Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En yeniler, en çevreci otomobiller Paris AutoShow'da

Mondial De L'auto Paris, bir başka adıyla Paris Motor Show başladı.Yine elektrikliler, hibritler, otonomlar başrolde.Tabii ki çekici otomobiller ve onları tanıtanlar da ön planda.Marka olarak bir sürpriz dikkat çekiyor; Bilgisayar markası Acer, otonom sürüş teknolojisine sahip otomobiliyle gözleri üzerine çekiyor..Başka; Citroen, Dacia, Hyundai, Lexus, Luxgen, Mercedes Benz, Renault, Skoda, Toyota..





Acer Sürücüsüz Otomobilini Gün Yüzüne Çıkardı

Acer; Tayvanlı Yulon Group ve alt kuruluşları olan otomobil markası Luxgen ve otomotiv elektronik teçhizat sağlayıcısı HAITEC işbirliğiyle hayata geçirdiği konsept araçla yapay zeka (AI) ve otonom sürüş teknolojisine dair vizyonunu paylaştı. 






Acer, Tayvan Otomotiv Teknolojileri İnovasyon Zirvesi 2018 kapsamında otonom sürüş özelliğine sahip konsept aracının tanıtımını yaptı. Araç, Tayvan’ın en büyük otomobil üreticilerinden Yulon Group alt kuruluşları olan otomotiv elektronik teçhizat sağlayıcısı HAITEC ve otomobil markası Luxgen işbirliğiyle hayata geçirildi. Acer tarafından geliştirilen otonom sürüş sisteminin Luxgen S3 elektrikli araç platformuna uyarlanmasıyla üretilen konsept, SAE (Society of Automotive Engineers – Otomotiv Mühendisleri Topluluğu) tarafından 4. Seviye - Yüksek Otomasyon kategorisinde sınıflandırılıyor. Bu seviye, aracın herhangi bir sürücü müdahalesi olmadan karmaşık sürüş tekniklerini otonom olarak gerçekleştirebilmesi anlamına geliyor. 

Acer Inc Value Lab Kıdemli Başkan Yardımcısı Edward Lin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Otomotiv ve bilgi teknolojileri endüstrisi bir paradigma dönüşümü yaşıyor. Otomasyon, bağlanabilirlik, elektrikli araçlara dönüşüm ve servisleştirme eğilimi geleceğin önde gelen akımları arasında yer alıyor. Acer olarak akıllı ulaşım çağında elektronik biletleme, akıllı park, bağlantılı araçlar ve trafik öngörüsü alanlarında sağlam bir birikime sahibiz. Kendi kendini sürebilen otonom araçlar üzerinde Yulon Group ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yazılım, donanım ve servis alanındaki gücümüzle yapay zeka alanında geliştirdiğimiz yetenekler, Mobility as a Service (MaaS) vizyonumuzu hayata geçirmek adına bize büyük avantaj sunuyor.”

HAITEC 2. Ürün Mühendisliği Grubu Başkan Yardımcısı Jung-Kuei Chen ise konuya dair şunları söyledi: 
“Otonom sürüş otomotiv endüstrisinin gelecek eğilimleri arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki üreticiler 2. seviyeden 3. ve 4. seviye otonom sürüş seviyesine adım atıyor. Acer ile birlikte Tayvan’ın ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), IoV (Internet of Vehicles) ve otonom sürüş teknolojisine sahip ilk aracına imza attık. Acer’in yapay zeka ve bulut alanındaki deneyimiyle HAITEC’in geliştirdiği açık araç platformunu bir araya getiren bu araç, farklı endüstrilerin işbirliğiyle neler başarabileceğimizin güzel bir örneğini oluşturuyor”

Luxgen S3 elektrikli otomobil platformu üzerine kurgulanan 4. Seviye otonom sürüş özelliğine sahip araç, Acer’ın çevresel algılama, karar verme ve kontrol özelliklerini barındıran otonom sürüş sisteminden güç alıyor. Acer’ın kurguladığı sistem, gerçek zamanlı kinematik pozisyonlama, kameralar, ışıklı radarlar, MMW radarlar, IMU (inert ölçüm ünitesi) ve ultrasonik algılayıcılardan gelen bilgileri harmanlayan algoritmaları kullanarak yapay zeka odaklı çalışıyor. Sistem ayrıca derin öğrenme teknolojisiyle yol üzerinde karşılaştığı objeleri tanımlayarak dinamik sürüş gerçekleştirebiliyor. 

Acer’in otonom sürüş sistemi, dinamik sürüş sırasındaki kararlarını görüntü algılama, 3 boyutlu ışıklı radarla engelleri tespit etme, doğruluğu yüksek haritalar ve gerçek zamanlı pozisyonlamaya bağlı yapay zeka modelleri yardımıyla veriyor. Böylece direksiyon kontrolü, fren, sürüş, manevra ve park işlemlerinin tümünü gerçekleştirebiliyor. Sistem ayrıca bulut tabanlı yönetim sistemiyle aracı mobil cihazındaki uygulama yardımıyla araca ihtiyaç duyan sürücülere yönlendirebiliyor. Bulut yönetim sistemi planlama, izleme, haber verme ve raporlama yönetimiyle güvenli takip olanağı sunarken, gerektiğinde insan müdahalesine de izin veriyor. 


Yerli Otomobil GEN'e Dair



Acer otonom sürüş sistemiyle gelecekte otonom sürüşü farklı seviyelere taşıyabilecek potansiyele sahip olmanın yanı sıra, platformu iş ortaklarına ve geliştiricilere açarak yeni nesil otonom sürüş servislerini birlikte hayata geçirmeyi planlıyor.

CITROËN C5 AIRCROSS’UN PLUG-IN HYBRID VERSİYONU PARİS OTOMOBİL FUARI’NDA TANITILDI

4–14 Ekim 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda Citroën, Yeni Citroën C5 Aircross’u Avrupalı tüketicilerle ilk kez buluşturdu. Ayrıca Citroën için bir ilk olan Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept de fuarda tanıtıldı. 2019’da 100’üncü yılını kutlayacak olan ikonik ve yaratıcı marka, standında, yolculuk sırasında akıllı telefon ve tabletlerle ilgilenenlerin yaşadığı yol tutması problemini ortadan kaldıran SEETROËN gözlükleri, kamp ve outdoor meraklılarına yönelik 4x4 Spacetourer RipCurl ve C3 Aircross RipCurl, moda işbirliklerinden doğan C3 ELLE Edition, Jean-Charles de Castelbajac imzalı E-MEHARI ve C3 özel serileri de sergilendi.





2018 yılının ilk yarısında dünya genelindeki satışlarını %9 oranında artıran Citroën, Avrupa’da da hem binek hem de ticari araçta son 7 yılın en yüksek satış rakamını elde etti. Bu artışın arkasındaki modeller son iki yılda tanıtılan C3, C3 Aircross, Yeni C4 Cactus, ve Çin pazarında satışa sunulan C5 Aircross oldu.

Markanın fuardaki en önemli yeniliği 2019 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan C5 Aircross SUV modeli. Citroën Advanced Comfort® programı kapsamında üretilen C5 Aircross, sağladığı konfor ile fark yaratıyor. Hafif ve ileri teknoloji ürünü EMP2 modüler platformu üzerine geliştirilen C5 Aircross, üstün sürüş konforuna ek olarak ilk kez C4 Cactus ile Avrupa’da sunulan, yol sarsıntılarının araç içine asgari düzeyde yansıtılmasını sağlayan Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli)süspansiyon sistemi ve Advanced Comfort koltukları barındırıyor.

Fuarın sürprizi ise Citroën C5 Aircross’un Plug-in (dışarıdan şarj edilebilir) Hybrid (PHEV) versiyonu. Hibrit modunda benzinli motorlara göre %40 yakıt tasarruf sağlayan bu model, ZEV (sıfır emisyon) modunda 135 km/s’e ulaşan hızlarda 50 km menzil sunuyor.

CITROËN C5 AIRCROSS AVRUPALI TÜKETİCİLERLE BULUŞTU
Citroën’in C3 Aircross’un ardından pazara sunduğu ikinci SUV modeli olan C5 Aircross, Paris Otomobil Fuarı’nda Avrupalı otomobil tutkunlarıyla buluştu. Citroën Advanced Comfort® programının üyesi olan C5 Aircross, sağladığı konfor ile öne çıkıyor. Hafif ve ileri teknoloji ürünü EMP2 modüler platformu üzerine geliştirilen C5 Aircross, üstün sürüş konforuna ek olarak ilk kez C4 Cactus ile Avrupa’da sunulan, yol sarsıntılarının araç içine asgari düzeyde yansıtılmasını sağlayan Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli)süspansiyon sistemi ve Advanced Comfort koltukları barındırıyor.

