Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Kia Stringer, Türkiye'de; 2 Litre Motor, 244 Beygirle..

Spor otomobil karakterinde, klasik ve lüks ama heyecanlı bir otomobil.Hep önde olmak isteyenlerin otomobili.Bu sözler;  Kia'nın en yeni otomobili, Stringer'i anlatmak için kullandığı kelimeler..Amerika'da, Almanya'da ve bir çok Avrupa ülkesinde satılan lüks sedan artık Türkiye yollarına çıkıyor..





İkinci el bir Broadway'in  ortalama 16 - 19 000 TL,  0 km B sınıfı otomobillerin 90 000 TL civarı olduğu bir dönemde yeni ve lüks otomobil Stringer, 550 000 TL fiyatla satışa sunuluyor.




1998 cc hacimli benzinli motoru 100 km'lik bir mesafede (karma) 8.2 litre yakıt tüketen Kia Stringer; 353 Nm tork değerine sahip.


Hyundai ve KIA; dünya otomobil gündemini yönlendiriyor mu?


Teknik Özellikler

Dış (mm) Uzunluk 4.830
Genişlik 1.870
Yükseklik 1.400
İç (mm) Bacak mesafesi (ön / arka) 1.083 / 925
Baş mesafesi (ön / arka) 974 / 939
Omuz mesafesi (ön / arka) 1.433 / 1.391
Dingil mesafesi (mm) 2.905
İz genişliği (ön / arka) (mm) 1.596 / 1.619
Dingil çıkıntısı (ön / arka) (mm) 830 / 1905
Minimum yerden yükseklik (mm) 130
Minumum dönüş yarıçapı (m) 11,2 (RWD) / 11,7 (AWD)






Motor, 2.0L Benzinli, (8 İleri Otomatik)
Silindir Hacmi(cc) 1.998
Maksimum Güç(PS/d/d)
244 / 6.200
Maksimum Tork(Nm/d/d)
353 / 1.400~3.500

KIA'dan 5 yıldızlı Stinger ve Stonic


Maksimum Hız (km / s)   233 km
Hızlanma (sn) 0 - 100 km / s  6,0
Yaklaşma Açısı  13,1 ~ 13,4
Uzaklaşma Açısı  16,5






YAKIT TÜKETİMİ
Şehir içi (L/100 km)    10,9
Şehir dışı (L/100 km)   6,7
Karışık (L/100 km)     8,2
CO2 Emisyonu (Karışık, g/km)   189


Amerikan Efsanes, hala üretiliyormuş!!!


SÜSPANSİYON
Ön; MacPherson
Arka; Çok Nokta Bağlantılı
FRENLER
Hava Soğutmalı Disk

Hava Soğutmalı Çelik Disk







Park sensörleri, yağmur sensörü, 5 farklı sürüş modu, 7 inçlik multimedya ekranı,   ısıtmalı direksiyon, navigasyon, arka görüş kamerası ve  elektrikli park freni;  Stringer'in teknolojik özelliklerinden bazıları..


Fiat Chrysler, Hyundai ile elektrikli ve hibrit oto geliştirecek


Türkiye'de 550 000 TL olan aracın; Almanya fiyatı  44 490 Euro,  Fransa'da 45 400 Euro, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 32 900 Dolar

Kaynak;
https://www.kia.com/tr/modeller/stinger.html
https://www.kia.com
https://www.kia.com/fr/
https://www.kia.com/de/



35 yorum:

  1. Bu parayı ne bu araba ne muadilleri haketmiyor... Sebebi malum, araçların kalite vs düzeyleri değil ülkemizdeki fahiş vergi oranları ve kur yüzünden hakettiğinden daha pahalı olmaları.

    YanıtlaSil
  2. 550 bin olma sebebi acık 300 bini vergi arac 200 binle türkiyeye giriyor ataştırın bakin

    YanıtlaSil
  3. Amerika'da en dolusu 49 bin dolara satılan araç, Türkiye'de 550 milyar

    YanıtlaSil
  4. Avusturya da 45 bin euro..

