Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Uçan dairenin patenti alındı, üretim için ortak aranıyor

UÇAN DAİRE Taşıtı adıyla  Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan tescil edilen çalışma
 destek bekliyor.Bu hava aracının; "D motoru (1),  B motoru (2),  K motoru (3) ve G motoru (4) olmak üzere devirleri Joystick ile artırılıp azaltılabilen, dört adet, elektrik motoruyla havanın aşağıya, sağa, sola ileri ve geriye itilmesi suretiyle hızla yön değiştirebilen aracın sığabileceği her yere inip kalkabilen, 





pist gerektirmeyen yüksek manevra kabiliyetli taşıt aracı" olarak  patent belgesi alınmış.Patentin sahibi Denizli'li teknik lise mezunu emekli mali müşavir Arif Orhan.


Bir gün yine İnternette gezinirken ,  www.yenibirortak.com adında, proje, buluş ve firmalarla ortak olmak yada bu çalışmaları, imalat yerlerini satın almak isteyenleri buluşturan sitede rastladım UFO, Türkçesi'yle Uçan Daire ilanına..


Türkiye'nin ilk otonom ve elektrikli aracı OTOMOD geliyor


İlanda, patent numarası da yer alıyor.Ve aracın hızlı, güvenli olduğu vurgulanırken kullanımının bir saat içinde öğrenilebildiği, aracın havada durabildiği ve hatta istenirse askeri araç olarakta kullanılabileceği ifade ediliyor.

Buluşun sahibi Arif Orhan, bu taşıtın 4 kişiden 50 kişiye kadar yolcu taşıyabileceğini, uzaktan kumandayla kullanılabileceği, atmosferin dışına da çıkarak kıtalar arası yolculuğun kısa sürede gerçekleşebileceğini  ve Avusturya Patent Enstitüsü tarafından da incelendiği ve benzerinin olmadığını daha önce Mynet.com'da yayınlanan bir röportajda açıklamış.






Uçan daire'yi dünya dışı olaylardan biliyoruz, duyuyoruz.Ve zaman içinde dünya genelinde uçan daire denemeleri de yapılmış.. 21 Mart 1973 tarihinde İngiliz Patent Ofisi'nden dünyanın ilk uçan dairesi  Charles Osmond Frederick  adına tescil edilmiş.Fakat ilk tescil ile Orhan Bey'in tescil ettirdiği araç birbirinden çok farklı.


Uzaylı Toyota!


Bence, füturist ve inovasyon ile ilgilenen yerli firmalar ve aslında TÜBİTAK, Sanayi Bakanlığı ve de Silahlı Kuvvetler;  Arif Orhan ile temasa geçmeliler..


FCB Arge'den yerli araç; hem pikap hem minik iş makinası


Not; Resim temsilidir. patenti alınan hava aracıyla bir ilgisi yoktur.


Toprağa Gömülen BMW Motorlu Uçaklar ve Türk Uçak Tarihi




Kaynaklar; http://yenibirortak.com
www.turkpatent.gov.tr/
http://yenibirortak.com/ucan-daire-patenti-aldim.-uretim-icin-ortak-ariyorum.
https://www.mynet.com/ucan-dairenin-patentini-aldi-yapimi-icin-destek-bekliyor-180100037497
https://onedio.com/haber/tum-yonleriyle-zamaninin-cok-otesinde-bir-icadin-hikayesi-dunyanin-ilk-ucan-dairesi-762781
https://onedio.com/haber/nazi-almanya-sinin-inanmakta-zorlanacaginiz-karanlik-sirri-ufo-teknolojisi-ve-uretimi-626695
http://www.gizemligercekler.com/ucan-daire-nedir/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..