Citroën’in SUV sınıfındaki yeni otomobili C5 Aircross, 30 farklı gövde kombinasyonu, 5 farklı iç mekân tasarımı, 20 adet yeni nesil sürüş destek ve güvenlik teknolojisi, 6 farklı bağlantı teknolojisi, geliştirilmiş güvenlik donanımları, benzinli ve dizel motorlarında yer alan EAT8 tam otomatik şanzıman opsiyonuyla öne çıkıyor. Ayrı ayrı kaydırılabilen, katlanabilen ve yatırılabilen arka koltuklar sayesinde otomobilin bagaj hacmi 580 litre ile 720 litre arasında değişebiliyor. Sınıfının standartlarının üzerinde bagaj hacmi sunan C5 Aircross benzeri görülmemiş bir modülerlik sağlıyor. C5 Aircross, ön camın üst kısmında yer alan bir kamera ve ön tamponun içindeki radar sensörü sayesinde otonom sürüşe doğru önemli bir adım olan, aralarında, Aktif Güvenlik Freni, Stop&Go özelliğine sahip Adaptif Cruise Control, Şeritte Kalma Asistanı, Park Asistanı, zorlu koşullarda sürücülere destek olan Yokuş İniş Destek Sistemi ve Grip Control’ün de bulunduğu 20 farklı sürüş ve konfor destek sistemi ile donatıldı.

MARKANIN İLK PLUG-IN HYBRID MODELİ: CITROËN C5 AIRCROSS SUV HYBRID CONCEPT
Fransa’daki Rennes-La Janais tesisinde üretilen C5 Aircross, Avrupa’da 2018 yılı sonunda satışa sunulacak. Modelin 2020 yılının başında sunulması planlanan Plug-in Hybrid (PHEV) versiyonu da Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept ismiyle fuarda ilk kez görücüye çıktı. Bu model Citroën’in ilk Plug-in (dışarıdan şarj edilebilir) Hybrid modeli olma özelliğiyle öne çıkıyor.

Fuarda tanıtılan Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept; ön tamponda, yan Airbump’larda ve tavan çıtalarının alt kısmında yer alan beyaz, derin mavi ve elektrik mavisi grafik detayları içeren özel bir kaplamayla ve gövdeye elektrik verilmiş gibi hissettiren grafik motifleriyle dikkat çekiyor. 19 inç antrasit jantlar araca dinamik ve sportif bir hava katıyor. Arka bagaj kapağındaki Hybrid logosu da dikkat çeken bir diğer ayrıntı. Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept'e özel olan bu iki tonlu beyaz ve mavi efekte ek olarak, kabin içinde bej deri-kumaş karışımı Advanced Comfort koltuklar, bej deri efektli kumaştan üretilmiş torpido ön göğüs şeridi ve koltuk üstlerinde elektrik mavisi grafik detaylar karşımıza çıkıyor. 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ile 8 inçlik kapasitif merkezi dokunmatik ekran da bu temaya uyum sağlayarak Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept’in özel tasarımını destekliyor.


Türkiye'de otomobil ve araç imal eden firmalar


Geniş kitleleri hedefine alan Citroën, çeşitli segmentlere yönelik, müşterilerin farklı kullanım amaçlarına uygun elektrikli araçlar sunmaya devam ediyor. Markanın ürün gamında yer alan elektrikli modelleri; şehir içi veya uzun yol kullanımlarında, kalabalık aileler ve küçük işletmeler için E-Berlingo; şehir içinde yüksek yol tutuş ve çeviklik sunan C-Zéro; sahillerin ve dağların fatihi, ikonik Méhari modeline atıfta bulunan ve dört kişinin rüzgarı hissederek seyahat etmesini mümkün kılan E-MEHARI.

Citroën, C5 Aircross SUV Hybrid Concept’iyle tamamen elektrikli modellere ek olarak Plug-in (dışarıdan şarj edilebilir) Hibrit modellerini de müşterilerine sunacağını müjdeliyor. 2020 yılının başlarında satışa sunulacak olan C5 Aircross PHEV versiyonu markanın ilk PHEV modeli olacak. C5 Aircross PHEV versiyonunun pazara sunulmasıyla birlikte artık tüm yeni modellerin birer elektrikli versiyonu da bulunmasının startı verilecek. Bu sayede marka geniş bir kitleye, tüm segmentlerde ve her pazara uygun araçlar sunabilecek.

Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, günlük ihtiyaçlar için ZEV (sıfır salınım) modu ve uzun yolculuklar için hem elektrik hem de benzinli motor seçenekleri sunuyor. Citroën C5 Aircross PHEV, özellikle şehir içi yolculuklarında çevreci ve sessiz bir ulaşım aracı arayan ama keyif için yapılan uzun seyahatlerden de vazgeçmek istemeyen müşterilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek.

Uzun mesafeli ulaşımda rahatlık

Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, ZEV modunda 135 km/s’e ulaşan hızlarda 50 km menzil sunuyor. Birçok kullanıcı için günlük hayatta yeterli olan bu menzil sayesinde, benzinli motora ihtiyaç duyulmayabiliyor. Hibrit teknolojisi sayesinde kısa mesafeli yolculuklara ek olarak uzun yol yapmak da mümkün. Kullanıcılar araçlarını günlük hayatta istedikleri kadar elektrikli sürüş modunda kullanabiliyorlar ve gerektiğinde devreye giren verimli ve güçlü benzinli motor sayesinde şarj durumunu düşünmeden uzun mesafeler kat edebiliyorlar.

%40 yakıt tasarrufu

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, 180 HP PureTech 1.6lbenzinli motoru ile şanzıman arasında yer alan 80 kW elektrik motorunun birleşimiyle çevre dostu, ekonomik, her durumda yüksek verimli ve performanslı bir SUV’a dönüşüyor. Elektrikli motor 13,2 kW/s’lik gücünü High Voltage 200V Lithium-Ion bataryadan alıyor.

Hibrit modunda bu iki motor güçlerini birleştirerek en yüksek performanslarını ortaya koyuyorlar. Hibrit modunda ön tekerleklere 225 HP güç iletiliyor, en düşük motor hızlarından itibaren torkun kullanılabilmesini sağlıyor. Bu sayede kullanıcıları düşük tüketim ve yüksek sürüş keyfi bekliyor. Tüketim 100 km’de 2l ve CO2 salınımı km’de 50g’den daha düşük. Sadece benzinli motora sahip modellere kıyasla tüketimde %40 tasarruf sağlanıyor. Buna ek olarak benzinli motorun sessiz ve seri bir şekilde çalışması için kaputun altında bir starter jeneratörü de yer alıyor.

Yeni model, "i-booster" isimli fren sistemi sayesinde frenleme ve yavaşlama esnasında ortaya çıkan enerjiyi geri kazanabiliyor. Bu sayede mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülüp aküde depolanması sağlanıyor. Bu sistem akünün şarj edilebilmesini sağlamanın yanında elektrikli sürüş süresini de arttırıyor.

Hızlı ve verimli EAT8 otomatik şanzıman birçok konuda iyileştirildi. Optimize edilen vites geçişleri, ihtiyaç anında elektrikli motorun 337 Nm’lik tork kullanabilmesini ve fren pedalına basmadan yavaşlamayı mümkün kılan bir fren modunun eklenmesi bu iyileştirmelerden sadece bazıları.

Kullanım kolaylığı sunan ulaşım çözümleri

Çekiş modu yönetimi

Elektrikli motor ile benzinli motor arasındaki geçiş akünün doluluk durumu ve sürüş alışkanlıklarına göre otomatik olarak yönetiliyor. Ayrıca sürücü istediği zaman vites kolunun hemen sağında yer alan mod seçicisini kullanarak son derece kolay bir şekilde istediği sürüş modunu - ZEV, Hybrid veya Sport - seçebiliyor.

Verimli şarj

Batarya, evlerde kullanılan standart prize bağlandığında, soket modeline göre (14A ) dört saat ila sekiz saat arasında şarj olabiliyor. Eğer şarj için 32A’lık şarj ünitesi kullanılırsa 2 saatte tam şarja ulaşılabiliyor. Şarj işlemi oldukça basit ve uygun ücretlerden faydalanmak için programlanabiliyor veya ertelenebiliyor. Programlama seçenekleri yolcu bölmesindeki dokunmatik ekranda veya MyCitroën isimli akıllı telefon uygulamasında mevcut.

Şarj kabloları bagaj zemininin altındaki özel bir bölmede yer alırken şarj yuvası aracın sol tarafında bulunuyor. Şarj yuvasında şarj sürecini belirten renk kodları bulunuyor. Bu kodlar şöyle: Karşılama için beyaz ışık, bataryanın şarj edildiğini gösteren yanıp sönen yeşil ışık, akünün şarjının tamamlandığını gösteren sürekli yanan yeşil ışık ve şarjın ertelendiğini gösteren mavi ışık.

Ara yüzler ve özel hizmetler

Dijital gösterge panelindeki özel ara yüz sayesinde sürücü, 12.3 inçlik dijital gösterge panelinde istediği zaman "Hybrid" görüntüleme düzenini seçip “enerji ölçer”, “elektrik enerjisi” ve “yakıt göstergesi” gibi hibrit teknik verilerini görebiliyor. Bu seçenekte araç şarj olurken panelde şarjın dolması için kalan şarj süresi (s/dk), geri kazanılan elektrikli sürüş menzili (km), geri kazanılan batarya seviyesi (%) ve batarya şarj hızı (km/s) bilgilerini gösteren özel bir ekran da yer alıyor.

