Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Gündem; tatil, trafik ve güvenli yolculuk... Yola çıkmadan önce kontrollerinizi yapın, trafikte dikkatli olun...

Yine tatil, yine yaz mevsimi, yine bir bayram ve yine yollar kalabalık..Her tatil ve bayram öncesi uyarılar, hatırlatmalar ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılıyor.Araç kontrollerinin tam olarak yapılması ve kurallara uyulması zaten emniyetli bir yolculuğu ve tatili ortaya çıkarıyor!


Dikkat edilmesi gerekenler farklı basın bültenleriyle kamuoyuna sunuluyor..
İlgili firmaların basın bültenleri aşağıda yer alıyor;


Bayramda Aracıyla Uzun Yola Çıkacaklara 10 Kritik Tavsiye

9 günlük bayram tatili öncesi hazırlıklar start aldı. Uzun tatili fırsat bilip kendi aracı ile yola çıkacaklara oto yedek parçanın popüler e-ticaret sitesi Aloparca.com'dan önemli tavsiyeler... Yolculuk öncesi araçların aksayabilecek tüm yönlerini elden geçirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Aloparça’nın Kurucusu Ebru Özülkü, basit kontrollerle birçok kazanın önüne geçilebildiğine işaret edip, 10 kritik tavsiyede bulundu.

Özellikle uzun yola çıkacak sürücülerin, baskı balata, fren sistemi ve lastik havaları ile yol tutuşunu mutlaka kontrol ettirmesi gerektiğini belirten Aloparça’nın Kurucusu Ebru Özülkü, basit kontrollerle birçok kazanın önüne geçilebildiğine işaret etti. Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 70’nin trafik kurallarına uymamaktan ve araç bakımlarının geciktirilmesinden kaynaklandığını belirten Özülkü, şunları kaydetti: “Yola çıkmadan bir hafta öncesinde aracınızı genel bir kontrolden geçirmeniz güvenliğinizi büyük ölçüde artıracaktır. Genelde bayram yolcuğunda araçların yükü de epey fazla oluyor. Aracın tamamıyla dolu olması manevra ve fren kabiliyetini etkiler. Bu hususu aklınızda bulundurun. Ayrıca yolculuk sırasında ihtiyaç duyabilecek eşyaları, kol mesafenizin dışında olmamasına dikkat edin.”

Yedek Parçanın Kalitesi Önemli
Ebru Özülkü, yedek parçanın da mutlak araştırılıp alınması gerektiğine vurgu yapıyor. Maliyet avantajının yanı sıra ürün güvenliğinin de ön planda olduğuna dikkat çeken Özülkü, “Arabanız pahalı diye parçası da pahalı olacak diye bir şart yok, maalesef insanlar bunu böyle biliyor. Arabanız ne marka olursa olsun bizim için fark etmiyor, çünkü üretici markalar belli ve bu fiyatlar üretici markalardan farklı çıkmıyor, hemen hemen birbirine çok yakın çıkıyor. Önemli olan müşterinin doğru fiyata, doğru ürünü alması” açıklaması yaptı.

 İşte Özülkü’den 5 kritik uyarı:
1- Araç kontrollerinizi 1 hafta önceden yaptırın
2- Aracınızın lastiklerini ve lastik basınç ayarını mutlaka kontrol ettirin ve lastiklerinize rot ve balans ayarı yaptırın
3- Aracınızın yağ bakımını mutlaka yaptırın, özellikle frenlerinize baktırın
4- Yaz sıcaklarına maruz kalmamak için klima gazının dolu olduğundan emin olun ve polen filtresini değiştirin veya temizliğine dikkat edin
5- Far ayarlarını ve aydınlatma sistemini kontrol ettirin, yanmayan sinyal gibi bir sıkıntının önüne geçin
6- Cam silecek ve yıkama sisteminizi kontrol ettirin
7- Yola mutlaka dinlenmiş olarak çıkın
8- Yolculuk esnasında ihtiyacınız olan eşyalar kol mesafenizde tutun
9- Aracın aşırı yüklü olması manevra ve fren kabiliyetini etkiler. Bu hususa dikkat edin
10- Ulaşacağınız nokta için kendinize zaman baskısı yapmayın, mola vermekten çekinmeyin.