    YanıtlaSil
  5. Hayallerimin çok ötesinde...(550 bin başlangıç)
    Neyse hayallerle yaşamaya devam...

    YanıtlaSil
  6. Hayallerinizin çok ötesinde bir otomobil...aynen bu fiyata 550 bine kia...hey maşallah..geldiğimiz duruma bak..gülsekmi ağlasakmı bilemedim..

    YanıtlaSil
  7. Kia ve 550 bin TL, 2012 model GTR bile 580-600 aralığında bulunuyor ki bu bütçeyi verecek adam onun motorunun litresini ve yakıtını düşünmez, Subaru BRZ - Toyota GT86 aynı kasa yapısına sahip ve çok daha ucuz araçlar, satacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  8. İnsanlar 2.0 stinger alacağına aynı paraya 1.6 mercedes,bmw yada 1.4 audi tercih edecektir. Malesef ekonomik durumdan dolayı insanlar böyle tercihlere yöneliyor

    YanıtlaSil
  9. 200 bine sportage satmaya çalışanlar bunu 550 binden satıyorlar

    YanıtlaSil
  10. Genel olarak vergilerin yüksek olması ülkemizin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini , israf ve aşırı harcamalardan uzak olmamız gerektiğini söylüyor.Bunlara makam araçları ve taşeron firmalardan kullanılan araçlarda dahil! Ne kadar dikkate alındığı zaten ortada..

    YanıtlaSil
  11. Harbi kiadan beklenmeyecek kadar iyi

    YanıtlaSil
  12. hyundai ve kia en hızlı gelişen markalar. adamlar çalışıyor

    YanıtlaSil
  13. Vay be Kia böyle araçlar yaparmıydı.. Canavar gibi araba

    YanıtlaSil
  14. Koreliler burdan bi alkışı hakediyor

    YanıtlaSil
  15. Türkiye'de Kia'ya kimse bu paraları vermez

    YanıtlaSil
  16. Kia, biz görmeyeli Porsche satmaya başlamış

    YanıtlaSil
  17. Araç çok güzel lakin bir de Amerika fiyatlarına bakarsanız gerçek değeri ortaya çıkar. Vergilerimiz malum...

    YanıtlaSil
  18. o paraya ikinci el bi porsche panemera alırım hiç değilse porsche binmiş oluruz

    YanıtlaSil
  19. Görüntü süper ama 550 bin süper ötesi bi fiyat yani

    YanıtlaSil
  20. Kiaya 550bin hahahahahah

    YanıtlaSil
  21. sen kia sın yaa haddini bil. Bu ne şimdi

    YanıtlaSil
  22. Hyundai bunu prestij için getirdi, çok satmak için değil bence. Bakın bunu da yapabiliyoruz diyorlar. Bizim gibi alman önyargılıların, önyargısını yıkmak istiyorlar. Kia'nın amerika web sitesine girdiğinizde bunun doğru olduğunu anlarsınız

    YanıtlaSil
  23. mükemmel bir tasarım, Audi mühendislerinin dokunuşu olduğu bariz belli. vites topuzu, havalandırmalar, ekran konumu, hele yandan bakınca arka çamurluk üstü A5 diyebilirim. ama diğer ayrıntılar daha sert ve marjinal olmasını sağlamış. belki biraz abartı olur ama aslında tam olarak aston martin, maserati, jaguar karışımı görmüyor değilim.