Yeni Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept'in enerji akışı diyagramı, tüketim istatistikleri, Eco-Coaching (Ekonomik sürüş asistanı) ve batarya şarj ayarları gibi hibrit teknoloji verilerini yönetmek için dokunmatik ekranda özel sayfalar bulunuyor. Ekranın altında yer alan doğrudan erişim düğmesi başta şarj programlama kısmı olmak üzere bu özel bilgilere anında erişim sağlıyor.

Dokunmatik ekrandaki 3D Citroën Connect Nav navigasyon sistemi hibrit teknolojisiyle ilgili özel niteliklere sahip olacak şekilde geliştirildi. Bu gelişim sayesinde sürücüler hizmet istasyonlarına ek olarak elektrik şarj noktaları ve aracın tamamen elektrikli sürüş modundaki menzilini yönetebilmek için akü doluluk seviyesine göre tamamen elektrikli sürüşte gidilebilecek menzili gösterebiliyor.

MyCitroën uygulaması ise sürücü ve araç arasında sürekli iletişim kuruyor. Akıllı telefonlarda kullanılabilen bu uygulama her gün ihtiyaç duyacağınız tüm verileri içeriyor ve çeşitli hizmetler sağlıyor. Uzaktan erişim de sağlayan bu uygulama aracınızın ne zaman şarj olacağını belirleyebilmenizi, şarjı istediğiniz zaman başlatabilmenizi veya durdurabilmenizi ve bataryanın doluluk seviyesini görüntüleyebilmenizi de sağlıyor. Şarj yönetimi ve planlamasının dışında uygulama ısıtma ve klima gibi ısı konforu özelliklerinin yönetimine izin vermenin dışında Eco-Coaching bilgilerini ve tüketim istatistiklerini görüntüleme imkanı da sağlıyor.


TEKNİK ÖZELLİKLER
Benzinli motor: PureTech 180 S&S 
Elektrikli motor: 80kW (benzinli motor ile şanzıman arasında konumlandırılmıştır)
Toplam güç: 225 HP / 4x2 ön tekerlerden çekişli
Elektrikli motor torku: 337 Nm
EAT8 elektrikli otomatik şanzıman
Akü: 13,2 kW/s enerji sağlayan High Voltage 200V Lithium-Ion batarya 
Şarj: 2 saat (32A) ile 8 saat (standart priz) arasında 
ZEV menzili: 50 km (135 km/s hıza kadar - NEDC protokolü)
Emisyon: Eşdeğer benzinli modele kıyasla 50 g CO2 / %40 daha az 

WLTP PROTOKOLÜNE UYUMLU CITROËN OTOMOBİLLERİ ARTIK DAHA DA ÇEVRECİ

Citroën’in binek otomobilleri, Dizel BlueHDi motorlarda kullanılan seçici katalitik redüksiyon (SCR) Direkt enjeksiyonlu benzinli PureTech motorlarda kullanılan inovatif bir partikül filtresi sayesinde 1 Eylül itibarıyla devreye alınan yeni WLTP protokolünün öngördüğü NOx ve CO değerlerini karşılıyor. Bu konuda şeffaflığa önem veren marka, internet sitesinde 2016 yılından bu yana gerçek kullanımlardan doğan yakıt tüketim değerlerini, Mart 2018’den bu yana ise yine gerçek NOx değerlerini yayınlıyor.

YENİ BERLİNGO VE YENİ C4 CACTUS DE FUARDA YERİNİ ALDI
Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştirilen Yeni Berlingo ve Yeni C4 Cactus de fuarda yerlerini aldı.

1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden, bu segmentin güçlü oyuncusu, 1.7 milyonun üzerinde satış rakamına sahip Yeni Citroën Berlingo, 19 adet sürüş destek ve güvenlik sistemi, dört adet bağlantı teknolojisi ve manevra yardımı özelliğine sahip. Üçüncü nesliyle görücüye çıkan Yeni Citroën Berlingo’da yeni BlueHDi 1.5 dizel ve benzinli PureTech 1.2 motorlar, yeni EAT8 tam otomatik şanzıman ve konforlu süspansiyon ayarları sunuluyor. Modülerlik ve geniş kabin alanı özellikleri açısından da geliştirilen Yeni model, bağımsız ve kolayca sökülebilen üç adet arka koltuk, 2.70 metrelik yükleme alanı ve 100 litre ek bagaj alanı sunmasıyla optimum kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni Citroën Berlingo’nun, akıcı şekilde yeniden tasarlanan gövdesi, kapı altlarında kullanılan Airbump®’lar ile uyum sağlıyor.


Citroën C4 Cactus, yenilenen tasarımı ve konfor anlamında çığır açacak Yeni Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli)süspansiyon sistemiyle yollarda yerini aldı. Citroën’in yeni kompakt hatchback otomobili C4 Cactus, 31 farklı gövde kombinasyonu, 5 farklı iç mekân teması, yeni multimedya özellikleri, geliştirilmiş güvenlik donanımları ile birlikte, benzinli ve dizel motorlarında yer alan EAT6 tam otomatik şanzıman opsiyonuyla öne çıkıyor.


Dacia Duster yeni 1.3 TCe benzinli motorun lansmanını gerçekleştiriyor.


Media Nav Evolution: Bu sistem ile akıcı bir deneyim ve mobil uygulamalara erişim imkanı sunuluyor.
Limited Sandero Stepway Serisini seçmek için inovatif bir tasarım yarışması düzenlenecek.
Satış rekoru: Dacia Avrupa’da en çok satan 5 marka arasına girdi.
#DaciaRoadStories: Dacia fanları tarafından bir gezi rehberi oluşturuldu.
Yeni Duster’ın lansmanından sonra Dacia, yeni satış rekorlarına imza atarak başarısını sürdürüyor. Dacia, Paris Otomobil Fuarı’nda motor inovasyonlarının yanı sıra, daha güçlü bir navigasyon sisteminin de tanıtımını gerçekleştiriyor.






Dacia fanları tarafından #DaciaRoadStories gezi rehberi ve Sandero için Limited Edition tasarımının seçileceği bir yarışma gerçekleştiriliyor. 

Yeni Duster 1.3 TCe 130bg ve 150bg motorlar 
Duster’ın yeni nesil benzinli motoru sürüş keyfini daha da arttırıyor:
- 5000 dev/dak’da 130 bg (96 kW) ve 1500 dev/dak’da 240Nm maksimum tork bir önceki nesil motora kıyasla +5 bg sağlıyor.

-5250 dev/dak’da 150 bg (110kW) ve 1600 dev/dak’da 250 Nm maksimum tork, yani önceki nesil motora kıyasla+25 bg sağlıyor. 

Tüm dizel motorlarını 4x2 ve 4x4 versiyonlarında Blue dCi ile yenileyen Dacia, Duster 4x2 versiyonlarla sunulan benzinli motor lansmanını gerçekleştiriyor. 4x4 versiyonlarda benzinli motor lansmanı ise 2019 yılı ortasından itibaren gerçekleştirilmek üzere planlanıyor. 

Media Nav Evolution: Akıcı bir deneyim ve mobil uygulamalara erişim
Dacia modelleri, daha kolay, hızlı navigasyon ve yeni özellikler sunacak olan Media Nav Evolution sisteminin yeni versiyonu ile birlikte sunuluyor:
-Android Auto ve Apple CarPlay en iyi akıllı telefon uygulamalarını bulmak ve mesajlara erişim sağlamak için kullanılabilecek.
-Daha hassas, dokunmaya duyarlı özellikler ve daha iyi ekran geçişi sayesinde menülere daha kolay erişim sağlanacak.

#DaciaRoadStories fanları tarafından üretilmiş bir kılavuz
Dacia, dünya çapında 5 milyon satış adedine ulaştı ve bu başarıyı fanlarıyla birlikte inovatif ve katılımcı bir proje olan #DaciaRoadStories ile kutlamak istedi. 

Bu proje sosyal medyada 1 milyondan fazla Dacia fanı tarafından destek görürken, dokuz kişi iki ay boyunca Yeni Duster ile Belçika, İsviçre, Almanya, Danimarka, İngiltere ve Fransa’da yolculuk yaptı. Bu yolculuk sonrası fanlara ait unutulmaz hikayeler ve harika yolculuk fikirlerinin yer aldığı #DaciaRoadStories gezi rehberi ortaya çıktı.

Yeni Limited Edition Sandero Stepway oylaması başladı 
Sandero Stepway, Paris Otomobil Fuarı’nda Flora Jammes, Aurélie Abric ve Pierre Lancien tarafından tasarlanan üç orijinal tasarımıyla sergileniyor. 6 - 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada, internet kullanıcıları Dacia tarafından düzenlenen “Limited Edition” için tasarım temalarını önerdi. Üç tasarım finalisti, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve 2 Ekim’de başlayıp 13 Ekim 18:00 ‘da sona erecek olan yarışmanın ikinci bölümünün startını verecekler. Ardından, bu üç tasarımcının tasarımları Dacia’nın Paris Otomobil Fuarı’ndaki standını ziyaret eden ziyaretçilerin ve fuar için ayrılmış olan internet sayfası üzerinden internet kullanıcılarının oyuna sunulacak.

Kazanan Sandero Stepway’in“Limited Edition” tasarımını gerçekleştirmiş olacak.

