürüş konforu seviyesi sunuyor. Modern ve ileri teknoloji ürünü tasarımıyla DS MATRIX LED VISION farlar, DS imzasıyla DS 3 CROSSBAC’in benzersiz görsel kimliğine katkıda bulunuyor. 


DS MATRIX LED VISION: sürekli uzun far

DS 3 CROSSBACK’te ışık huzmesi 15 eşit bölüme ayrılıyor. DS MATRIX LED VISION, bu bölümlerin bazılarını hassas bir sürecin bir parçası olarak açıyor veya kapatıyor. Sistem bunu her hangi bir sürücü müdahalesi olmadan otomatik olarak yapıyor. Ön camın üst bölümündeki kamera bunu yapmak için öndeki otomobillerin ya da yolun diğer tarafındaki otomobillerin konumunu ve sorun yaratabilecek bölümleri belirliyor. Sistem bu bölümleri doğru zamanda kapatıyor. Bunun sonucu olarak DS 3 CROSSBACK sürücüsü trafikteki diğer paydaşları rahatsız etmeden her zaman uzun farlarını açık tutabiliyor. Her bölüm için uygulanan dinamik kontrol süreci sayesinde aracın yönelmiş olduğu tarafın ışık huzmesi ayarlanıyor. Işık üzmesi aynı zamanda sürüş koşuluna uyarlanıyor. Sürüş veya yol şartlarına uyarlama kapsamında otomobil şehir içine girerken veya şehirden çıkarken bölümler kademeli olarak açılıyor veya kapanıyor. 


İkinci nesil DS ürün gamının ikinci modeli olan DS 3 CROSSBACK, DS DRIVE ASSIST ile donatılıyor. Otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan söz konusu sürüş destek sistemi sürücüye daha rahat bir sürüş ortamı sağlıyor. Otomobil üzerindeki radar ve kameraları kullanan sistem, otomobili sürüş şartlarına uyarlarken ayarlanan rotayı takip ediyor. Sürücü istediği zaman kontrolü ele alabiliyor. 


DS DRIVE ASSIST: sür veya senin için sürsün

İlk olarak DS 7 CROSSBACK modelinde lanse edilen DS DRIVE ASSIST şimdi de DS 3 CROSSBACK modelinde kullanıma sunulacak. Bu özellik öndeki otomobil ile olan mesafeye göre otomobilin hızını ayarlıyor ve sürücünün tercihleri ve alışkanlıklarına bağlı olarak DS 3 CROSSBACK pozisyonunu tam olarak konumlandırmak için direksiyona da müdahale edebiliyor. 180 km/s hıza (ulusal mevzuata bağlı olarak) kadar çalışan sistem, otomobilin hızını ve şerit içindeki konumunu kontrol ediyor. Sıkışık trafik veya otoyollarda kullanılabilen sistem sürücünün hayatını kolaylaştırıyor ve böylece daha sakin ve konforlu bir sürüş sunuyor. 


DS PARK PILOT, ile DS 3 CROSSBACK sürücüsü ellerini veya ayaklarını kullanmadan otomatik park etmenin keyfini sürebiliyor. Sistem 30 km/sa hıza kadar sürüşlerde bir park yerinin DS 3 CROSSBACK için yeterince geniş olup olmadığını kontrol edebiliyor. Sürücü dokunmatik ekran üzerinden geri veya çapraz park olmak üzere park tipini seçebiliyor ve son adım olarak ‘Park’ düğmesine basarak gerçekleşen sihri izliyor. 


Gelişmiş güvenlik

Güvenlikten asla taviz verilemez. DS 3 CROSSBACK, bir dizi gelişmiş güvenlik özelliği ile donatılabiliyor. Örneğin acil durum fren koşullarını iyileştiren yeni nesil bir radarla sayesinde DS 3 CROSSBACK, gece sürüşleri de dahil olmak üzere bisikletlileri ve yayaları algılayabiliyor. Olası bir acil durumda sistem sürücü müdahalesi olmaksızın fren yapabiliyor.

