Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fiat Chrysler ile Peugeot Citroen birleşiyor mu?

Daha önce General Motors ve Volkswagen ile ortaklığı konuşulan Fiat Chrysler Grubu'nu Hyundai - KIA ile Great Wall Motors'unda satın alması gündeme gelmişti.Son flört ise FCA ile PSA grupları arasında..Gerçekleşirse otomotiv endüstrisinin en büyük gruplarından biri ortaya çıkacak.




PSA; Peugeot, Citroen, DS, Opel ve Vauxhall markalarını barındırırken FCA ise Fiat, Chrysler,  Dodge, Jeep, RAM, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Lancia, Abarth markalarına sahip.

Her iki grubun üst düzey yöneticileri bu birlikteliğe sıcak bakıyor.PSA özellikle Amerika için bu sinerjiye güveniyorken Tata'ya ait olan JLR/ Jaguar Land Rover  beraberliğini de alternatif olarak düşünüyor.

Maliyetleri düşürmek, özellikle ortak elektrikli araç geliştirmek ve farklı pazarlarda birbirinden faydalanmak amaçlı markalar büyük çatılar altına giriyor veya girmek zorunda kalıyor!

FCA-PSA beraberliği gerçekleşirse  Türkiye'de Peugeot, Citroen, Opel markalarından bir veya bir kaç modelin Tofaş'ın Bursa fabrikasında imal edilmesi de gündeme gelebilir..


Kaynak;
https://www.autonews.com/automakers-suppliers/psa-ceo-tavares-said-seek-deals-after-reviving-europe
https://www.detroitnews.com/story/business/autos/chrysler/2019/03/05/fiat-chrysler-ceo-open-alliance/39154929/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..