Dacia yeni bir satış rekoruna imza attı
Dacia, tarihinin en başarılı ilk yarıyıl satış adedine ulaştı. Markanın Fransa’daki satışları yılın ilk yarısında yüzde 20,8 artış gösterdi, perakende müşteri satışlarında binek araç sıralamasında 3. sıraya yerleşti. 

Marka, Avrupa’da yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14,6 artırarak 281 bin 206 adetlik satış gerçekleştirdi. Bu satış adediyle 0,3 puanlık artış ile yüzde 2,9 pazar payı elde ederek rekor bir satış rakamına ulaştı. Dacia, böylece Avrupa’da perakende satışlarda en çok satan 5 marka arasına girmiş oldu. 


Dacia modelleri arasında gerçek bir yıldız olan Sandero, hala Avrupa’da perakende müşteri satışlarında 1’inci sırada yer alıyor. Yeni Duster ise Avrupa’da yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği yaklaşık 62 bin 900 adetlik satış adediyle başarısını devam ettiriyor.

Hyundai’den Paris’te Performans Sunumu.

Hyundai, en yeni N modelleriyle Paris Otomobil Fuarı’nda performans vurgusu yaptı.
i30 N’den sonra i30 Fastback N ve i30 N Option ile hızlı kompakt ürünlere ağırlık veriyor .
Hyundai’nin fuardaki bir diğer yıldızı ise tasarım şovu olan “Le Fil Rouge” konseptiydi.






Hyundai Tasarım Merkezi ve N Motorsport Departmanı, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle birbirinden heyecan verici modellerini paylaştı. İlk kez ziyaretçilerin beğenisine sunulan i30 Fastback N ve 25 farklı kişiselleştirme imkanı sunan i30 N Option ile özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefleyen Hyundai, Le Fil Rouge konseptiyle de gelecekteki tasarımları hakkında ipuçları sunmuş oldu.
Hyundai, C segmentinin ilk hızlı fastback modeline imzasını atıyor
i30 Fastback N, sofistike ve performanslı karakterini yansıtmak için beş kapılı hatchback kardeşinin birçok tasarım özelliğini almış durumda. Dış tarafta, zarif i30 Fastback şekli, beş kapılı N hatchbackin dinamik özellikleriyle birleştirilmiş. Dinamik görünümlü bir N Izgara ve geniş hava girişli N ön tamponun yanı sıra benzersiz bir arka tampona da yer veren Hyundai, böylelikle otomobilin hızlı bir yapıda olduğunu ilk andan itibaren gözler önüne sermiş oluyor. Alçaltılmış gövdenin siyah yan basamakları, modelin sportifliğinin altını çizen bir diğer unsur. Ayrıca, arkada yer alan çift son susturucu ve bagaj kapağına entegre edilmiş spoyler de sürüş dinamizmini vurguluyor.
i30 Fastback N’nin iç tasarımı da gayet şık ve sportif. Karakteristik kırmızı renkli N dikişiyle üretilen özel N direksiyon simidi, N logolu koltuklar ve vites topuzuyla da sportif denge desteklenmiş. Sportif bir iç mekana sahip olmasına rağmen gündelik kullanımdan da ödün vermeyen otomobilin koltukları, düz olarak katlandığında bagaj kapasitesi 1,351 litreye kadar çıkabiliyor. Böylelikle hızlı araçlardan hoşlananlar, aynı zamanda ailece kullanım özelliklerinden de geri kalmamış oluyor.






Yüksek performans ve dinamik bir sürüş
Kullanıcılar, i30 Fastback N’i iki farklı güç seçeneğiyle satın alabilecekler. Turbo beslemeli 2.0 litrelik motor, 250 ve 275 beygir güç üretirken ortalama olarak da 7.1 lt yakıt tüketimi sergiliyor. Her iki güç seçeneği, 353 Nm maksimum tork değeri sunarken, 250 beygirlik model 0’dan 100 km/s hıza 6.4 sn, performans paketli 275 bg versiyon ise 6.1 sn’de ulaşmış oluyor. Her iki seçenek N Grin Control sistemiyle donatılırken, kullanıcısına 5 farklı modda sürüş imkanı sunmuş oluyor. Direksiyondan da kumanda edilebilen bu gelişmiş modlar, “Eco, Normal, Sport, N ve N Custom” olarak değişik karakterlerde sürüş zevki yaşatıyor.
i30 N Option ile daha fazla performans, daha fazla heyecan 
Fuarda dikkat çeken bir diğer dünya prömiyeri ise yüksek kaliteli dış ve iç bireyselleştirme seçenekleriyle ilgili yeni bir bakış açısı sunan “i30 N Option” oldu. Bu özel program, mevcut i30'unu daha fazla stil ve performansla buluşturmak isteyen N müşterilerine yönelik çok fazla seçenek sunuyor. 
Motorun mevcut performansını artırmaya yönelik; upgrade edilmiş özel yazılımlar, yarış tipi egzozlar, yol tutuşu artırmaya yönelik ekstra güçlü süspansiyon sistemleri, ultra-hafif alaşımlı jantlar, slick ve yarı slick hız tipi lastikler, daha geniş hava girişli tampon ve motor kaputu, komple süet iç mekan ve vücudu kavrayan N Motorsport koltuklar sunuluyor. Tüm bu modifikasyonlarla beraber i30 N artık daha yarışçı bir görünüme ve karaktere kavuşmuş oluyor.
Çevreci otomobiller de Paris’teydi

Hyundai, performans modelleriyle beraber 2018 yılında piyasaya sunduğu çevreci otomobilleri KONA Electric, IONIQ Electric ve hidrojen yakıt hücreli NEXO Fuel Cell’i de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Yeni teknolojiler geliştirmek için büyük yatırımlar yapan Hyundai, gelecekte çevreci otomobillerin daha fazla tercih edileceğini savunuyor. Bu nedenle, hidrojen ve elektrikli modellerdeki ilgi alanını genişletmeye devam ediyor.


Premium otomobil üreticisi Lexus, 2018 Paris Otomobil Fuarı’na birçok yenilikle katılarak şov yaptı.

 Lexus, bu yılki fuarda yeni Lexus RC coupe’nin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. 
RC’nin yanı sıra tamamen yenilenen lüks sedan ES’nin Avrupa prömiyerini de yapan Lexus, Paris’te yeni crossover modeli UX’i ve limitli üretime sahip olacak süper coupe LC’nin Yellow Edition versiyonunu sergiledi.





Lexus’un duyulara hitap eden modeli Yeni RC ilk kez Paris’te
Paris’te dünya lansmanı gerçekleştirilen RC coupe, tanıtıldığından bu yana markanın duygusal tasarım yönünü ve keyifli sürüş deneyimini en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Mevcut Lexus modellerinin tüm iyi özelliklerini taşıyan Lexus RC, aynı zamanda Lexus’un evrimleşen son tasarım diline ve süper coupe LC’den esinlenen keskin sürüş deneyimine de sahip oldu. Dış tasarım sportif tarzını devam ettirirken, RC’nin iç mekanında sunulan zarif tasarım, yüksek kaliteye sahip materyaller ve sürüş keyfini maksimuma çıkaran göstergelerle donatıldı.

RC, yeni versiyonuyla birlikte aerodinamik olarak da geliştirildi. Yan taraftaki yüzgeçler ve arka tampondaki hava kanalı gibi detaylar, aracın dengesini iyileştirdi. Bununla birlikte LC’deki gibi daha keskin motor tepkileri ve direksiyon hissi için geliştirmeler yapıldı. Sonuç olarak yeni RC, her türlü sürüş koşulunda daha dinamik ve dengeli bir araç haline geldi. İdeal bir uzun yol otomobili olmasının yanı sıra virajlı yollarda da eğlenceli sürüş deneyimi sunuyor.


Türkiye'de Üretilen Otomobillerin 2018 Yılı Yerlilik Oranları Açıklandı, En Yerli i20!


Daha atletik bir tasarım ile daha keyifli bir sürüş sunan yeni RC’de, hibrit seçeneğinin yanı sıra 245 HP üreten 2.0 litrelik turbo motor da tercih edilebiliyor. 19 inç yeni jantlar ise, yüksek yol tutuşa sahip lastikleriyle direksiyon tepkilerini iyileştirdi. RC, dinamik hatlarını kusursuz bir şekilde gözler önüne seren Gök Mavisi ve Alev Sarısı renkleri de dahil olmak üzere 11 farklı gövde rengi ile satışa sunulacak.

Lexus LC’den özel bir seri tanıtıldı
Lexus Paris Otomobil Fuarı’nda en yeni lüks coupe modeli LC’nin Yellow Edition versiyonunu tanıttı. LC Yellow Edition, markanın amiral gemisi coupe ürün gamına eklenen göz kamaştırıcı bir model olacak. Bu yeni versiyonda sunulan enerjik sarı dış rengi, kabin içindeki versiyona özgü siyah kapı panelleri, beyaz yarı anilin deri koltuklar ve sarı alcantara iç kaplamaların kullanıldığı bir bütünlük ile sunuluyor.