BAYRAM TATİLİNDE YOLA ÇIKMAK İÇİN EN UYGUN GÜNLERİ VE SAATLERİ AÇIKLANDI
YANDEX NAVİGASYON BAYRAM TRAFİĞİ HARİTASINI ÇIKARDI

Yandex Navigasyon, önceki yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Bayramı'nda da seyahate çıkmaya hazırlanan kullanıcılarına yardımcı olacak detaylı bir trafik analizi yaptı. Geçtiğimiz yılın bayram tatili verilerine dayanarak yapılan analizde, trafikte en çok bekleme yaşanan noktalar ve trafikteki bekleme zaman artışları ortaya çıkarıldı. Analize göre bayram tatili için seyahat planı yapan İstanbulluların trafikten en az etkilenmeleri için 31 Mayıs Cuma öğleden önce ya da 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra yola çıkmaları gerekiyor.

Türkiye’nin popüler navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon, bayram tatilini değerlendirmek amacıyla yola çıkacak kullanıcıları için rehber niteliğinde bir analiz çalışması yaptı. Bayramda sevdiklerini ziyaret etmek isteyenler veya 9 günlük tatili şehir dışında geçirecekler, Yandex Navigasyon’un çıkardığı bayram trafiği analizinden yararlanarak trafik yoğunluğundan en az etkilenmenin ipuçlarını öğrenebilecek.

Yandex, geçtiğimiz yıl da 9 gün olan Kurban Bayramı tatilinin trafik verilerini ele alarak, İstanbul’dan çıkışta ve sonrasında trafikte en çok beklemenin yaşandığı noktaları ve trafikteki bekleme zaman artışlarını derledi.

31 Mayıs Cuma ve 1 Haziran Cumartesi günlerine dikkat!


İstanbul'dan tatil için en çok yola çıkılacak günün bayramdan önceki 31 Mayıs Cuma günü akşam ve 1 Haziran Cumartesi günü sabah saatleri olması bekleniyor. Yola çıkacak kullanıcıların 31 Mayıs Cuma günü öğleden önce veya 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra hareket etmeleri trafik açısından en doğru çözüm olarak gözüküyor.

Yandex, İstanbul’dan sonra trafiğin en çok arttığı rotaları da mercek altına aldı. Buna göre geçen bayramda, TEM üzerinden Gebze – Kocaeli – Düzce – Bolu – Çerkeş hattında trafiğin cuma günü başlayarak cumartesi günü öğlene kadar devam ettiği ortaya çıktı.

Cuma günü yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nın başladığı hafta sonu gerçekleşen verileri dikkate alan Yandex Navigasyon, günlere göre yol durumunu ve yolculuk sürelerindeki artışları belirlerdi. 31 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinden aynı gün iş çıkışına kadar İstanbul’dan hareket eden kullanıcıları şöyle bir trafik manzarası bekliyor:

* TEM Ümraniye’den Dilovası’na kadar olan yoğunluk geçtiğimiz yıl cuma sabah 10.00’da başlayarak cumartesi 09.00’a kadar devam etti. Yolculuk süresi normal bir zamanda 35 dakika iken bu ortalama yüzde 103 artarak 71 dakikaya yükseldi.

* TEM’den devam edenleri Düzce - Bolu arasında muhtemel bir yoğunluk bekliyor olacak. Burada da yolculuk süresi geçen yıl, 31 dakikadan ortalama yüzde 97 artarak 61 dakikaya çıkmıştı.

* D-100’de ise Gebze’den sonra İzmit’e kadar, cuma saat 14.00’ten itibaren normalde 37 dakika süren yol, ortalama yüzde 65 artarak 61 dakikaya çıktı. Yoğunluk pazar günü 02.00’ye kadar devam etti.

Cuma akşamı ve cumartesi sabahı arasında yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

* Geçen yıl Kurban Bayramı tatilinin başladığı hafta sonu cuma akşamı 18.00 sonrası TEM üzerinde yaşanan tıkanıklık, Sapanca'ya kadar 2,5 saat sürdü. Normal bir günde bu yol 60 dakikada katediliyordu. Bu güzergah yüzde 150 artış ile ortalama yolculuk süresinin en çok arttığı 2. kesim oldu.

