Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yüzde 100 Elektrikli, Milli ve Yerli; TRAGGER

Türkiye'nin yeni yerli aracı; Tragger; QD (QuickDrop) ve LC (Low Chassis) olmak üzere iki farklı modele sahip.Çevre dostu, enerjik, ekonomik, dayanıklı,  konforlu, geliştirilebilir çok fonksiyonlu bu araç, CDMMobil tarafından imal ediliyor. TRAGGER markalı araçlar, 27-30 Eylül tarihlerinde  İstanbul Airshow 2018’de boy gösteriyor.





TRAGGER QD Serisi ve LC Serisi 180-240-360 AH Batarya kapasitesi, yüksek kaliteli
5,4 KW ve 7,4 KW elektrik motorları, sınırlandırılmış 25km/h hızı, %17 eğim tırmanma
ve 3,20 m dönme yarıçapı ile  üstün performans sunuyor.






Otuz yıla yakın bir süredir, başta otomotiv olmak üzere, ülkemizin pek çok sektörüne yenilikçi teknolojiler getirerek, kurumların geleceklerini yaratma sürecinde, onların yanında kritik çözüm ortağı olan Cadem ürün, hizmet ve danışmanlık sunuyor. Dijital dönüşüm için stratejik öneme sahip ürün yaşam döngüsü yönetimi, üç boyutlu optik ölçüm, ileri mühendislik ile beraber arttırılmış ve sanal gerçeklik konularında çalışmalarını sürdüren şirket, otomotiv alanındaki deneyim ve birikimlerini şimdi de CDMMobil markası ile mobilite alanına aktarıyor. CDMMobil olarak otomotiv sektöründeki 30 yıllık deneyimle geliştirilen yüzde 100 elektrikli TRAGGER ürün ailesi, 27 Eylül’de ziyarete açılan İstanbul Airshow 2018’de endüstriyel ve ticari segmentte, elektrikli otomotiv arenasına çıktı.




TRAGGER markası
İTÜ Makine’den arkadaş olan kurucu ortaklar Ali Serdar Emre ve Saffet Çakmak, otomotiv sektörüne hizmet ederek başlatmış oldukları tasarım, mühendislik, araç geliştirme, endüstriyelleştirme alanındaki faaliyetlerini şimdi de CDMMobil ile sürdürüyor. Kullanıcı deneyimi odaklı rasyonel bakış açıları, fonksiyonel, teknolojik, kaliteli ve yenilikçi yaklaşımlarla belirleyen CDMMobil, teknolojiyi ulaşılabilir, ekonomik bir hale getirmek için tutkulu, tecrübeli ve uzman ekiplerle çalışıyor. Otomotiv sınıfı elektrik motoru ve lithium-ion paketi konularında Ar-Ge projeleri olan CDMMobil, otomotiv sektöründe ve elektrikli araçlar konusunda yurtiçi ve yurtdışında değerli işbirliklerinde bulunmuş bir marka. 






Şu anki fokus alanı çok fonksiyonlu elektrikli iş araçları olan şirket, 2018 yılında, kendi üretimi olan yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 milli ve yerli TRAGGER markalı araçları üretmeye başladı. Otomotiv sektöründe tecrübeli mühendislerden oluşan bir ekiple, inovatif tasarım ve ileri mühendislikle geliştirilen bu ürün ülkemizde üretiliyor. 



Yerli Otomobil GEN'e Dair







TRAGGER’in üretimine Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında başlandı
İnsan ve çevre odaklı sürdürülebilir gelecek doğrultusunda dünyanın dört bir yanında, özellikle kapalı alanlarda, fosil yakıtlı araç ve cihazların kullanımı azalmaya başladı. Buradan hareketle CDMMobil, ileri mühendislik ve tasarımı birleştirerek TRAGGER’i Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında üretmeye başladı. İnsanların ve işletmelerin lojistik alandaki ihtiyaçlarına uygun tasarlanan TRAGGER, yüzde 100 elektrikli, çevre dostu ve çok fonksiyonlu bir hizmet aracı. Şaşırtıcı kıvraklığı, ideal boyutları ve yüksek çalışma performansıyla özellikle havaalanları, fabrikalar, hastaneler, turizm alanları ve lojistik alanlar gibi noktalarda segmentinin en ideal ve en yeni aracı. Türk tasarımcıları tarafından Form-Follows-Function yaklaşımı ile tasarlanan ve titiz Türk mühendisliğinin ürünü olan aracın elektrik donanımının tamamı Türkiye’den sağlanıyor.