LC Yellow Edition dış rengi ile dikkat çekici bir araç olmasının yanı sıra, Sport + donanım özellikleriyle araca eklenen değişken oranlı direksiyon sistemi, dört tekerlekten direksiyon sistemi ve Torsen tahditli kaydırmalı diferansiyel ile mükemmel bir yol tutuş ve performans sergiliyor. Bu gelişmiş sistemler, LC’nin alçak ağırlık merkezine sahip GA-L global mimari platformunun tüm potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Özel 21 inç dövme alüminyum jantlar, karbonfiber tavan paneli ve aktif arka spoyler aracın hafiflemesine yardımcı oluyor. LC’nin dengesini daha da üst düzeye taşıyan spoyler, 80 km/s’nin üzerindeki hızlarda otomatik olarak açılıyor. Yellow Edition versiyonu, Lexus’un devrimci kendi kendini şarj eden Çok Aşamalı Hibrit sistemine sahip LC 500h’de ve 464 HP güç üreten V8 benzinli atmosferik motorlu LC 500’de sunulacak.






Lüks sedan Lexus ES Paris’te
Lexus, Paris’te tamamen yeni, yedinci jenerayon ES lüks sedan modelinin Avrupa prömiyerini yaparak örtüsünü kaldırdı. Konfor, kalite ve lüks özellikleriyle ilk jenerasyondan bu yana adından söz ettiren ES, sedan kullanıcıları için yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Daha geniş, daha sessiz ve daha güvenli hale getirilen yeni ES, aynı zamanda tamamen yeni şasisiyle birlikte daha yüksek sürüş dinamikleri sunacak.

Lexus tasarım dilini bir sonraki seviyeye taşıyan LS sedan ve LC coupe’nin izlerini takip eden ES, hibrit ve benzinli motora sahip versiyonlarla satışa sunulacak. Yedinci jenerasyon ES, aynı zamanda Batı ve Orta Avrupa’da ilk kez satışa sunularak daha geniş müşteri kitlelerine ulaşacak. Lexus’un daha duygusal ve heyecan verici tasarım dilinin devamı olan ES, markanın vizyonunu daha geniş kitlelere yaymaya hazırlanıyor. 2020’de yıllık 100 bin adetlik satış hedefleyen Lexus adına, ES sedan kilit modellerden biri olacak.

Tamamen yeni mimari üzerine yapılan ES, önceki jenerasyona göre 65 mm daha uzun, 5 mm daha alçak ve 45 mm daha geniş olarak tasarlandı. Ayrıca aks aralığı da 50 mm uzayarak, aracın daha geniş ve daha oturaklı olmasını sağladı. ES, bu yeni oranlarıyla daha yüksek sürüş performansına ulaştı.

İleri teknoloji hibrit sedan
ES 300h, yeni dördüncü jenerasyon kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisini kullanıyor. Sıra dışı yakıt verimliliği, yüksek performans ve düşük emisyon değerlerinin sunulmasını sağlayan Hybrid ES, 2.5 litrelik benzinli motoru, daha hafif, kompakt ve daha fazla güç yoğunluğuna sahip elektrikli motorla kombine ediyor. Toplamda 218 HP güç üreten ES 300h, sadece 4.7 lt/100 km tüketime sahip.

Lexus UX de Paris sahnesinde
Lexus’un Paris’teki standında UX crossver modeli de yer aldı ve premium üretici ilk kez burada bu model için ön siparişler almaya başladı. Lexus, UX modelinde konvansiyonel ve hibrit olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Yeni geliştirilen ve yüksek termal verimliliğe sahip 2.0 litrelik benzinli motor, yeni “direct shift CVT” şanzımanla eşleştiriliyor. Yeni dördüncü jenerasyon hibrit UX ise yakıt ekonomisini artıran, daha güçlü bir elektrik motoruna sahip. Lexus’un yeni crossover’ı benzinli UX 200 ve hibrit UX 250h model isimleriyle satışa sunulacak. 

Yeni Lexus UX, Avrupa pazarında yüksek potansiyeliyle öne çıkıyor. Kullanıcıların geleneksel modellere alternatif aradığı pazarda, Lexus UX farklı ve modern yaşam tarzlarına çekici bir yaklaşım getiriyor. Lexus’un sıra dışı tasarım dilini crossover modele uygulayan UX, aynı zamanda hibrit modellerle de üstünlüğünü ortaya koyuyor. Lexus UX 250h, 178 HP üreten 2.0 litrelik hibrit motoruyla sınıfının en verimli kombinasyonlarından birine imza atıyor. 


Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’na yeni modelleri ile damga vurdu 

Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen yenilediği B-Serisi, marka tarihinin en fazla satılan SUV ailesinin en yenisi GLE ve Mercedes-AMG markasının yeni modeli A 35 4MATIC’in dünya lansmanlarını gerçekleştirdi.






Mercedes-Benz, Paris’te ayrıca; markanın en kompakt sedanı A-Serisi Sedan, yeni 6 silindirli motoruyla Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Kapılı Coupé, smart’ın 20. yılına özel tasarlanan smart forease, Mercedes-Benz EQ markasının ilk yüzde 100 elektrikli modeli EQC ve 1937 model rekortmen W 125’den esinlenilerek üretilen EQ Silver Arrow modellerini de ilk defa bir otomobil fuarında meraklıları ile buluşturdu.
Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “2019 yılında Türkiye’de satışa sunacağımız A-Serisi Sedan ve Yeni B-Serisi ile Premium kompakt sınıfta başlattığımız yüksek kalite, konfor ve teknoloji standartlarını daha geniş kitleler ile buluşturacağız. EQC modelimiz ile de yüzde 100 elektrikli mobiliteye adım atacağız.” şeklinde konuştu. 
Mercedes-Benz, 2 Ekim Salı günü basın mensuplarına kapılarını açan 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda üç dünya lansmanı ve Daimler bünyesinde altı farklı modelin ilk fuar gösterimlerini gerçekleştiriyor. Hemen her segmentte en az bir yeni model tanıtan şirket, çok özel konsept çalışmaları ve geleceğin mobilite çözümleri ile de şimdiden fuarın yıldız markası oldu. 4-14 Ekim tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak Paris Otomobil Fuarı’nda Mercedes-Benz, tamamen yenilenen B-Serisi, Yeni GLE ve A 35 4MATIC modellerini ilk defa kamuoyunun beğenisine sunuyor. Şirket bunun yanı sıra tamamen elektrikli EQC modelini de ilk kez bu fuarda sergiliyor.






Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan: 
“Premium kompakt sınıftaki başarımızı, A-Serisi Sedan ve Yeni B-Serisi ile sürdüreceğiz”
2018 Paris Otomobil Fuarı’na katılan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Premium kompakt sınıfta yeni A-Serisi ile başlattığımız değişimi ve başarıyı, 2019 yılında A-Serisi Sedan ve yeni B-Serisi ile sürdüreceğiz. Standartları yeniden belirlediğimiz premium kompakt sınıftaki modellerimiz ile otomotiv sektörünün en üst düzey güvenlik teknolojilerini ve yapay zekâya sahip MBUX ile çığır açan multimedya çözümlerini sunuyoruz. Haziran ayında satışa sunduğumuz yeni A-Serisi sonrasında, A-Serisi Sedan ve Sport Tourer olarak konumlandırılan yeni B-Serisi ile 2019 yılında segment liderliğini hedefliyoruz. Türkiye pazarı için büyük önem taşıyan bu iki aracımızı, 2019’un ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacağız. Otomotivdeki öncü kimliğimizi elektrikli otomobiller ile de sürdürmeyi planlıyoruz. 2018’in Kasım ayında elektrikli smart ile başlatacağımız mobilite seçeneklerimizi her yeni modelde genişleterek, 2020 yılında Mercedes-Benz’in yeni teknoloji markası EQ ile bir sonraki aşamaya geçeceğiz. İlk kez bir fuarda - Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Mercedes-Benz EQC, yüzde 100 elektrikli altyapısı ile sürdürülebilir çevrecilik anlayışıyla yollara çıkıyor. Mevcut modellerimizde de sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle donatılan EQC’yi 2020’den itibaren Türkiye’de satışa sunacağız.” dedi.






Yeni Mercedes-Benz B-Serisi: Kendinden emin, sportif görünüm
Yeni Mercedes-Benz B-Serisi yerini aldığı önceki nesil ile kıyaslandığında daha dinamik ve sportif bir karakterle yollara çıkıyor. Atak sürüş özellikleri ile yeni B-Serisi, önceki nesline göre daha konforlu bir yaşam alanı sunarken, özgün tasarımlı iç mekânı ise yüksek kalite algısıyla benzersiz bir deneyim vaat ediyor. Öğrenme yeteneğine sahip bilgi ve eğlence sistemi MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), sezgisel kullanıcı arayüzü, kusursuz grafikler, “Hey Mercedes” sesli komut sistemi, standart olarak sunulan dokunmatik ekran gibi fonksiyonlarla yenilikçi bir deneyime öncülük ediyor. S-Serisi’nden bazı özellikler de barındıran yeni B-Serisi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. 2019 yılının Mart ayında Türkiye’de satışa sunulacak yeni B-Serisi, daha geniş iç mekân, yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlar ile sınıfının standartlarını tamamen yeni bir boyuta taşıyor. 

