Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hangi gazete ve dergi, Otometre'nin fotoğrafını izinsiz yayınlamış?

Daha önce Habertürk.com ve Mynet.com;  yazılarımı izin almadan, kaynağını göstermeden yayınlamıştı.Şimdi ise Yeni Şafak ve Bosslife,  fotoğrafımı kaynak göstermeden, izin almadan yayınlamış.




Blogger üzerinde 2009, internette 2005'li yıllardan beri (kendi çapımda) otomotivle ilgili gördüklerimi, araştırdıklarımı  yazıyorum.Zaman zaman kopyalayanlar , izinsiz yayınlayanlar oldu.Kimi iletişimle kimi şikayet ederek bu durumu çözmeye çalıştım.Fakat bunu yapanlar ülkenin önde gelen basın/internet siteleri yapıyorsa trijikomik bir durum oluşuyor. Çünkü, 
"Sitede/sitemizde yayınlanan (kullanıcı/üye yorumları dışındaki) yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı firmamıza aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez."Bu klişe uyarı cümlesi, % 99 oranında tüm internet ve yazılı/basılı yayın kuruluşlarında yer alıyor. Ancak, bizzat kendileri buna uymuyor..


Yeni Toyota Hilux


 Benzer bir konuda Yeni Akit ve Tarihistan ile iletişim kurarak sorunu çözmüştük.






Yeni Şafak;  Türk Otomobili'nin Kısa Tarihi adlı yazısında bilgisi verilen yerli girişimlerin fotoğraflarıyla beraber Maral; Klasik tadında yerli otomobil başlığıyla yayınladığım yazı da yer alan fotoğraflarımdan birini yayınlamış.Bu konuda izin alınmasını veya canlı bir link verilmesini geçtim, Otometre.com'dan alınmıştır yazsaydı ona da razıydım!Bir seçenekte; fotoğrafımı kaldırabilirler!

Bitmedi; Türkiye’nin en çok okunan ve takip edilen, iş ve lüksün dergisi BossLife’ta aynı fotoğrafımı izinsiz yayınlamış.









Sayfanın yanında bulunan geri bildirim bağlantısındaki form ve eposta yoluyla yaptığım başvurularıma da cevap gelmedi.
Konu, bir paragraf yazı veya bir fotoğraf değil yaklaşım diye düşünüyorum!


Otometre'nin yazısı Habertürk ve Mynet'te!









Kaynak / Bilgi; https://www.yenisafak.com/bilgi/turk-otomobilinin-kisa-tarihi-yarim-asirlik-hayal-gercek-oluyor-2807359/turkiyede-otomotiv-sanayisinin-kisa-tarihi-350735
https://www.yenisafak.com/kurumsal/kullanimsartlari
http://www.bosslife.com.tr/uploads/issues/files/2016_kasim_3.pdf (sf 44)
http://www.bosslife.com.tr
https://www.otometre.com/2011/10/klasik-tadinda-bir-yerli-oto-maral.html

1 yorum:

  1. Yaptıkları büyük terbiyesizlik nedeni ne olursa olsun o fotoğrafları kullanmak izin almalıydılar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..