700 kg taşıma kapasitesi 
7,4 kW’lik motoru ile tek şarjda 6 saat hizmet verebilen TRAGGER’in 700 kg yük taşıma ve 2 ton çekme kapasitesi bulunuyor. Yüklü halde yüzde 17’lik eğimi tırmanma yeteneğine ve 3,2 metrelik dönme çapına sahip 3.114 mm uzunluğundaki araç hızlı ve yavaş olmak üzere iki farklı hız modunda yol alabiliyor. TRAGGER’in 240 Ah’lik bataryası, 220 V’lik geleneksel şebeke akımıyla 6 saatte yüzde 100 dolmakla birlikte batarya paketi de hızlı değişim için Quick-Drop özelliği sunuyor.





Elektrikli Hizmet AracıPROFESYONEL, KONFORLU & ÇEVRECİTRAGGER elektrikli araçları; kullanıcı deneyimi esası ile kurgulanır. Fonksiyon, dayanıklılık ve konfor için yapılanmühendislik çalışmaları araçlara  yalın ve kolay algılanan bir tasarım dili ile yansıtılır.Titiz Alman-Türk mühendisliği ve tasarımı ile profesyonel TRAGGER araçları kaliteli, inovatif ve çevrecidir.TRAGGER güvenilir Alman ve Avrupa komponentleri ile özellikleri arttırılabilir, çok fonksiyonlu,%100 elektrikli araçlar sunar.

 


 Teknik Özellikler
A – Dingil Mesafesi 1500 mm
B – Toplam Uzunluk 3114
C – Ön Uzunluk 1050
D – Arka Uzunluk 560
E– Ön Teker- Kabin Mesafesi 325
F – Faydalı Şasi Boyu 1808
mm
G – Şasi Yerden Yüksekliği 795
H – Toplam Yükseklik 1935
K – Toplam Genişlik 1247
L – Arka İz Genişliği 1005
M – Ön İz Genişliği 1005
P – Arka Teker Merkezi ile Çeki Demiri Mesafesi 630







TAŞIMA KAPASİTESİ
700 KG

ÇALIŞMA SÜRESİ
6 SAAT

AZAMİ HIZ
25 KM/SA


Türkiye'nin en yenileri ve çekicileri; Pi Makina, BMC Otomotiv ve Ford Otosan'dan



TRAGGER LC Serisi
(Low Chassis) 
LC – S875 LC – L875 LC – XL875 180 Ah
LC – S700 LC – L700 LC – XL700 240 Ah
LC – S500 LC – L500 LC – XL500 360 Ah

LC – S100 LC – 100 LC – XL100 Aküsüz






TRAGGER QD Serisi
(QuickDrop)
QD – S875 QD – S875 QD – XL875 180 Ah
QD – S700 QD – S700 QD – XL700 240 Ah
QD – S500 QD – S500 QD – XL500 360 Ah

QD – S100 QD – S100 QD – XL100 Aküsüz


Tragger LC Serisi 2018 yılı sonunda satışa sunulacak..


Türkiye'de üretilen en hesaplı otomobiller...





Kaynak;
http://cdmmobil.com/
http://tragger.com.tr/

3 yorum:

  1. Hızı 80 km olsa küçük bir otomobil bile olabilir aslında. Tabi ki menzilde arttırılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Proje; otomobile çevrilebilir..Zaten geliştirilebilir, Modüler diye belirtiyorlar..

      Sil
  2. Daha önce ki yıllarda tanıtılan TURCOTO aracını ortaya çıkaran CADEM ekibinin ortak çalışmasıyla TRAGGER çalışması da gerçekleşmiş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..