DS 3 CROSSBACK’in mimarisi yüksek omuz çizgisi, kalın kapı panelleri ve hepsinden önemlisi sekiz hava yastığı ile üstün güvenlik özellikleri sunuyor. Şerit takip yardımcısı, trafik levhaları yardımcısı ve hız sınırı tabelalarına göre otomobil hızını uyarlama sistemi ve benzeri yenilikçi donanımlar aktif güvenliği tesis ediyor. DS 3 CROSSBACK güvenlik noktasında sınıfına tamamen yeni bir çıta yüksekliği belirliyor. 



Aktif Güvenlik Freni:  Yeni Nesil Acil Durum Freni

Yeni nesil radar sensörleri sürüş yönünde aracın önünü tarıyor. Acil Durum Freni DS 3 CROSSBACK’in önünde duran ve aynı yönde ilerleyen otomobilleri gündüz sürüşlerinde aynı zamanda aynı şeritteki bisikletleri ve daha da önemlisi yayaları gündüz ve gece sürüşlerinde algılayabiliyor. Yaya güvenliğinde önemli bir adım olan sistem aracın bir nesneye çok fazla yaklaştığını algılaması halinde sürücüyü önce görsel, ardından sesli olarak uyarıyor. Sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde ise otomatik olarak fren yapıyor. Sistem, otomobil hızına bağlı olarak olası bir çarpışmayı önlemek veya aracın hızını mümkün olduğunca azaltmak için sürücü adına panik fren yapıyor. Sistem 5 km/s ile 140 km/s arasındaki hızlarda otomatik olarak etkinleşiyor. Herhangi bir Acil Durum Freni sonrasında sürücü gaza basarak kontrolü tekrar ele alabiliyor.


İleri teknoloji ürünü tam dijital sürüş pozisyonu

Gömme kapı kolları bir dizi modern konfor ve eğlence sistemini bünyesinde barındıran iç mekana erişim sağlıyor. Kişiselleştirilebilir dijital gösterge paneli, renkli sanal gösterge ekranı ve yeni grafikler iç mekanı domine ediyor. 
Sürücü menüyü kullanarak modern ve sezgisel dijital gösterge panelinin beş farklı kişiselleştirme menüsü sunan ekran üzerinden sürüşle ilgili bir dizi bilgiye ulaşabiliyor. 

Sanal gösterge ekranı; otomobil hızı, hız sınırlayıcı ve hız sabitleme fonksiyonu, trafik işareti yardımcısı dışında sürüş destek ve navigasyon yönlendirmeleri olmak üzere temel sürüş bilgilerini renkli şeffaf panele yansıtıyor. 

HD formatındaki 10,3 inçlik (sınıfının en büyüğü) bilgi ve eğlence ekranı akıllı telefon entegrasyonu gibi özellikleriyle otomobil içi teknolojileri tamamlıyor. Sürücünün doğrudan görüş alanında olması için orta konsolun en üst noktasında konumlandırılan ekran dışında sanal gösterge ekranı da sürücünün görüşünü kolaylaştırıyor. 

Benzinli ve dizel içten yanmalı veya yüzde 100 elektrikli olmak üzere farklı güç ve aktarma organları kadar gelişmiş özellik ve nitelikleriyle de DS 3 CROSSBACK tek bir hedef ile yollara çıkıyor: sınıfında 1 numara olmak!