* D-100 Karayolu'ndan devam edenler ise Gebze’den İzmit'e kadar 35 dakikada gidecekleri yolu yüzde 71 oranında artışla 60 dakikada tamamlayabildi.

* Cuma akşamı 21.30 sonrası yola çıkanlar, cumartesi sabahına kadar Gerede'ye 7 saatte varabildi. Bu sürenin 4,5 saati Dilovası - Bolu arasında geçerken, Ümraniye - Dilovası ve Bolu - Gerede arasındaki artışlar ise yüzde 180’i bularak uzun kuyruklara neden oldu. En büyük artışın olduğu bölgede normal bir günde bu süre 3 saat 15 dakika oluyordu.

Cumartesi sabahtan pazar gecesine kadar olan aralıkta yola çıkanları bekleyen tahmini yol durumu

* Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nın başladığı hafta sonunda cumartesi sabahtan pazar gecesine kadar Ümraniye ile Dilovası arasında bir tıkanıklığa rastlanmadı. Fakat yine 2018 verilerine göre Sapanca'dan Düzce'ye kadar olan hatta yoğunluk yaşanma ihtimali yüksek gözüküyor. Bu hatta 2 saatlik yolun 3 saate çıktığı kaydedildi. Sonrasında Bolu'ya kadar rahatlama yaşandı. Fakat Bolu ve Gerede arasında yine tıkanıklık kendini gösterdi. Söz konusu hatta normalde 35 dakika olan ortalama yolculuk süresi yüzde 129 artarak 80 dakikaya çıktı.

* D-100 kullanımında ise Gebze’den Hendek’e kadar 1 saatlik yol yüzde 100 artışla, 2 saati buldu. Bu yoğunluk, cuma sabahı 14.00’te Gebze’den başladı. İzmit sonrasında ise cumartesi sabahı 04.00’te kendini gösterdi. Her iki yoldaki yoğunluk pazar günü 02.00’ye kadar devam etti.

İstanbul’dan İzmir’e giderken hangi bölgeler tıkanıyor?

Bayram tatili yolculuğunda, İstanbul – İzmir arası ya da çevre illere seyahat edecek sürücüleri Bursa – Susurluk ve Akhisar – Manisa arasında trafik yoğunluğu ihtimali bekliyor. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı tatilinin başladığı hafta sonunda Bursa – Susurluk arasındaki trafik yoğunluğu, cumartesi günü sabah 6.00’da başlayarak aynı gün akşam 17.00’ye kadar devam etti. Bu hattaki yoğunluk nedeniyle, normalde 66 dakika olan yolculuk süresi yüzde 59 artarak 105 dakikaya çıktı. Rotanın devamında Manisa - Akhisar arasında ise cumartesi sabahı 7.00’de başlayan trafik aynı gün akşam 18.00’e kadar kendini hissettirdi. Yoğunluk süresince normalde 36 dakika olan yolculuk süresi yüzde 31 artarak 47 dakikaya ulaştı.

Karadeniz Bölgesi’nde yoğunluk yaşanan rotalar


Bayram tatili süresince trafikte yoğun artışın olduğu Karadeniz Bölgesi’ndeki güzergâhlar ise Osmancık – Çorum arası ile Samsun - Ordu arasındaki Çarşamba - Fatsa hattı olarak belirlendi. Osmancık – Çorum arasındaki trafik 2018’deki Kurban Bayramı’nın başladığı hafta sonunda pazar günü sabah 6.00’da başlayarak aynı gün gece 22.00’ye kadar devam etti. Yoğunluk toplamda 16 saat sürdü. Normalde 36 dakika olan sürüş süresi yüzde 72 artarak 62 dakika oldu.

Samsun – Ordu karayolunun Çarşamba – Fatsa arasındaki bölümünde trafik yoğunluğu cumartesi günü sabah 9.00’da başlayarak akşam 23.00’e kadar devam etti. Bu bölgede trafik pazar günü 12.00’de tekrar başladı ve akşam 22.00’ye kadar sürdü. Trafik süresince normalde 30 dakika olan sürüş süresi, ortalama yüzde 85 artarak 56 dakika oldu.

