Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Volkswagen T-Cross ile VW'in SUV atılımı devam ediyor!

Volkswagen'in en yeni SUV modeli T-Cross’un ilk gösterimi Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da gerçekleştirildi. Volkswagen, T-Cross ile ürettiği araç serilerine,
T-Roc’tan daha kısa ölçüleriyle kent içi kullanıma daha uygun ve daha kompakt yeni bir SUV ekledi.. Motor seçenekleriyse 1.0 ve 1.5 litre benzin ile 1.6 litre dizel.





4,11 metre uzunluğa ,  2,56 metre genişliğindeki aks mesafesi ne sahip MQB-Modüler Platform Yönetimi temellerine göre tasarlanan T-Cross  ile 5 kişinin rahatlıkla seyahat edebildiği geniş bir iç mekan sağlanıyor. İç mekana fonksiyonel açıdan mümkün olduğunca esneklik katmak amacıyla, arka koltukları 14 cm’ye kadar ileri kaydırarak bagaj hacmini artırmak mümkün. Bagaj hacmi bu sayede 385 litreden 455 litreye çıkarılabiliyor. Kısmen ya da tamamen yatırılabilen arka koltuklar da hesaba katıldığında, bagaj hacmi 1,281 litreye kadar çıkabiliyor.


Volkswagen'in En Ateşli Modeli; Bir Biber!!!






En son teknoloji sürüş destek sistemleri
Daha önce üst segment otomobillere özgü olan pek çok sürüş asistan sistemi, T-Cross’un donanım seçeneklerinde opsiyonel olarak sunuluyor. Bu sistemler, yolculara sunduğu üst düzey korumayla birlikte güvenliği daha da artırıyor ve sürüşü konforlu kılıyor. Yaya Algılama Sistemi ve Şehir İçi Acil Fren Destek özelliğine sahip Ön Bölge Asistanı, otomobilin şeritte kalmasına yardımcı olan Şerit Takip Asistanı, Yokuş Kalkış Asistanı, Proaktif Yolcu Koruma Sistemi ve entegre Arka Trafik Uyarısı özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Asistanı, otomobilin donanım özellikleri içerisinde opsiyonel olarak yer alıyor. Bunlara ek olarak, Yorgunluk Tespit Sistemi, Adaptif Hız Sabitleyici ve Paralel Park Asistanı seçenekleri bulunuyor.


Uzun yıllar sonra Türkiye'de yeni bir VW üretilir mi?





Benzinli ve dizel olmak üzere, farklı motor seçeneklerine sahip T-Cross’un Türkiye’de satışa sunulacak modelleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Benzinli, üç silindirli 1.0 TSI motorlar sırasıyla, 95 PS ve 115 PS güç üretiyor. En üst seçenek olan dört silindirli 1.5 TSI motorun gücü ise 150 PS. Ayrıca, 95 PS gücünde 1.6 TDI dizel motor seçeneği de bulunuyor. Tüm motorlar, en güncel Avrupa emisyon standartlarına uygun olarak üretiliyor. 






Volkswagen'in SUV atılımı 
Tıpkı kardeşi Polo gibi, İspanya’da üretilecek olan Yeni T-Cross ile Volkswagen, dünya çapındaki SUV atılımını bir adım ileriye taşıyor. 2016 yılında, Tiguan ile başlayan bu atılım, 2017 yılında 7 koltuklu Tiguan Allspace ve kompakt T-Roc ile devam etti. 


Yeni Skoda Rapid'e Dair, Yeni rakipler; Golf, Astra ve Focus'mu olacak?







Geleceğe bakış: Volkswagen’in tamamıyla elektrikli ilk SUV’si ID. CROZZ’un, 2020’de Avrupa pazarına sunulması planlanıyor. Böylece, Volkswagen, T-Cross’tan ID. CROZZ’a kadar uzanan, hemen her segmentte sunduğu SUV model yelpazesiyle, dünyanın en geniş SUV ürün yelpazelerinden birine sahip olmayı hedefliyor. 





Audi, VW, Emisyon, WLTP ve Ceza

10 yorum:

  1. Yılmaz bey VW'nin Atlas/Teramont, Tayron, Tharu SUV'larıda var. Buna Touareg'i de ekleyebiliriz

    YanıtlaSil
  2. Volkswagen, Toyota ile birlikte dünyada birbirine yakın satış rakamlarına sahip. SUV ailesi ve model çeşitliliği olarakta hemen hemen birbirine yakın seviyedeler. Toyota'yı da Volkswgan'i de grup olarak incelersek;

    Toyota: C-HR, RAV4, RAV4 hibrit, Highlander, Highlander hibrit, 4Runner, Sequoia, Land Cruiser
    Lexus: UX, NX, RX, GX, LX


    Volkswagen Otomotiv Grubu

    Volkswagen: T-Cross, T-Roc, Tharu, Tayron, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg, Atlas
    Audi: Q2, Q3, Q5, E-Tron, Q7, Q8
    Bentley: Bentayga
    Porsche: Macan, Cayenne,
    Seat: Arona, Ateca, Tarraco
    Skoda: Karoq, Kodiaq

    YanıtlaSil
  3. tam benlik. polodan da iyi gözüküyor. 1.0 115 hp motor ile iyi olur. DSG den ve etiketinden dolayı alamasak da…

    YanıtlaSil
  4. Tasarımı harika buldum. Normalde vw öveceğim pek aklıma gelmezdi ancak bu güzel olmuş. Tanıtım fotoğrafındaki mavi/yeşil arası renkte çok güzel. Direksyon tasarımı çok çok az değişse de gözüme bir farklı geldi

    YanıtlaSil
  5. Touareg alamayan Tiguan alıyordu Tiguan alamayanda bunu alır

    YanıtlaSil
  6. Markanın tasarımcılarının uyduğu belli bir tasarım çizgisi var. Tasarımlarının çoğu kişi tarafından o kadar da kötü bulunmadığını satış rakamlarında görüyoruz

    YanıtlaSil
  7. Ford B-Max,Hyundai İx20(öldü),Kia Venga(öldü),Opel Meriva ile aynı sınıfta bence iş yapar…

    YanıtlaSil
  8. Orantısızlık konusunda bu sınıfta ecosport birinci gelir, tam bir leylek.

    En oturaklı görünenler, vitara, renegade ve cx3 diyebiliriz

    Ama iç tasarım hariç başarılı bi çalışma olmuş bu araç, farklı bi tarz.

    YanıtlaSil
  9. bu t cross b segmenti anladık. audi q2 seat arona ile aynı
    t roc, c segmenti ise, sanırım ufak c oluyor. T roc, ateca ve karoq tan ufak gibi ama.
    tiguan bunlardan biraz daha büyük.
    tiguan allspace ve kodiaq ta en büyükleri.

    Matruşka bebekler gibi boyboy maşallah.
    Tabi daha audinnin q3 q5 q7 si de var.

    YanıtlaSil
  10. Aslında bir modelden; lüksten ekonomiğe, en düşük hacimli motordan en yükseğe ve küçük detaylarla birden çok marka ve model ortaya çıkıyor.Sonuç ise başarılı..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..