DS AUTOMOBILES HAKKINDA
Genç Fransız markası DS Automobiles 2015 yılında kuruldu. Marka otomotiv endüstrisinde Fransız lüks bilgi birikimi ve deneyimi uygulamayı amaçlamaktadır. Köklü mirası ve avangard bir ruhla hareket eden marka, 1955 yılında pazara sunulan ilk DS'ten miras kalan yenilikçi ve özgün değerleri sürdürürken premium otomobil pazarında yeni bir dönem başlatıyor.
DS markasının ikinci nesil modellerinin ilki olan ve Paris’in yenilikçiliğini ve mükemmeliyetçiliğini yansıtan DS 7 CROSSBACK, her yıl yeni bir araç lanse edilecek olan yeni bir ürün gamının öncülüğünü yapıyor. DS markası bu stratejiye uygun olarak Eylül 2018’de ve ileri teknoloji ile tasarımın simgesi niteliğinde olan yeni SUV modeli DS 3 CROSSBACK tamamen elektrikli E-TENSE modelini lanse ediyor.
2019 yılında satışa sunulacak olan ve DS markasının hibrit güç ve aktarma organlarıyla donatılmış olan DS 7 CROSSBACK E-TENSE ve DS markasının ilk tamamen elektrikli otomobili olan DS 3 CROSSBACK E-TENSE tüm ürün gamının elektrikle geleceğe hazırlanma stratejisini gözler önüne seriyor. 
Kendilerini birey olarak ifade etmenin yollarını arayan müşteriler için tasarlanan DS otomobilleri, avangard tasarımları, özenle düşünülmüş ve uygulanmış detayları, ileri teknolojileri ve dinamik tasarımıyla ayrışıyor.
DS Automobiles, kişiselleştirme ve özgünlük beklentisi içerisinde olan müşteriler için, benzersiz bir marka deneyimi için özel hizmetler sunan “ONLY YOU, DS deneyimi” programını yarattı.


Yeni Citroen C4 Cactus; yoğun konfor, yoğun teknoloji


DS modelleri DS Automobiles'a özel yeni DS STORES ve DS SALONS ağı üzerinden satışa sunulmaktadır. 2018 yılının tüm dünyada 140 yeni showroom açılışı yapılırken, yeni DS 3 CROSSBACK Haziran 2018 itibariyle amiral gemisi mağazası DS WORLD PARIS, 33 Rue François, de dahil olmak üzere satışa sunuldu. . 


DS 3 CROSSBACK PROJE DİREKTÖRÜ PASCAL BEZIAT’E ÜÇ SORU

Projenin yön veren rehberi neydi?
Dört yıl boyunca ana amacımız teknolojiyi stil ile sergilemek oldu. Örneğin, DS 3'ün sembolik ‘köpekbalığı yüzgeci’ DS 3 CROSSBACK’te de bulunuyor ve iç mekanda FOCAL’nin ses sisteminin tweeter hoparlöründe hayat buluyor. Kapı panellerine kaydırılan ve konsolu daha geniş gösteren ama aynı zamanda iç mekan genişlik hissine de katkı sağlayan havalandırma ızgaraları bir diğer örnek. Bunun gibi bir dizi tercih ‘stil üzerinden teknoloji’ kavramına dayanıyor.

Yeni platformun katkısı nedir?
Yeni DS 3 CROSSBACK, Multi Enerji Platform adı verilen yeni bir platform üzerinde yükseliyor. Bu yeni platform sayesinde yaşama alanı genişliği veya bagaj büyüklüğünden ödün vermeden elektrikli bir güç ve aktarma organı uygulanabiliyor. Doğal olarak bu yeni platform bir dizi avantajı daha beraberinde getiriyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında ortalama 40 kg daha hafif ve uzunluk, genişlik, yükseklik ve tekerlek ölçüleri bakımından daha esnek. Platformun daha hafif yapısı yenilikçi hafif malzemelerin (çok yüksek verimlilik seviyesine sahip çelik, alüminyum ve kompozit malzemeler) kullanılmasına bağlanabilir. Tüm bu yeni özelliklerle birlikte yeni platform DS 3 CROSSBACK'in sürüş keyfi ve konfor da dahil olmak üzere daha fazla sürüş dinamiği ve çeviklik sunmasını sağlıyor.

Sizi en çok zorlayan neydi?
İç mekan! DS 3 CROSSBACK uzunluk ve yükseklik bakımından sınıfının en kompakt SUV modeli. Aynı zamanda tasarımıyla en büyük gövde orantılarına sahip SUV. Bu yapıyı elde etmek için yola hakim oturma pozisyonu, panoramik bir ön cama ve cephe genişliğine odaklandık. Örneğin bu nedenle havalandırma ızgaralarını kapı panellerine taşıdık. Arka koltuk baş mesafesi sınıfının en iyisi. Ayrıca diz mesafesi özellikle 4,12 metrelik bir otomobil için dikkat çekici. DS 3 CROSSBACK, bizim için kompakt bir otomobil, ancak genişliği, büyük jantları ve yerden yüksek yapısı ona güçlü ve çekici bir duruş sağlıyor.

