Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Çevreci, hareketler bunlar ama ralli organizasyonunun seviyesini yükseltti!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun, WRC Türkiye Rallisi’nde Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile birlikte gerçekleştirdiği çevre bilincinde farkındalık oluşturan karbon ayak izinin azaltılması çalışmalar Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA)‘nın da dikkatinden kaçmadı. FIA yetkilileri, Türkiye Rallisi için hazırlanan çevre programının süreçlerini ve uygulamalarını inceleyerek, organizasyonu 2 yıldız seviyesine akredite etti. 





Proje kapsamında; organizasyon süresince 22,5 ton geri dönüştürülebilir ambalaj atığı toplanarak doğanın korunması sağlandı. Toyota Gazoo Racing World Rally Team ve Marmaris Belediyesi işbirliği ile 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde İçmeler Pazaryeri’ndeki seyirci noktalarında gönüllülerce temizlik yapıldı. TOSFED sosyal medya hesaplarından ralli severlere çevre bilinci konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca TOSFED Kadınlar Komitesi tarafından “Bir Pilot-Bir Fidan” projesi ile Türkiye Rallisi’ne katılan tüm sporcuların adına TEMA Vakfına bağışta bulunuldu.


Geleceğin yıldızının ismi Türk. Türk pilottan korkunç başarı, tarihi gün


TOSFED Başkan Yardımcısı Nisa Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kayıt altına alınan çevresel etki değerlerini bu yıl daha da azaltıp karbon ayak izini başarıyla silen ülke unvanını elde etmek istiyoruz. TOSFED olarak doğa içindeki en hızlı ve en heyecanlı spor olan ralliyi, çevresel, ekonomik ve sosyal boyutları ile ele alıp her aşamasında sürdürülebilirlik bilincimizi yansıtmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


FIA GT Uluslar Kupası TÜRKİYE’nin



Kaynak; 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu
www.tosfed.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..