    YanıtlaSil
  24. Bakıldığı zaman belli bir strateji yürütüyor kia Türkiye. Cerato avrupa da sadece bizde var. Üstelik dizel otomatik olarak.A sınıfında aracı olan 3 markadan biri.Stinger için 1 senedir getireceğiz diyorlardı. Zaten satsın diye yapılan bir hamle olduğunu düşünmüyorum. Bir nevi geleceğe yatırım gibi birşey.Zaten pazarda kemikleşmiş bir müşteri kitlesi var. Son 1 yılda Türkiye pazarına 4 yeni model sürmüş. Bunların 2 tanesi tamamen yeni araç.Yeni ceed ve makyajlı sportage illa ki gelecek. Satılıp satılamaması distribütörün yapacağı hamlelere ve vergi sistemine kalmış

    YanıtlaSil
  25. Tasarım olarak gerçekten çok şık fiyat tartışılır. hemen hemen 2.0 passat fiyatının biraz üstünde ki bu araba daha dolu, daha lüks, daha prestijli bir araba

    YanıtlaSil
  26. dizelini getiremediler çünkü 2.2 motor, muhtemelen 900.000tl civarı bir fiyatı olacaktı

    YanıtlaSil
  27. Ülkemize geleceğini sanmazdım güzel araç olmuş.Fiyatina bakmaya gerek yok parası olan alır mis gibi biner.Burada satışları olsa ve alacak param olsa kia cadenza veya k900 alırdım ben.Gerci k900 önceden 7 serisine benziyordu yeni kasada s serisine benzemiş ama olsun

    YanıtlaSil
  28. Kia’nın marka imajı Hyundai, Toyota, VW, Ford, Honda, Opel gibi markaların gerisinde kalmıştı. Kia her ne kadar bizim hoşumuza gitmese de doğrusunu yapıyor marka imajlarını yükseltmeye çalışıyorlar. Normalde marka imajı yükseltmek fiyat yükseltme ile olmaz ama Türkiye’de fiyat yükselme ile oluyor bir şekilde. Kia “sıradan bir araba” imajı üzerlerine daha fazla yapışmadan bu imajdan kurtulmak istiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. türkiye pazarının şartları böyle global üreticiler için neredeyse hiçbir önem taşımadığı için Stinger 220 bin tl olsa da 350 bin tl olsa da farketmez. sonuçta kendi ülkesinde ve amerikan pazarında türkiye’de 3 yılda yaptığı satışı bir haftada yapacaktır. kia türkiye hedefleri picanto,rio,cerato ve ceed gibi araçlar üzerine kurulmuştur. daha fazlasını beklememek gerekir. bu segmentlerin dışında yapacağı her satış onun için ekstradır. ülkemizde araba,ayakkabı,gömlek,cep telefonu gibi tüketim araçları prestij simgesi olarak görüldüğü için kia ağzıyla kuş tutsa fark etmez.

      Sil
  29. Saçma sapan bir fiyat. Genel durumun böyle olduğunu biliyorum. 550 bine ikinci el güzel bir mercedes, bmw alınır. Gidip range rover bulunur. Vergi olmasa Maximum edeceği fiyat 150 bin tl.

    YanıtlaSil
  30. Araba muazzam bi makine. Performans verileri çok güzel, kapısını açsan yerlere donanım akacak şekilde dolu, tasarıma, ona buna zaten girmeye gerek yok.

    Fiyatına gelirsek de, bu ülkede polonun 170 bin fiyatı var beyler, yapacak bişey yok...

    YanıtlaSil
  31. Kiadan sonra Hyundai'de böyle bir araba üretir yakın zaman içerisinde

    YanıtlaSil
  32. Gün gelirde bir otomobile ayıracak bu denli bir param olursa, o otomobilin ülke içindeki prestijinede bakarım. Zira bu kadar para veriyorsam otomobilde konfor, yol tutuş, güç vs. gibi şeylerin yanında prestijde arıyorum demektir. Türkiye sınırları içerisinde o marka Kia mıdır? Hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  33. yandan civice, yan ve arkadan biraz panamera'ya benzettim ben de ama açıkçası normal bir ülkede yaşamış olsak ben de alabilmek isterdim. muhteşem bi görüntüye sahip ama gel gör ki ülkedeki vergi sistemine diyecek söz yok artık. adamlar bu arabayı satabilseler 50000 falan kazanırlar zannediyorum. devletimiz sırf bunun satışına izin verdiği için 330000 kasasına koyuyor hem de hiç yorulmadan...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..