Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Nissan NV250 yolda.Renault Kangoo üzerine şekillenecek

Nissan, NV250 modeli bir araç üretecek. Renault-Nissan-Mitsubishi beraberliğinin yeni aracı Renault Kangoo temelleri üzerinde yükselecek. Yatırım kararını açıklayan grubun CEO'su Carlos Ghosn, bu haberden bir zaman sonra  tutuklanmıştı.





Fransa'nın kuzeydoğusundaki Renault'daki Maubeuge fabrikasında, Renault Kangoo ile Mercedes Benz Citan beraber imal edilecek.Yeni yatırımlarla 200 yeni çalışanla beraber toplam çalışan sayısı 2500 kişi olacak.


Nissan NV200 ve Chevrolet City Express



Bu arada, grubun Sandouville tesislerinde de Mitsubishi markalı yeni bir araç üretilecek. Bu araç ise Renault Traffic, Nissan NV300, Vauxhall Vivaro, Ople Vivaro ve Fiat Talento ile kardeş olacak.





Her iki yeni model Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakının 2022 yılına kadar 10 milyar € 

(8,7 milyar sterlin) değerle grubun gücünün iki kat artmasını destekleyecek.




Şu sıra gündemde yer alan otomobil grubunda ortak platformlu araçlar dikkat çekiyor; Nissan Qashqai ve Renault Kadjar , Nissan Navara ve Renault Alaskan gibi.Yeni planlarla üç marka ortak araç mimarisi ve üretim tesislerini kullanımlarını hızlandıracak.Ama grubun daha Dacia, Lada, Samsung Motors, Infiniti ve Datsun gibi markaları da var.Bu markalardaki ortak araç veya platform paylaşımı da giderek atacak.




Bu yatırımlar, İttifak Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile beraberken açıklanmıştı.



Yeni Nissan NP200 ICE Special Edition


Yeni Nissan NV250 üretimi, 2019 yılının ortalarında başlayacak.

Renault-Nissan-Mitsubishi Birlliği'nin; Almanya'nın Daimler ve Çin'in Dongfeng gruplarıyla da ortak çalışmaları da halen sürüyor.




Nissan hafif ticari araçlarını NV Serisi olarak adlandırıyor.

NV100; Japonya yolları için Mitsubishi/Suzuki işbirliğiyle üretiliyor.Mitsubishi Minicab, Suzuki Every Wagon ile kardeş.

Nissan NV150 AD - Japon pazarı için  üretilen bir SW/VAN otomobil
Nissan NV200 (NV200 Vanette) - Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarında yer alıyor. Evalia modelinin ticari versiyonu.

Bu Toyota, dünyada tek!





Nissan NV300 - Avrupa 'ya yönelik. Renault Trafic ile aynı.
Nissan NV350 Caravan / NV350 Urvan - Asya'da satılıyor.




Nissan NV400 - Avrupa pazarlarına özel. Renault Master ile aynı.
Nissan NV1500 / NV2500 / NV3500 ; ABD pazarında satılıyor.




Yazının başındaki fotoğraf 2008 yılında Nissan tarafından concept olarak hazırlanmış. Ancak Nissan NV250 büyük olasılıkla Renault Kangoo ve Mercedes Benz Citan gibi küçük farklılıklara sahip olacak.


NiSSAN, MERCEDES, RENAULT, iNFiNiTi ve FUSO iŞBiRLiĞi



Kaynak;
 https://www.alliance-2022.com/
https://www.nissan.fr/
https://www.nissanusa.com/
https://www3.nissan.co.jp

3 yorum:

  1. Bizim yerli ticari markalarda beraber olup aynı platformda kendi araçlarını üretseler keşke ama bizimkilerde nerede o ticari zeka :(
    BMC,Temsa,karsan,otokar,pi makine beraber olup ortak platformlarda eksik ürünlerini tamamlarlardı. Türkiye de üretim yapan Gazelle markası ve hyundai ticari araçları bile dahil edilebilir bu ortaklığa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki BMC'den iki -3 yılda sürse bir araç gelebilir!

      Sil
    2. 3 yıl çok geç. BMC daha Tuğra serisini satışa sunamadı. BMC işleri aşırı yavaş alıyor sanki. Problem ne acaba? Çok fazla ihale aldıkları için elleri ayaklarına mı dolaştı acaba?

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..