Mercedes-Benz A-Serisi Sedan: Premium sedan dünyasına kompakt bir giriş
Mercedes-Benz, 1997 yılında A-Serisi ile kompakt sınıfa giriş yaptı. A-Serisi yıllar içerisinde başlı başına bir model ailesine dönüşürken, şirket o tarihten bu yana 6 milyon adet kompakt sınıf araç sattı. Marka, ailenin 7. üyesi olan A-Serisi Sedan ile ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Sadece Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki ürün gamını genişletmekle kalmayan A-Serisi Sedan, aynı zamanda C-, E- ve S-Serisi modellerini de tamamlıyor. Arka koltuk baş mesafesiyle sınıfının en iyi değerini sunan otomobil aynı zamanda bilinen ve beğenilen A-Serisi niteliklerini de bünyesinde barındırıyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip benzinli ve dizel motorları, S-Serisi’nden transfer edilen sürüş yardım sistemlerinin de katkısıyla yüksek güvenlik seviyesi, sezgisel kullanıma imkân tanıyan ve aynı zamanda öğrenme yeteneğine sahip MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi ve eğlence sistemi ile yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan; premium kompakt sedan sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. Yeni A-Serisi Sedan, 2019’un Şubat ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 


Yeni Ferrari Monza SP1 ve SP2; Ferrari 450 Monza, 860 Monza ve 166 MM'den ilham aldı


Mercedes-AMG A 35 MATIC: Sürüş performansı dünyasına yeni giriş seviyesi
Mercedes-AMG, yeni A 35 4MATIC ile sürüş performansı dünyasına tamamen yeni bir model sunuyor. Henüz ilk tasarım aşamasından itibaren yeni Mercedes-Benz A-Serisi üretim programının bir parçası olarak ele alınan ve gelecekteki A 45 4MATIC modelinin izinden giden A 35 4MATIC, tüm AMG niteliklerini bünyesinde barındırıyor. Mercedes-Benz’in yeni platformunu kullanan otomobilde 306 BG (225 kW) üreten yeni 2,0 litre hacimli dört silindirli turbo motor devreye giriyor. Şasi, gövde iskeleti, yürüyen aksam, dört tekerlekten çekiş sistemi ve şanzıman da dâhil her bir ayrıntısı maksimum sürüş konforu sunacak şekilde optimize edilen A 35 4MATIC, spor otomobil seviyesinde performans değerleri ve karakteristik tasarımıyla Hot Hatch dünyasına güçlü bir giriş yapıyor.
Yeni Mercedes-Benz GLE: Trendleri belirleyen SUV baştan aşağı yenilendi
Yeni Mercedes-Benz GLE, birçok yenilik ve yeni teknoloji ile birlikte geliyor. Yeni nesil GLE’nin en önemli özelliklerden biri E-Active Body Control. Yeni geliştirilen havalı süspansiyon sistemi, her bir tekerlekteki amortisörün birbirinden bağımsız şekilde kontrol edebilmesine imkân sağlarken, arazi koşullarında hem konfor hem de performansı eş zamanlı olarak arttırıyor. Yaşam alanı daha büyük ve daha konforlu bir yapıya sahip yeni GLE’de, isteğe bağlı olarak üçüncü koltuk sırası da alınabiliyor. Bilgi ve eğlence sistemi daha büyük ekranlarla dikkat çekerken, 720 x 240 piksel çözünürlüğe sahip renkli ön camda sanal gösterge paneli ve el hareketlerini algılayarak kullanıcının talimatlarını yerine getiren MBUX – Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi gibi özellikler kullanım kolaylığını destekliyor. Heyecan uyandıran, güçlü bir görünüm sunmakla kalmayan dış tasarım aynı zamanda SUV segmentinin en iyi aerodinamik değerine sahip. 

smart forease: smart’ın 20. yıl kutlaması
Paris Otomobil Fuarı’nda smart markasının doğumunun 20. yılı için hazırlanan özel bir konsept olan smart forease de sergilendi. 2002 yılındaki Crossblade ve 2011 yılındaki forspeed konseptleri gibi forease de tavanı olmayan radikal bir tasarıma sahip. Elektrikli altyapıyı barındıran smart konsepti şimdiden fuarın yıldızlarından biri oldu.
EQC ve EQ Silver Arrow: İlk fuar gösterimi
Mercedes-Benz’in yeni teknoloji markası EQ bünyesinde, ilk yüzde 100 elektrikli seri üretim sunan modeli EQC ve 1937 yılında dünya kara hız rekorunu kıran W 137’den esinlenilerek hazırlanan, tek kişilik, elektrikli altyapıya sahip EQ Silver Arrow konsepti de otomobil tutkunları ile buluşuyor.


Renault’dan Paris Otomobil Fuarı’nda İki Dünya Prömiyeri: EZ-ULTIMO ve Yeni Kadjar


Renault, premium ve paylaşımlı robot araç modeli konsept EZ-ULTIMO’nun dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. 

Daha dinamik ve çekici çizgilere sahip Yeni Kadjar’ın da Paris’te ilk gösterimi gerçekleştiriliyor. 
Avrupa’nın en çok satan modelinin Limited Edition versiyonu ZOE Iconic ile Renault standında yerini alıyor. 




Renault, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda konsept modeli EZ-ULTIMO’nun dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. EZ-ULTIMO elektrikli, internet bağlantılı ve otonom bir robot otomobil. Bu konsept model, paylaşımlı mobilite hizmetlerinin giderek önem kazandığı bir dönemde herkese ayrıcalıklı ve benzersiz bir taşıma deneyimi sunan, birinci sınıf bir mobilite çözümü olarak öne çıkıyor. 

Yeni Renault Kadjar daha çekici tasarımı ve konforu ile Paris’te otomobil severlerin beğenisine sunuluyor. Kadjar, geleneksel SUV tasarımına sadık kalırken, dinamik ve çağdaş hatlarıyla daha çekici ve şık görünümü ile dikkat çekiyor. Yeni Kadjar’da konfor, kalite ve ergonomik tasarım ön planda tutulurken, yeniden tasarlanan iç kısım ile daha keyifli bir sürüş deneyimi sunuluyor.


Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda EZ-ULTIMO konsept modeli ile geleceğe ilişkin vizyonunu ortaya koyuyor. Müşteri beklentileri ve tüketim alışkanlıklarının değiştiği bir dönemde otonom, elektrikli, paylaşımlı çözümler ile herkes için sürdürülebilir mobilite kavramını vurguluyor. Diğer taraftan tasarımı ile müşterilerin beğenisini kazanan Kadjar modeli Paris’te ilk kez gün ışığına çıkıyor. Renault Kadjar, keskin hatları, dinamik özellikleri ve konforu ile geniş bir müşteri yelpazesinin ilgi odağı olmaya aday.” dedi. 

EZ-ULTIMO: Elektrikli, internet bağlantılı ve otonom bir robot otomobil konsepti
Seyahat veya şehir turunda hizmet vermek üzere tasarlanan lüks konsept EZ-ULTIMO, her açıdan Renault’nun DNA’sına sahip olmasının yanı sıra markanın ‘Fransız Tasarımı’ ve ‘Easy Life/Kolay Yaşam’ ilkelerini yansıtıyor. 

Konsept model, en fazla 3 yolcunun seyahat edebildiği rahat bir kabine sahip. Renault Grubu tarafından tanıtılan AEX (Augmented Editorial Experience) kapsülü sayesinde benzersiz bir multi-medya deneyimi ile şehri seyretmek mümkün oluyor. Yolcu, kabin içinde kendini evinde hissediyor ve evinin camından dışarı bakarmış gibi panoramik cam tavandan gökyüzünü seyredebiliyor.

Kabin içinde ahşap, mermer ve deri gibi seçkin malzemeler öne çıkıyor. EZ-ULTIMO’nun döşemelerindeki rafine detaylar, aydınlatma ve şeffaflık ise kabin içi sürüş deneyimini unutulmaz hale getiriyor.

4’üncü seviye otonom sürüş becerisine sahip EZ-ULTIMO, önündeki araç ile olan mesafesini ayarlayabiliyor, şeritte kalabiliyor ve şerit değiştirebiliyor. Ayrıca kendi başına veya takip merkezine bağlantı imkanı sayesinde, yakınındaki olağanüstü olaylara karşı kendini güvenli bir konuma alabiliyor. Ayrıca EZ-ULTIMO, hem şehir içinde hem de şehir dışında seyahat edebiliyor, örneğin havaalanına veya otelden turistik bir bölgeye gidebiliyor.

EZ-ULTIMO, Renault Grubu’nun 2018 yılında otonom, elektrikli, internet bağlantılı ve paylaşımlı şehir mobilite hizmetlerine yönelik 3’üncü konsept modeli olarak öne çıkıyor. EZ-GO ve EZ-PRO’nun ardından Renault EZ-ULTIMO, Renault Grubu’nun herkes için sürdürülebilir mobilite vizyonunu tamamlıyor.