Yandex’in detaylı trafik analizleri, bayram rotaları ve uygulama hakkında faydalı ipuçları https://yandexnavigasyon.com.tr adresinde yer alıyor. Yandex, tüm bu önlemlere rağmen trafiğe yakalanan kullanıcılarını, Yandex Navigasyon üzerinde bayram boyunca yer alacak olan “Mola Yerleri” kategorisini keşfetmeye ve bu sayede dinlenmeye davet ediyor.



Bayramda yola çıkmadan önce dikkat!

Bayram tatillerinde trafik ciddi derecede artış gösterirken, güvenli bir yolculuk için sürücülerin de bazı önlemler alması gerekiyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücülere tavsiyelerde bulundu.

Aracınızı son bir kez kontrol edin
Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak olanların ilk ve en dikkat etmesi gereken konu, aracın son kez kontrol edilmesidir. Aracın bakımı ve analizleri yapılmadan yola çıkmak tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Bilirkişi yardımıyla direksiyon, pedallar, motor, klima ve lastikler yola çıkmadan mutlaka denetlenmelidir.


Kasko ve trafik poliçelerini ihmal etmeyin
Trafik kazalarında artış yaşanan bayram dönemlerinde hem araçların güvenliği hem de bütçelerinin korunması adına yola çıkmadan önce sürücülerin kasko ve trafik poliçelerini yaptırmaları büyük önem taşımaktadır. Her bütçe ve ihtiyaca göre özelleştirilebilen "Benim Kaskom" ürünü sürücülerin hızlı ve zahmetsiz kasko edinmelerine, aynı zamanda bütçeden de tasarruf etmelerine olanak sunmaktadır.

Yolculuk öncesi iyi uyuyun
Bayram tatili dolayısıyla çıkılacak uzun yolculuk öncesinde iyice dinlenilmelidir. Aksi takdirde yola çıkıldığında sürücünün dikkat dağınıklığı yaşama olasılığı artış göstermektedir.

Rahat giysileri tercih edin

Yola çıkmadan önce fiziksel olarak rahat olmak gerektiği unutulmamalıdır. Özelilikle de sürüş esnasında rahatsızlık yaratmayacak ayakkabılar tercih edilmelidir.

Mola vermekten kaçınmayın

Yorgunluk, sürücünün dikkatinin dağılmasına sebep olmaktadır. Yolculuk sırasında yolun uzunluğuna göre sık sık mola verilmelidir.Az sayıda ve uzun süreli molalar yerine daha fazla ve az süreli molalar tercih edilmelidir.

Aracınızda aperatif yiyecek ve içecekler bulundurun

Uzun yolculuklar sırasında her zaman mola verme imkanı olmayabilir. Araçta aperatif yiyecekler ve içecekler bulundurmak özellikle yoğun trafik anlarında araç içindekilere fazlasıyla yardımcı olacaktır.



Seyahat Önerileri ile Ramazan Bayramı’nda Keyifli ve Emniyetli Yolculuklar

Brisa’nın araç sahiplerine 360 derece servis sunan hızlı bakım markası Otopratik, bayram öncesi uzun seyahatlere hazırlanan sürücüleri araçlarının kontrol ve bakımlarını yapmaları konusunda uyarıyor. Otopratik uzmanları hem araçları yola hazırlamanın püf noktalarını paylaşıyor hem de direksiyon başında telefon kullanımı gibi kazalara sebep olan alışkanlıklara dikkat çekiyor.


Brisa’nın yenilikçi araç ve lastik bakım mağaza zinciri Otopratik, sunduğu hizmetler ve danışmanlıkla yolculukların kesintisiz ve emniyetli olması için çalışıyor. Özellikle bayram dönemlerinde artan risklerin engellenmesi ve keyifli, yüksek performanslı bir sürüş için marka, deneyimini ve uzmanlığını sunmaya devam ediyor.