DS 3 CROSSBACK PROJE SORUMLUSU ETIENNE MENANT’E üç soru?

Müşteriler aracı nasıl görecek?
Öncelikle aracı piyasaya sürmeden önceki yıl içinde potansiyel müşterilerle birçok test gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, DS 3 CROSSBACK'in modern ve yenilikçi bir araç olarak kabul edildiğini, algılandığını gösterdi. Özellikle akustik olmak üzere, büyük tekerlekler, yerden yüksek yapı, etkileyici tasarım, kaliteli malzemeleri ve konfor konuları dikkat çekiyor. Biraz daha sübjektif bir yorum olmakla birlikte; DS 3 CROSSBACK, müşterilerin zevkini ve kişiliğini yansıtan bir araç olarak kabul ediliyor. Bunlar bizim için önemli ve bizi keyiflendiren değerleri. DS 3 CROSSBACK rahat ve dinamik, şık ve teknolojik bir araç arayanları baştan çıkaracak. 


Yeni DS 5 1.6 Dizel BlueHdi 120 HP EAT6


Güçlü yönleri nedir?
Elbette öncelikli olarak kişiliği. Zarif, heykelsi, güçlü ve karizmatik dış tasarımından özenle tasarlanmış benzersiz iç tasarımına ve hatta bu sınıf için benzersiz güvenlik ve sürüş destek sistemine kadar her yönüyle özgün bir otomobil. Bir diğer öne çıkan özellik ise bu segmentte bir ilk olan tamamen elektrikli E-TENSE versiyonu. Bu versiyon tasarım veya özellikten taviz vermeden elektrikli bir araca sahip olma imkanı sunuyor. Son derece yalın bir otomobil olan DS 3 CROSSBACK duyguları harekete geçiren benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Neden ileri teknoloji stil ikonu olarak konumlandırılıyor? 
Çünkü DS 3 CROSSBACK tarzı, güçlü ve heykelsi tasarımı dışında teknolojinin de en iyisini sunuyor. Bünyesinde barındırdığı; DS MATRIX LED VISION ön farlar, sürücünün veya akıllı telefonun yaklaşmasıyla açılan merkezi kilit veya gizli kapı kolları gibi teknolojilerle müşterilere üstün güvenlik, konfor ve sürüş keyfi sunuyor. Veya otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan DS DRIVING ASSIST de önemli bir örnek. Bütün bu özellikler şu an için bu segmentte benzersiz. 

DS 3 CROSSBACK TASARIM SORUMLUSU BERTRAND DANTEC’E ÜÇ SORU

DS 3 CROSSBACK’in tasarımını nasıl tanımlardınız?
Her şeyden önce net bir kimliğe sahip karizmatik bir araç. Tüm DS modelleri gibi o da heykelsi tasarımı ve görsel çekiciliğiyle insanlar üzerinde etki bırakıyor. DS 3 CROSSBACK kaslı çizgileri ve büyük tekerlekleri ile hareket halindeyken her an 'zıplamaya hazır' gibi hissettiriyor. Hedefimiz tasarımı ve tarzıyla benzersiz bir otomobil deneyimi yaşatmaktı. Yeni modelimiz DS 3 CROSSBACK, büyük jantları, çift renkli gövdesi, kaslı tasarım çizgileri ve ileri teknolojisi ile dikkat çekiyor. 

Bizlere iç mekan tasarımı ile ilgili olarak neler söyleyebilirsiniz? 
İç mekanı tasarlarken DS markamızın gen haritasına sadık bir yapı tesis ettik. Böylece DS stilini yansıtan benzersiz bir görünüm ortaya çıktı. Örneğin orta konsoldaki kumandalar, düğmeler, havalandırma ızgaraları ve kaplamalar DS karakterini birebir yansıtıyor. Orta konsola daha geniş bir görünüm ve iç mekana daha fazla ferahlık hissi kazandırmak için yanlardaki havalandırma ızgaralarını kapılara entegre ettik. Ayrıca DS E-Tense konsept otomobilimizde olduğu gibi ekranlar da dahil tamamen dijital bir iç mekan söz konusu. Sonuç gerçekten de muhteşem ve kusursuz, çünkü DS 7 CROSSBACK’in devamı.