Yeni Kadjar’da konfor, kalite ve ergonomik tasarım ön planda
Daha çekici ve konforlu tasarımı ile Yeni Kadjar Paris’te günyüzüne çıkıyor. C şeklindeki LED farlar Kadjar’ın yüksek teknolojik görünümüne katkı sağlıyor. Yeni tasarım özellikleri arasında; yeni krom geniş ızgara, gövde rengiyle aynı renk tamponlar geliyor.
Yeni Kadjar’ın iç mekanında da önemli değişiklikler göze çarpıyor; 
Yeni multimedya dokunmatik ekran daha yüksek parlaklığa ve hassasiyete sahip. 7 inç ekran R-LINK 2 sistemine sahip.
Yeni otomatik klima kontrol paneli daha modern ve ergonomik bir tasarıma sahip. 
Yenilenen Kadjar’da sunulan yakıt verimliliği ve performansı artıran yeni nesil benzinli ve dizel motorlar sürüş keyfini daha da artırıyor.

1.3l TCe benzinli motor Yeni Renault Kadjar 2 güç seçeneğiyle birlikte sunuluyor (140 ve 160 bg). Bu yeni nesil motor, İttifak ve partneri Daimler tarafından birlikte geliştirildi. İki ortağının en üst kalite standartlarıyla sunulan motor, daha önceki Tce motora kıyasla daha geniş bir güç seçeneği, daha fazla tork (özellikle düşük motor hızlarında), daha az CO2 salımına sahip.

Yeni Kadjar motor yelpazesi: 
Geliştirilmiş benzinli ve dizel motorları ile daha yüksek sürüş keyfi. 

“Blue dCi” adı verilen yeni nesil dizel motorların zararlı emisyon miktarlarını azaltan son teknoloji sistemleri de Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor. Yeni Kadjar, 1.5 Blue dCi 115 bg ve 1.7 Blue dCi 150 bg motorlarla sunulacak.

Yeni Limited Edition : ZOE Iconic
110 bin adedi aşan satış rakamı ile ZOE, Avrupa'nın en çok satan elektrikli araç modeli. ZOE, 2012 sonundaki lansmanından bu yana elektrikli araç pazarının ikonu haline geldi. Bu anlamda, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan Limited Edition ZOE’ye ‘Iconic’ adının verilmesi bir tesadüf değil. Bu versiyon yeni gri gövde rengi, yeni 17 inç alüminyum jantlar ve özel gri döşemesi ile sunuluyor. ZOE Iconic 300 km net sürüş menzili sunan R110 ve Q90 elektrikli motorlara sahip. 

Elektrikli araç sürücülerinin günlük hayatını kolaylaştırmak amacıyla sunulan yeni bir hizmet sayesinde, tüm yolculuk süresi (yolculuk + akü şarjı) hakkında bilgi vererek akıllı yolculuk imkanı sunuyor ve sürücü en uygun şarj noktasını bulma konusunda yönlendiriyor. Pazarda bir ilk olan bu uygulamaya akıllı telefon üzerinden erişilebiliyor. Ek olarak tüm hizmetler, MY Renault adlı tek bir uygulama altında bir arada bulunuyor. 


Skoda Paris’te Performanslı SUV Modeli Kodiaq RS‘i Sergiledi 

Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda sportif yüzünü sergiledi. SUV atağına yeni bir boyut getirerek, yüksek performanslı Kodiaq RS modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Kodiaq RS modelinin yanı sıra Paris’te Vision RS konseptinin, Karoq’un Scout ve Sportline versiyonlarının da örtüsünü kaldırdı.






Skoda’nın ilk RS SUV modeli
Paris,‘te markanın ilk RS SUV modelinin örtüsünü kaldıran Skoda, Kodiaq modelinin sportif yönünü, farklı bir tasarım ve performanslı bir versiyonla vurgulayacak. Kodiaq RS modelinde, aracın dinamik özelliklerinin altını çizecek şekilde siyah ön panjura, siyah tavan raylarına, siyah çerçeveye ve siyah ayna kapaklarına yer verildi. Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponun yanı sıra, açıkça görülen çift egzoz aracın sportifliğini daha da belirgin hale getiriyor. 20 inç alaşım jantlara ve kırmızı kaliplerlere sahip olan Kodiaq RS, 240 HP güç üreten 2.0 lt dizel motoruyla da ön plana çıkıyor.

Efsanevi Nürburgring Nordschleife Pisti’nde yedi koltuklu SUV rekorunu 9 dakika 29.84 saniye ile kıran Kodiaq RS, hem sportif hem de yüksek pratikliğiyle dikkat çekiyor. Dinamik dış tasarımının yanı sıra kabinde de sportif dokunuşlar var. Alcantara kaplamalara sahip spor koltuklar ve sanal kokpit gibi özellikler, sürüş deneyimini daha da ileriye taşıyor.

Vision RS Konsepti ile Skoda vizyonu Paris‘te
Skoda, gelecekte çıkacak hatchback modelinden izler taşıyan Vision RS konseptini de ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturdu. Aerodinamik bir tasarıma sahip Vision RS, ince farları ve akıcı çizgileriyle dinamik bir tarza sahip. Aracın arka tarafında ise difüzör ve spoyler dikkat çekiyor. Markanın 117 yıllık motorsporları bağlantısına da vurgu yapan Vision RS, aynı zamanda gelecek RS performans modellerinden de izler taşıyor.
Karoq ailesi Sportline ve Scout ile büyüyor
Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda Sportline ve Scout versiyonlarını da sergiledi. Kısa zamanda büyük beğeni toplayan markanın kompakt SUV modeli Karoq, Sportline versiyonuyla da satışa sunulacak. Tasarımı farklı detaylarla güçlendirilen Karoq Sportline daha dinamik görünüşüyle dikkat çekiyor. Kabinde de spor koltuklara ve gümüş deri dikişlere yer verildi. 190 HP güç üreten 2.0 lt TSI motorun yanı sıra ürün gamındaki diğer benzinli ve dizel motorlarla tercih edilebilecek.


Karoq Scout ise, model yelpazesinin en maceracı versiyonu olarak öne çıkıyor. Yeni off-road modeli tüm motorlarda dört çeker sürüşle geliyor ve daha dayanıklı arazi ekipmanlarına sahip. Gümüş detaylı kaplamalar Karoq Scout’ın hem daha zarif hem de daha agresif görünmesini sağlıyor. Ayrıca ön panjurda ve yan camlarda krom şeritlere yer verildi. Kabin ise, koyu ahşap efektine ve yeni koltuk döşemelerine sahip. Karoq Scout versiyonu, 150 HP güç üreten 1.5 litre TSI benzinli motor ile satışa sunulacak.



Paris’te tamamen yenilenen Corolla Touring Sports’un dünya lansmanını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris modelinin 20. yılını ilk kez burada gösterdiği iki özel modelle kutladı

Toyota, 2018 Paris Otomobil Fuarı’na gelecek vizyonuyla ilgili ilk ipuçlarını verdiği yenilikleriyle katılarak dikkatleri bir kez daha üzerine topladı. Paris’te tamamen yenilenen Corolla Touring Sports’un dünya lansmanını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris modelinin 20. yılını ilk kez burada gösterdiği iki özel modelle kutladı. Toyota ayrıca yeni RAV4’ün ve yeni Camry Hybrid’in de Avrupa prömiyerlerini de gerçekleştirdi. 






Corolla TS’de yeni bir dönem

Toyota, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen yeni bir tasarıma ve altyapıya sahip olan station wagon Corolla Touring Sports modelini sergiledi. Bu yıl Cenevre’de beğenilere sunulan hatchback modelinin yanına katılan Touring Sports, Corolla modelinin sportif ve akıcı tasarım diliyle birlikte çok yönlü pratik çözümü ile ilgi odağı oldu. Toyota aynı fuarda Corolla hatchback modelini de görücüye çıkardı.

Avrupa’da tasarlanan ve geliştirilen Corolla, aynı zamanda markanın hibrit teknolojisine odaklandığının da altını bir kez daha çizdi. 20 yıllık hibrit deneyimi ile global alanda 12 milyon adetten daha fazla hibrit satışı gerçekleştirdi. 






Tüm beklentileri aşan hibrit ve benzinli motor seçenekleri
Toyota Corolla TS’te kendi kendine şarj olan 1.8 litre hibrit ve 1.2 litre 116 HP güç üreten turbo benzinli versiyon seçeneği yer alacak. 122 HP güce sahip geliştirilmiş 1.8 litre hibrit güç ünitesi, sessiz sürüşü ve kendi kendini şarj eden hibrit sistemin düşük kullanım maliyetiyle ön plana çıkıyor. 
Yeni Touring Sports, yerini aldığı modelden 58 mm daha uzun. Bununla birlikte dingil mesafesi 100 mm uzayarak 2700 mm oldu ve bu sayede sınıfının en iyi arka diz mesafesini sunuyor.
Corolla’nın tamamen yeni kabini, yüksek kalitedeki malzemelerle birlikte geniş ve modern bir atmosfer sunuyor. Geniş iç hacmi ve 598 litrelik bagaj alanıyla da, pratikliği sportiflikle buluşturuyor.


Yeni BMW 1250 GS / RT


Corolla Touring Sports geniş bagaj hacmi ve pratik özellikleriyle öne çıksa da, alçak konumlandırılan motoru ve koltukları, arka koltukların altında yer alan hibrit batarya konumu ile çeviklik ve yol tutuş konusunda da iddiasını artırıyor. Tüm bu kombinasyonlarla birlikte Corolla Touring Sports, alçak bir ağırlık merkezine sahip oldu.