Kazalarda en büyük etken dikkat dağınıklığı

Uluslararası çapta yapılan araştırmalarda kazaların büyük oranda dikkat dağınıklığından kaynaklandığını belirten Brisa Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yakup Demir; "Otopratik ile hedefimiz sürüş deneyimini mükemmelleştirmek. Bu kapsamda sunduğumuz hizmetler kadar sağladığımız danışmanlıkla da sürücülerin yanında yer almaya devam ediyoruz. Özellikle birkaç gün içinde yüzlerce kazanın yaşandığı bayram tatili döneminde sürücülerimizi hem araçlarını hem de kendilerini ve ailelerini emniyetli ve keyifli bir sürüşe hazırlamaları konusunda uyarıyoruz. Bugün 46 noktada hizmet veren Otopratik mağazalarında uzman ekiplerimiz, araçları A’dan Z’ye yolculuğa hazırlayacak ve sürücüleri bu konuda yönlendirecek donanıma sahip. Bununla birlikte sürücülerin direksiyon başında telefon kullanma ya da başta çocuklar olmak üzere diğer aile üyeleri ile ilgilenme gibi alışkanlıklarını bırakmalarıyla ancak yolculuklarda %100 emniyet ve konfor sağlamak mümkün. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; telefon kullanan bir sürücü kullanmayanlara göre kaza risklerine 4 kat daha fazla açık. Bir diğer araştırma ise çocuklarıyla birlikte seyahat eden 10 sürücüden 6’sının dikkat dağınıklığı yaşadığını gösteriyor. Otopratik olarak biz, basit önlemler ve emniyetli araç kullanım alışkanlıklarıyla bu Ramazan Bayramı’nda yolculuk keyfimize gölge düşmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Otopratik uzmanlarından sürücülere öneriler:

Yola çıkmadan önce iyice dinlenin.
Uzun bir yolculuk yapacaksanız maksimum 4 saat aralıksız araç kullanın ve ardından minimum 30 dakika dinlenin. 8 saatten fazla sürecek yolculuklarda yedek sürücü ile dönüşümlü olarak araç kullanın.
Gündüz yolculuklarını tercih edin.
Emniyet, konfor ve yakıt verimliliğine doğrudan etki eden lastik basınç, diş derinliği, balans, yük ve hasar kontrollerinin yapıldığından emin olun.
Araç içinde kapalı alanda uzun zaman geçirileceği için aracın iç temizliğinin iyice yapılması, yolculuk edenler ve özellikle çocuklar için büyük önem taşıyor.
Araçta mutlaka bulundurmanız gereken bazı ekipmanlar var. Bunlar; ilk yardım çantası, sağlam bir yedek lastik, takım ve avadanlıklar (kriko, bijon anahtarı ve varsa şifreli bijon, tornavida ve pense), çekme halatı ve takozlar, reflektörler ve fosforlu yelekler, taşınabilir-çok amaçlı elektrikli çakmak pompası ve takviye kablosu.
Seyahate başlamadan önce emniyet kemerleri ve tertibatını elle teker teker kontrol edin, sağlam ve çalışır durumda olduklarından emin olun.
Sürüş esnasında cep telefonlarınızı ‘handsfree’ özelliğinde dahi kullanmayın; elleriniz serbest olsa bile aklınız telefondayken aracınıza tam olarak hâkim olamazsınız.
Küçük yaştaki çocuklarınızın çocuk koltuğunda yanında refakat eden bir yetişkinle birlikte yolculuk etmesi, çocuk ve gençlerin yol emniyeti hakkında bilgilendirilmesi önem taşıyor. Onların ani hareketlerinin sizin fren vb. manevra kabiliyetinizi doğrudan etkileyebileceğini unutmayın.
Emniyet kurallarından şaşmayın ve alkollü araç kullanmayın.
Binek ve hafif ticari araçları emniyetli ve konforlu yolculuklara hazırlamak için Otopratik, Brisa’nın öncü lastik markaları Bridgestone, Lassa ve Dayton ile Otopratik markalı aküleri müşterilerine sunuyor. Otopratik mağazalarında lastik, jant, akü, ön düzen bakımı, yağ değişimi, filtre değişimi, klima gazı dolumu, fren balata & disk değişimi, amortisör değişimi ve periyodik bakım gibi temel bakım hizmetleri veriliyor.


Trafik sigortası ve kasko yaptırmadan bayramda yola çıkmayın.
Bayram trafiğinde kazalara dikkat!


Sigorta fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com, güncel verilerden yola çıkarak bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala araç sahiplerinin trafik sigortası ve kaskolarını tamamlamaları gerektiğine dikkat çeken Tamoniki.com CEO’su Elif Aksoy Yenidünya, “Araç sahipleri kendilerine en uygun trafik sigortası ve kasko seçeneklerini araştırmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.