Teknolojinin tasarıma katkısı veya yeni platformun tasarıma katkısı nedir?
En başından itibaren mühendislik ekipleriyle birlikte çalışarak tasarımın temellerini karşılayan bir platform tasarladık. Köşelerde konumlandırılan büyük tekerlekler ve kompakt boyutlar dışında ve gizli fitiller veya gömme kapı kolları gibi yenilikleri de bünyesinde barındıran ve tasarım, teknoloji ve platformu mükemmel bir şekilde harmanlayan bir bütün oluşturduk.



Yeni Nemo, Bipper, Berlingo, Partner mi geliyor!


YENİ MULTI ENERGY PLATFORM.

Paris bölgesinde tasarlanan ve üretilen DS 3 CROSSBACK yeni yeni Multi Enerji Platform üzerine inşa ediliyor. Bu yeni platform teknoloji ve tasarım noktasında tamamen yeni ufuklara imkan tanıyor…

DS 3 CROSSBACK benzinli ve dizel içten yanmalı motorlar ve DS 3 CROSSBACK E-TENSE (tamamen elektrikli): hem içten yanmalı motorlar, hem de yüzde 100 elektrikli güç ve aktarma organları müşteri siparişlerini hızlı bir şekilde karşılamak ve hızla değişen pazar gereksinimlerine daha çabuk uyum sağlamak üzere aynı üretim hattında üretilebiliyor. 

İçten yanmalı motorlar çevre standartlarına daha fazla uyuyor (3 silindirli benzinli ve 1.5 BlueHDi dizel)
Elektrikli sistem 136 HP (100 kW) gücünde bir elektrik motorunda sahip ve 50 kWh kapasiteli bataryasıyla 300 km’nin üzerinde (WLTP) / 450 km (NEDC) sürüş menzili sunuyor.

Premium özellikler
DS 3 CROSSBACK, üst seviyede bir konfor için akustik, titreşim yalıtımı ve iklim kontrolü noktasında en yüksek standartları karşılıyor. Normalde daha üst segmentlerde kullanılan yeni nesil donanım ve özellikler (ADAS, bağlantılı hizmetler) pazarın standartlarını yükseltiyor.
Üstün kullanışlılık (bagaj kapasitesi,…)

Ve geniş bir yaşama alanı oluşturmaya yönelik özgür bir tasarım


DS 3 CROSSBACK’İN BOYUTLARI


Uzunluk: 4.118 mm
Genişlik: 1.791 mm
Yükseklik: 1.534 mm
Dingil mesafesi: 2.558 mm
Bagaj hacmi: 350 lt 



 POISSY ÜRETİM TESİSİ
Paris’e yakın Yvelines'in merkezinde yer alan Poissy Üretim Tesisi 2018 yılında otomobil üretimindeki 80. yıldönümünü kutlarken, “Made in Paris” ifadesini gururla taşıyor. Köklü geçmişi kadar konumu da önemli, çünkü tüm Avrupa için bir merkez bir niteliğini taşıyor.
Poissy Üretim Tesisinde yaklaşık 4.000 kişi çalışıyor. Çalışanlar, yeni gövde montajı, yeni nesil kaplama boya süreci, yeni montaj mağazası olmak üzere 100 milyon avroluk yatırım programı ile tamamen yenilenen yeni fabrikada DS3 CROSSBACK'i üretiyor. 
Poissy ekipleri sahip oldukları bilgi birikimi ve deneyimi yeni DS 3 CROSSBACK'e aktarmaktan mutluluk duyuyorlar. 
2018 yılının ilkbaharından bu yana kapsamlı bir eğitim programı uygulanıyor. Ekipler üretilen her otomobilin müşterilerin beklenti ve gereksinimlerini yerine getirmesi gerektiğinin farkındalar ve gerekli özeni gösteriyorlar.


Ve, Dünya Ralli Şampiyonası 10.yarışı Türkiye Rallisi, Marmaris'te başlıyor



 GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLER VE KİŞİSELLEŞTİRME ÖZELLİKLERİ

DS 3 CROSSBACK bir dizi “önemli ilk” özelliğe sahip. Proje değerlendirmesi...

