Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Şampiyon; Skoda Fabia R5 ile BC Vision Motorsport takımı adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi

Sezonun son yarışı, İzmit'te gerçekleştirildi.2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son etabı olan Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi,  51 otomobil ve 102 sporcunun katılımıyla 17-18 Kasım 2018 tarihlerinde yapıldı.





Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından Ford Otosan ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ralli sonunda, BC Vision Motorsport’tan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi Skoda Fabia R5 ile birinci, GP Garage My Team’dan Hakkı Ağaoğlu-Erkan Güleren Peugeot 207 S2000 ile ikinci olurken, Ford Motorsport Turkey’den Yağız Avcı-Onur Vatansever Ford Fiesta R5 ile ise üçüncülüğe ulaştı.





Ekiplerin 2 gün boyunca 102 kilometresi özel etap olmak üzere 284 kilometre yol katettiği zorlu rallide İki çeker ve Sınıf 4 birincisi Ford Motorsport Turkey’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ve Sınıf 3 birincisi de Fiat Motorsporları takımından Fatih Kara-Bilge Ayan olurken, Gençler birincisi TOSFED ve Fiat sponsorluğunda yarışan Onat Telkenar-Efe Eryalaz ekibi oldu.




Aynı zamanda 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerinin yarıştığı historic klasmanına da puan veren yarışta, bu kategorinin birinciliğini Opel Kadett ile Yılmaz Köprücü-Koray Akgün, ikinciliğini ise Murat 131 ile Gerçek Sunman-Bahar Sunman ve üçüncülüğünü de Murat 124 ile Özcan Opçin-Serdar Canbek elde etti.
Ali Sipahi Ralli Kupası klasmanında ise Ford Motorsport Turkey’den Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes ikilisi genel klasman ve Kategori 4 birinciliğini kazanan ekip olurken, Suzuki Boleno ile Hakan Gürel-Havva Gürel genel klasman ikincisi ve Kategori 4 birincisi, Subaru Impreza WRX ile Yavuzhan Cabbaroğlu-Enez Al genel klasman üçüncüsü ve Kategori 3 birincisi oldu. Kategori 2’de ise İzmir’den Ford Fiesta ST ile Levent Şapçılar-Deniz Gümüş birinciliği kazandı.





41 Bursa Alışveriş Merkezi’ndeki finiş podyumunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren ekipler kupalarını Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Engin Yaşar, TOSFED Sportif Direktörü Murat Kaya, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Shell Türkiye Marmara Bölge Müdürü Erdem Sevim, TRYP by Windham Kocaeli Genel Müdürü Tamer Onsoy, 41 Burda Operasyon Müdürü Akgün Yıldız, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü başkanı Ceyhun Yalçın‘dan aldılar.

Bu yarışın ardından Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi Türkiye Ralli Şampiyonluğunu, Levent Gür-Oytun Albayrak Türkiye Historic Rally Şampiyonluğunu kazandı.





2018 Türkiye Rallisi Şampiyonu:  Skoda Fabia R5

Skoda’nın başarılı ralli aracı Fabia R5, uluslarası üstünlüklerinin yanında Türkiye’de de bir kez daha zirveye ulaştı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son ayağı olan Kocaeli Rallisi’ne, BC Vision Motorsport takımı ve Skoda Fabia R5 damga vurdu. 2017 yılında Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisiyle şampiyonluğa ulaşan Fabia R5, 2018’de de zirvedeki yerini korudu ve arka arkaya ikinci şampiyonluğuna erişti.

Oldukça çekişmeli ve yakın geçen rallide, pilotlar 2 gün boyunca 103 km’si özel etap olmak üzere toplamda 285 km yol kat ettiler. 2017’de yine Fabia R5 ile Kocaeli Rallisi’nin galibi olan Burak Çukurova, aynı başarısını 2018’de de sergiledi. Böylece hem Takımlar hem de Pilotlar Şampiyonluğu’nun elde edilmesini sağladı.





“Skoda ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösterdi“
BC Vision Motorsport pilotu Burak Çukurova ise, şampiyonluğun ardından hem sezonu hem de Fabia R5’i şu şekilde değerlendirdi:

“Sezonun son yarışı olan Kocali Rallisi‘ni hem genel klasman birincisi olarak tamamladık hem de 9 etabın 7’sini kazanarak güzel bir üstünlük sağladık. Sezonu da 2018 Türiye Ralli Şampiyonu olarak tamamladık. Sezon başından bu yana bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Güzel ve zor bir sezon geçirdik. 2017’den sonra 2018’de de şampiyonluğu aldık. Skoda’mız herkese karşı ne kadar iyi olduğunu gösterdi.“

Skoda Fabia R5, hem asfalt hem de toprak etaplarda ne kadar üstün olduğunu bir kez daha ortaya koydu ve Türkiye’de prestijli bir şampiyonluğa daha imza attı. 

Kaynak;
 www.tosfed.org.tr
http://bcvisionmotorsport.com
Basın Bültenleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..