25 yıldır 8 ülkede dijitalleşme alanında ilklere imza atan, 9.000’den fazla çalışanıyla İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, ABD, Kanada, Hindistan ve Meksika'da faaliyet gösteren İngiltere merkezli Admiral Group’un bünyesinde yer alan fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, bayram tatilleri sırasında yaşanan trafik yoğunluğuna ve bağlı olarak gerçekleşen maddi hasarlı trafik kazalarına dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkemizde yaşanan trafik kazalarında meydana gelen can kayıplarında 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 13’lük bir azalma yaşanmasına rağmen, maddi hasara yol açan trafik kazaları halen toplam trafik kazaları içinde en yüksek oranı oluşturuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmet Başkanlığı’nın araştırması, 2018 yılında gerçekleşen toplam 428.074 trafik kazasının 241.652’sinin maddi hasarlı kaza olduğunu ortaya koyuyor. Üstelik tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak düzenlediği maddi hasarlı kazaların sayısı bu rakamı daha da artırıyor. Trafik Hizmet Başkanlığı’nın 2019 yılına ilişkin verdiği istatistikler, bu trendin 2019 yılında da sürdüğünü ortaya koyuyor.

Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğünün gerçekleştirdiği Bayram Tatillerinin Trafik Kazalarına Etkileri araştırması da ülkemizde trafik kazalarının özellikle bayram tatili dönemlerinde artış gösterdiğini kaydediyor. Söz konusu kazaları dikkate alan sürücülerin bayram tatilleri öncesinde internet arama motorlarında trafik sigortası ve kasko seçeneklerini araştırdıkları gözlemleniyor.

Bayram tatili öncesi aracınızı güvenceye alın
Trafik kazalarına ilişkin sayısal verilerin trafik sigortası ve özellikle kasko yaptırmanın önemine işaret ettiğini söyleyen Tamoniki.com CEO’su Elif Aksoy Yenidünya, “Trafik kazalarında en yüksek oranı oluşturan maddi hasarlı kazalara karşı araç sahiplerinin kendilerini ve araçlarını güven altına almaları gerekiyor. Bu doğrultuda araç sahipleri kendilerine en uygun trafik sigortası ve kasko seçeneklerini araştırmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Trafik kazalarına bakıldığında, kaza sayısının artış eğilimi sergilediğini de belirten Yenidünya, sözlerine şöyle devam etti: “Araç sahiplerinin Ramazan Bayramı’nda yola çıkmadan önce trafik sigortası ve kaskolarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Tamoniki.com olarak aracına trafik sigortası ve kasko yaptırmak isteyenlerle, anlaşmalı sigorta şirketlerini biraraya getiriyor ve kullanıcıların birkaç dakika içerisinde en avantajlı sigorta ve kasko tekliflerine ulaşmalarını sağlıyoruz.”

 BAYRAMDA YOL GÜVENLİĞİ İÇİN UYARILAR


PETLAS, bayram tatilinde güvenli ve keyifli bir seyahat için öneriler sundu. Araç bakımını yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden yola çıkılmaması konusunda uyardı.

Ramazan Bayramı yaklaşırken pek çok vatandaş, aile ziyaretleri ve tatil için yollara çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli lider lastik markası PETLAS, yolculukların güvenli ve keyifli geçmesi için bazı noktalara dikkat çekiyor. Güvenli bir seyahat için, yola çıkmadan önce araç lastiklerinin mutlaka kontrol edilmesi; dişleri 4 mm’nin altındaki lastiklerle kesinlikle yola çıkılmaması gerekiyor.

Ramazan Bayramı, aile ziyaretleri ve tatil için uygun bir fırsat sunuyor; ancak şehirler arası yollardaki trafik yoğunluğu ve buna bağlı olarak kaza riskleri de artış gösteriyor. Petlas Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, bayram tatilinin kazasız, güvenli ve huzurla geçmesi için sürücülere hatırlatmalarda bulundu ve yaz aylarında ısınan zemine uygun olmayan lastiklerin araçlarda güvenlik riski oluşturacağına dikkat çekti.