İster şehir içi, isterse de şehir dışı yollar olsun DS 3 CROSSBACK ile sürüş her zaman keyifli bir deneyim olacaktır. DS 3 CROSSBACK gelişmiş tamamen elektrikli güç ve aktarma organı dışında yeni 155 HP gücünde PureTech benzinli motor ile donatılıyor. 

Her zaman güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi için aşağıdaki özellikler devreye giriyor:
Actıve Safety Brake, gece sürüşleri de dahil yayaları algılayan yeni acil durum fren sistemi 
DS DRIVE ASSIST, otonom sürüşe sahip araca giden yolda yeni bir adım
DS PARK PILOT, otomatik park özelliği.

DS MATRIX LED VISION farlar etkileyici teknolojisiyle ve modern tasarımı kullanımı kolaylaştıran yapısıyla da dikkat çekiyor. Sürücü bu sistem sayesinde önündeki veya yolun diğer tarafındaki otomobillerin sürücüsünü rahatsız etme endişesi duymadan uzun farları her zaman açık tutabiliyor. Tamamen otomatik çalışan sistem tüm DS 3 CROSSBACK versiyonlarında standart olarak sunuluyor. 

Navigasyon, bilgi ve eğlence sistemini yönetmek üzere 10,3 inç büyüklüğünde bir ekran sunuluyor. 12 adet FOCAL ELECTRA® hoparlörler ideal akustik verimi sunacak şekilde kabinin farklı yerlerine dağıtılmış durumda. 

DS tasarımının DNA’sına sadık olan DS 3 CROSSBACK, Paris’ten esinlenilen ve DS Inspirations olarak bilinen beş iç mekan tasarım konsepti(kumaş, deri, Alcantara® vb.) ile sunuluyor. Bunun dışında sınırlı sayıda lansman modeli olarak sunulan La Première versiyonu da bulunuyor. Böylece jant tasarımları, gövde renkleri ve tavan renkleri dışında üç farklı güç ve aktarma organı alternatifi de dahil 2000’in üzerinde olası kişiselleştirme kombinasyonu söz konusu. 

7 yorum:

  1. DS, çok iyi işler çıkartıyor

    YanıtlaSil
  2. Yılmaz bey DS yeni bir marka değil. Citroen, 1950'lerde DS serisi ile adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı. Citroen, DS adını 2015'te yeniden markalaştırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DS, 1950 kerde büyük bir atılım yapan teknolojik bir otomobildi. Citroen markası taşımıyor muydu? :)

      Sil
    2. DS, 1950'lerde Citroen DS olarak anılıyordu. Daha sonra Citroen DS'i 2015'te kendinden bağımsız bir marka haline getirdi Honda'nın Acura'sı, Hyundai'ın Genesis'i gibi

      Sil
  3. Mercedes, Citroen'in "uçan halı" adını verdiği süspansiyon teknolojisini geliştirip adını da "Magic Body Control" olarak değiştirmişti. Bu süspansiyon teknolojisinin yaratıcısı Citroen'dir Mercedes değildir

    YanıtlaSil
  4. Citroën, tarihi boyunca otomobillerdeki konfor standartlarını sürekli belirleyen bir markadır. DS serisiyle marka ün yapmış ve süspansiyon teknolojisiyle fark yaratmış bir markadır. Citroen süspansiyon teknolojisinde 1 numaradır "Hydroactive Suspension" diye geçiyor. Üstelik Citroen bunu Mercedeten yarım asır önce yapmış bir markadır

    YanıtlaSil
  5. DS, hoşgeldin. Bizim ülkemizdeki nedir bu Alman hayranlığı hiç anlamıyorum. Sırf bu Alman hayranlığı yüzünde Jaguar-Volvo-Lexus-İnfiniti gibi seçkin markalar ülkemizde tutulmuyor. DS de bu tutulmayan markalara eklenebilir. Acaba DS'den sonra Honda (Acura) Hyundai (Genesis) premium markasıyla Türkiye pazarına giriş yapacak mı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..