Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen için Türkiye yine ihtimal mi?Çin'de neler oluyor?PSA, kimi alacak?

Volkswagen; yine, yeni bir yatırımın peşinde, yine Türkiye'nin adı geçiyor
( Bakalım Nolcak?).Land Rover'in Landwind ve Peugeot ile ortak noktası neresi?
Alman marka, Türkiye'ye üretim için ne kadar ilgisiz olsa da iyi satışlar yaptığı ortada..Son haberlere göre Ukrayna'daki Skoda (Fabia, Octavia), Seat (Leon,






Altea,Toledo), Audi ( A4, A6) imal eden fabrika ülkenin ekonomisinin zor günler geçirmesi nedeniyle kapanması düşünülüyor..





45 000'lik kapasite  4000'ler civarında olunca bu tesisin ilk tercih olarak Sırbistan veya Romanya, Bulgaristan ile  Türkiye'den birine taşınması ağırlık kazanmaya başlıyor.


Otomobil markaları el değiştiriyor, Çin yükselişte


Dünyanın en büyük otomobil ve araç pazarı Çin'de taklit otomobiller dikkat çekiyordu.Bu kez Land Rover'in açtığı dava sonucu Jiangling üretimi LandWind X7 modeli Land Rover Evoque benzerliği yüzünden satışı durdurulduğu gibi yüklü bir tazminat ödemek zorunda.






Çekilin yoldan, Çin geliyor


Taklit davalarına örnek teşkil etmesi Çin'de  bu tip araç imal eden markaların taklit etme işinden vazgeçmelerini sağlayabilir!


Dünyanın en çok satan 1100 otomobili


Diğer taraftan Peugeot Citroen Grubu PSA, yeni bir marka almaya istekli görünürken  bu konuda Fiat Chrysler (FCA) ve Land Rover-Jaguar (LR-J) adı telaffuz ediliyor.Fiat, bu konuda istekli ancak İngiliz markalar konusunda Tata ne cevap verecek belli değil.Belkide Hindistan firması, teknoloji ve altyapıdan yararlanmak amacıyla satmayı düşünmüyor.


AVRUPA'DA SATILAN ÇiN OTOMOBiLLERi



Kaynak,
https://www.carscoops.com
https://europe.autonews.com
https://motor1.com

4 yorum:

  1. Tata nın yerinde olsam o markalardan teknoloji transferi yapmadan o markaları satmazdım. Tata çok geri o markalardan.

    YanıtlaSil
  2. Yerli üretim yapmadıktan sonra kimse Volkswagen tercih edilmemeli. Fabrika açacak muhabbetleri döndü bir ara şimdi gene sessizliğe büründüler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkswagen daha öncede yatırım için ülkemize davet edilmişti ama gelmemişti

      Sil
  3. Yıllardır ülkemizde en çok satan marka olmasına karşın vw'nin ülkemizde bir tane dikili ağacı bile yok. Ülkemize yatırım yapan markalar enayi bi vw mi akıllı? VW'nin ülkemize yatırım yapması bu saatten sonra artık sadece hayaldiryerli otomobilde kaldı 2029'a.. Geçmiş olsun Türkiyem

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..