Her uzun tatilde olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince trafik yoğunluğunda artış beklendiğini ifade eden Erkal Özürün, “Lütfen kendinizin, sevdiklerinizin ve yollarımızın güvenliği için bazı basit tedbirleri almayı unutmayın. Güvenli bir sürüş için lastiklerin sorunsuz olması son derece önemli. Araç bakımlarınızı yaptırmadan ve lastik hava basıncıyla diş derinliğini ölçtürmeden ve diş derinliği 4 mm’nin altındaki lastiklerle yola çıkmayın” uyarısında bulundu.

Güvenli Bir Bayram Seyahati için Bunlara Dikkat Edelim
Konunun uzmanları, uzun saatler araç kullanmanın trafikte konsantrasyon sorunlarına yol açabileceğine ve 2 saatte bir 15 dakikalık molalar verilmesinin önemine dikkat çekiyor. Diğer yandan, güvenli sürüş ve sorunsuz bir yolculuk için mümkün olduğunca yüksek sesle müzik dinlemekten kaçınılması öneriliyor. Ayrıca, emniyet kemerinin hem şehir içi trafiğinde ve hem de uzun yolculuklarda, araç içindeki tüm yolcularca takılması gerekiyor. 
Yola çıkmadan önce sürücülerin mutlaka kontrol etmeleri önerilen noktalar ise şöyle sıralanıyor:
Lastiklerin diş derinliği ve hava basıncı kontrolü, 
Stepne ile akü kontrolü,
Yağ kontrolü 
Araç farlarının, radyatör suyunun ve silecek suyunun kontrolden geçirilmesi
Araç muayenesi ile Zorunlu Trafik Sigortası tarihinin kontrol edilmesi 
Aracın periyodik bakımını aksatmayın


Yaz tatiline çıkanlara önemli ipuçları


Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, yaz tatiline çıkacaklara altın değerinde öneriler sunuyor. Goodyear, trafik kazalarını önlemek için lastik basıncına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. 

Yaz aylarının gelmesiyle tatil sezonu yaklaştı. Sürücüler, tatilin keyfini çıkarmak adına yola çıkmaya başlayacak. Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, neden yazın yaz lastiği seçilmesi konusunda sürücüleri uyarıyor ve daha güvenli, konforlu bir yolculuk yapmak ve yaz tatilinin tadını çıkarmak isteyenlere önemli ipuçları veriyor. 

Neden Yaz Lastiği Kullanmalıyız?: 
Yaz lastikleri 7 °C ve üzerindeki hava koşulları için tasarlanmıştır.

Mevsimine uygun lastik kullanımı, yaz aylarında zeminin ısınması ile birlikte önem kazanmaktadır. 

Yaz lastikleri kuru ve ıslak zeminde iyi bir direksiyon hâkimiyeti ve sürüş hakimiyeti sağlar. En ölümlü kazaların kuru yol kesimlerinde meydana geldiği düşünüldüğünde, kuru zeminde de lastiklerin hıza bağlı olarak yol tutuşunun zayıflayacağı, araca yön vermenin zorlaşacağı unutulmamalı ve limitler aşılmamalıdır. 

Tatile Çıkacaklara Öneriler: 
Aracınıza binmeden önce çevresini dolaşıp sürüş güvenliğinizi etkileyebilecek olumsuz bir durum olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu sayede aracın genel durumunu gözlemlemiş olursunuz.

Lastikte bir hasar olması yol güvenliğini tehdit eden bir etmendir. Uzun yola çıkmadan önce lastiğinizin genel durumunu kontrol ettiriniz. 

Lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Belirlenen basınçta şişirilmemiş lastiklerin yakıt tüketimini artırabileceğini unutmayın.

Sık sık unutulsa da aracınızdaki tüm sıvıları takviye etmek çok önemlidir. Yağınızı düzenli olarak kontrol edin, yeterli ön cam yıkama sıvısı bulunduğundan emin olun ve fren sıvısı veya soğutucuyu unutmayın.

Uzun yola çıkmadan önce ve 2-3 haftada bir motorun yağını, silecek suyunu, lastiklerin basıncını kontrol etmenizde fayda vardır.

Akünüz yaz aylarında daha fazla çalışır, dolayısıyla birkaç yıldır kullanıyorsanız bir uzmana kontrol ettirmeyi düşünebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..