Yeni Corolla TS’in geniş kabininde de kullanıcıların beğenisine uygun şekilde yüksek kaliteye sahip materyallere yer verildi. Orta konsolda yer alan yeni 8 inç’lik multimedya ekranı sürüş deneyimini ileriye taşırken, gösterge ekranında da dünyanın ilk 3 boyutlu sürücü göstergesi yer alıyor. 7 inç’lik çoklu bilgiye sahip göstergelerde, kullanıcılar dijital ve analog göstergeler arasında geçiş yapabiliyorlar. 

Lüks Sedan Camry Yeniden Avrupa’da

Toyota’nın lüks sedan segmentindeki efsanevi modeli Camry de, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nın yıldızları arasındaydı. 14 yıl aradan sonra yeniden Avrupa pazarına girmeye hazırlanan Camry, kendi kendini şarj eden hibrit motoru ve çarpıcı benzersiz tasarımıyla Toyota’nın bu segmentteki konumunu güçlendirecek.

1982’de satışa sunulmasıyla sayısız ödülü ve üstünlüğü de beraberinde getiren Camry, 8. jenerasyonuyla Avrupa pazarına yeniden girecek. Bu özel model şu ana kadar 100 ülkeden daha fazla yerde satıldı ve 19 milyon adedin üzerinde toplam satış elde etmeyi başardı. Yıllık 700 bin adetten fazla satışla birlikte Camry, dünyanın en çok satan D/E segmenti sedanı olmaya devam ediyor. Yeni jenerasyon Camry de, Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA’yı kullanıyor. 

Yeni Camry Hybrid, 2.5 litrelik hibrit motoru ile, yakıt verimliliği, düşük emisyon ve daha iyi motor verimliliği sağlıyor. Tamamen yenilenen Camry, sessiz ve yüksek sürüş kalitesiyle öne çıkarken, yeni iç ve dış tasarımı, sıra dışı konforu ve geniş kabiniyle de sınıfının üzerinde bir performans sergiliyor. 218 HP güce sahip Camry Hybrid, tatmin edici performansının yanı sıra 4.2 lt/100 km’lik düşük yakıt tüketimi ve 98 g/km’lik düşük emisyon değerleriyle de farkını ortaya koyuyor.

Sportif ve şık tasarımın ardında, ferah bir yaşam alanı sunan Camry, konforlu ve yüksek işçiliğe sahip bir kabiniyle dikkat çekiyor. Sürücü odaklı kabin ergonomik bir sürüş sağlarken, arka tarafta oturan yolculara da geniş ve yüksek konforlu bir alan sunuluyor.  Sessiz ve lüks kabiniyle öne çıkan Camry, aynı zamanda 524 litrelik bagaj hacmiyle tüm beklentileri karşılıyor. 

Yeni RAV4 Paris’te
Toyota, ilk jenerasyonunu 1994 yılında tanıttığı ve her jenerasyonda sınıfının öncüsü olan SUV modeli RAV4’ün yeni neslini de Avrupa lansmanı ile ilk kez Paris’te tanıttı. Yeni RAV4, SUV segmentini performans, tasarım, güvenlik ve sürüş özellikleri anlamında yeni bir seviyeye taşıyor. TNGA platformunu kullanan ilk SUV modeli olan RAV4, zorlu arazi şartlarının yanında mükemmel bir şehir otomobili olarak dikkat çekiyor.

Yerden yüksekliği artırılan ve daha da genişleyen yeni RAV4’ün sağlam duruşu hemen göze çarpıyor. Vazgeçilmez özelliği “çeviklikten” yeni tasarımda da ödün verilmiyor. 4600 mm uzunluğundaki yeni model, uzunluk olarak mevcut jenerasyondan farklılık gösteriyor olsa da, gövdenin ön ve arka uzantılarında yapılan eksiltmeye karşın aks mesafesinde yapılan 30 mm’lik artış ferah ve konforlu iç mekan sağlıyor. 

Bagaj hacmi 79 litre artırılarak 580 lt olan yeni RAV4, katlanan arka koltuklarıyla 29 inç’lik bir dağ bisikletini bagajında taşıyabilecek kadar büyük bir hacme sahip oldu.

RAV4: Güçlü ve verimli motorlar
Toyota RAV4’te yer alan 222 HP güce sahip yeni hibrit 2.5 litrelik motor, daha fazla güç ve daha düşük emisyon sunuyor. Sessiz çalışması ve kendi kendini şarj etmesiyle öne çıkan hibrit elektrik seçeneği, RAV4’ü kendi sınıfında özel bir yere konumlandırıyor. Toyota’nın son hibrit teknolojisi güç anlamında öne çıkıyor ve RAV4’ün 0-100 km/s hızlanmasının sadece 8.1 saniyede tamamlanmasını sağlıyor. 

Geliştirilmiş Elektrikli 4 Çeker Sistem
Yeni RAV4 geliştirilmiş dört çeker sistemiyle birlikte arazi performansını daha da ileriye taşıyor. Bu sistem ile, şehir içinde daha düşük yakıt tüketimi sağlarken kaygan koşullarda da daha iyi çekiş sağlıyor. Ayrıca mekanik dört çeker sistemlerine göre daha hafif ve daha kompakt. Arka tekerleklere hükmeden ikinci elektromotor daha yüksek tork üretip farklı sürüş koşullarında hem enerji kaybını azaltıyor, hem de yakıt ekonomisi sağlıyor. Böylelikle dört tekerlekten mükemmel çekiş deneyimi sunuluyor. 

Toyota, Paris’te Yaris’in 20. Yılını Kutladı
Toyota, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda Yaris modelinin 20. yılını kutladı. 1998’de yine ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilen markanın başarılı modeli Yaris, 20 yıl ve 3 jenerasyon boyunca Toyota’nın Avrupa’da en çok satan modeli oldu.

Toyota, Paris’te Y20 versiyonuyla Yaris’in 20. yaşına özel bir model tanıttı. Sadece 1998 adet üretilecek olan Yaris Y20 versiyonu, 1998’de Yaris’in lansman versiyonunda kullanılan altın rengi boya, gri tavan gibi bazı modern dokunuşlarla birlikte tanıtıldı.

Avrupa’da satışa sunulacak olan Y20 modelinde, yeni gövde renklerinin yanı sıra 16 inç gri 10 kollu alaşım jantlar, koyu gri ön panjur, ayna kapakları ve sis farı çerçevesi gibi detaylar da olacak. İç mekanda ise koyu gri tema, orta konsol ve kare desenli kumaş kaplamalarda da devam ettiriliyor. 

Yaris’e Sportif Bir Dokunuş: GR Sport

Toyota, sportif hatlara sahip yeni GR Sport modelini de ilk kez Paris’te gösterdi. Yüksek performanslı Yaris GRMN’den ilham alınarak üretilen Yaris GR Sport model ile, Toyota’nın ürün gamına sportif bir sürüş sunan yeni bir model eklendi. 

Aynı zamanda Toyota, Yaris GR Sport modelinin tanıtılmasıyla birlikte yeni bir GR model serisi jenerasyonunu başlatmış oldu. Yaris GR Sport, Yaris ürün gamına Gazoo Racing’in sportif etkilerini taşıyarak, eğlenceli bir sürüş performansı ve sportif bir tarz sunacak. GRMN’den ilham alan tarzı, hem görsel hem de teknik olarak araca yansıtılıyor. Standart Yaris’e göre 11 mm daha alçak olan GR Sport, siyah 17 inç jantlara ve daha geniş lastiklere sahip.

GR Sport, beş kapılı olarak Yaris’in standart 1.5 litre hibrit motoruyla birlikte sunuluyor. Siyah tavan, köpek balığı yüzgeci anten, arka spoyler, siyah ayna kapakları, siyah ön panjur gibi detaylarla öne çıkıyor. 

Kabinde de GR Sport’a özel yanlar bulunuyor. Spor koltuklar, siyah süet kaplamalar, beyaz dikişler ve beyaz detaylarla özel GR çalıştırma düğmesi bulunuyor. GR Sport’ta yol tutuş ve sürüş eğlencesini maksimumda yaşamak adına, GT86 Coupe’deki gibi küçük çaplı üç kollu direksiyon simidi yer alıyor.






Supra için ön siparişler başladı

Toyota, Paris Otomobil Fuarı’nın açılış gününde, yeni Supra’nın online rezervasyonla ilk 900 adedinin satışını Avrupa pazarı için başlattı. Merakla beklenen 5’inci jenerasyon Supra, 3.0 litre altı silindir motora, arkadan itişli sürüşe ve aktif diferansiyele sahip. Safkan bir spor otomobili olan iki koltuklu araç, kusursuz bir 50:50 oranında ağırlık dağılımıyla tasarlandı.

Basın toplantısına farklı yaklaşım

Toyota bu yılki Paris Fuarı’nda geleneksel stant üzeri basın toplantısı yerine, yeni dijital basın toplantısı formatına geçiş yaptı. Bu toplantı, stantta veya online olarak, fuarda veya dünyanın herhangi bir yerinde takip edilebilecek.


Toyota Avrupa Başkanı ve CEO’su Dr. Johan Van Zyl’in kısa bir sunumuyla başlayacak dijital basın toplantısı, parisms.toyota-europe.com internet sayfasından izlenebiliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..